Dodaj do ulubionych

szukam dobrych okien pcv

11.01.08, 22:51
podzielcie się swoimi sugestiami odnośnie okiem pcv, jaki wybrać
profil jaką firmę a jakiej lepiej unikac!!
Obserwuj wątek
    • godgod Re: szukam dobrych okien pcv 11.01.08, 23:20
      Ja w 2002 zakupiłem w NOVA BP (kiedyś Anat, teraz Jagiellońska, blisko kościoła) plastiki z krakowskiego Oknoplastu (takie z bajerami tj. folia, klameczki na klucz, faktura imitująca drewno). Bardzo sobię chwalę. Po 6 latach okna wyglądają jak nowe. Nie rozłażą się, nie matowieją, szyba zespolona jest nadal zespolona. To były czasy, gdy standardem były profile 3-4 komorowe. Teraz zdaje się technika poszła do przodu. Montaż szybki,fachowy. Chyba tylko jedna, mała reklamacja. Trochę problemu było z jednym nietypowym otworem, ale poczakałem dodatkowy tydzień i sprawa była załatwiona.
      Można było się targować.
      Sąsiad brał od nich drewniane - też w porządku, ale mam wrażenie, że moje lepiej przetrwały te kilka lat. Zobaczymy za następne 6.

Polecam tą firmę (drzwi też od nich kupiłem - tutaj na 4+, ale chciałem zaoszczędzić trochę pieniędzy kosztem jakości - mój błąd). No i 'rozwalają' mnie tym, że do dzisiaj przed Nowym rokiem przesyłają mi kartkę z życzeniami z własnoręcznymi podpisami.

Ale na moją opinię trzeba brać poprawkę, że miałem z tą firmą do czynienia w czasach, gdy to fachowcy chodzili za klientami, a nie odwrotnie - jak teraz.

Pozdrawiam
      GG
    • aganiok32 Re: szukam dobrych okien pcv 12.01.08, 10:22

ja polecam okna firmy Techmaprojekt - mamy je w domu od lat i
      żadnych problemów. Naprawdę solidne okna na bardzo dobrych profilach
      WEKA. Firma ma siedzibę w Warszawie ale okna sa produkowane w
      Nieporęcie i tam trzeba dzwonić aby je zamówić.
      podaję linka:
      www.okna.techmaprojekt.pl/kontakt.htm?sid=1680267121fe3a07179253dcd081e313

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka