mamazlegionowa 04.10.08, 21:31 Czy ktoś może polecić notariusza? oczywiście w Legionowie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamazuczka2006 Re: notariusz - ktoś poleci? 04.10.08, 21:51 No właśnie, dobre pytanie, podłączam się do niego. I to najlepiej takiego notariusza, który nie będzie żądał 2.000,00 PLN za zmianę 1 słowa w umowie sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
metron1 Re: notariusz - ktoś poleci? 04.10.08, 22:00 W Legionowie jest aż 2 słownie dwóch notariuszy więc za bardzo nie ma co polecać Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuczka2006 Re: notariusz - ktoś poleci? 04.10.08, 22:10 Zgadza się. Ale jak dla mnie może być skądkolwiek (w okolicy) byle cenowo j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
mamazlegionowa Re: notariusz - ktoś poleci? 04.10.08, 22:11 hmm to pewnie taksy mają maksymalne, urzedowe. Chodzi mi o umowę kupna mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
onion68 Re: notariusz - ktoś poleci? 05.10.08, 07:12 Chodzą opinie, że kancelaria pana Ruszkowskiego jest bardziej konkurencyjna cenowo. I chyba jest to prawdą, gdyż zawsze kłębi się tam dziki tłum klientów, podczas gdy u konkurencji pusto (byłam tam ostatnio, gdyż zależało mi na czasie). Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: notariusz - ktoś poleci? 05.10.08, 07:46 ja też tam byłam u tego notariusza płaci kupujący mnie opłata notarialna wyniosła 7530 tyś Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: notariusz - ktoś poleci? 05.10.08, 08:05 7 milionów opłata notarialna... Zdziercy :P Odpowiedz Link Zgłoś
lazyday999 Re: notariusz - ktoś poleci? 08.10.08, 12:47 po co podajesz jakąś kwotę wyrwaną w ogóle z kontekstu. Nie za wszystko/ nie za każdy akt zapłacisz 7 tyś bo opłata zależy od wielu, wielu czynników. Rzucasz jakąś kwotą jak kulą w płot.... Odpowiedz Link Zgłoś
szpiegkaramba30 Re: notariusz - ktoś poleci? 06.10.08, 16:52 Od jakiegoś czasu jest już 3 notariuszy - nowy notariusz jest w nowym pawilonie, tam gdzie shusi, na piętrze, nad apteką i bankiem. A co do cen to nie mogę się wypowiedzieć bo robiłem tylko odpisy i zapłaciłem standardowo. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: notariusz - ktoś poleci? 05.10.08, 09:28 Klejment. Bardzo porządnie przygotowuje akty notarialne. Tanio nie zawsze znaczy - dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuczka2006 Re: notariusz - ktoś poleci? 05.10.08, 21:46 W moim przypadku "dobrze" nie ma zastosowania, bo trudno niedobrze napisać 1 wyraz, w którym nawet nie ma ani "ó" ani "ż" ani "ch". Mogłoby to zrobić nawet 5-letnie dziecko, ale nie posiada ono uprawnień korporacji notarialnej, do korzystania z których jestem zmuszona jako przedsiębiorca. Choć oczywiście zgadzam się, że przy zakupie nieruchomości jakość usług notarialnych jest ważna i w tym zakresie p. Klejmenta też mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviena Re: Nie polecam 08.10.08, 12:18 Nie polecam, notariusza Roszkowskiego w błękitnym centrum. Jest nie miły, ma w nosie klientów i może stawki ma ciut niższe, ale nie wydaje reszty. Chodziło o 36 zł- powiedział, że to koszty jakieś tam. Ponadto, umówiona godzina to fikcja i tam czeka się długo. Odczytywanie aktu przez tego Pana, to porażka zawodu notariusza. Kto był wie o czym mówię.Najlepiej jak klient siedzi cicho i o nic nie pyta, bo on się śpieszy.Podpisywanie aktu przy małym stoliczku kawowym, bo nie ma miejsca (a było nas 5 osób).I niestety brak wiedzy, co o mały wsłos nie naraziło nas na dodatkowe koszty. Nie odróznia dzialki lesnej od rolnej. Kazał przygotować nam zaświadczenie, które nie było potrzebne. Tylko przytomność umysłu Pani sprzedającej, nas uchroniła. A chodziło o spore pieniądze. Dla mnie ten Pan, to wielkie rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marggo Re: Nie polecam 08.10.08, 13:06 Oliviena, kilka dni temu podpisywałam akt u tego notariusza i czytając to co napisałaś mam wrażenie, że byłyśmy u zupełnie innych osób. Po kolei: co do tego czy był miły - dla nas bardzo. Piszesz, że umówiona godzina to fikcja- też się nie zgodzę. Za każdym razem wchodziliśmy punktualnie. O takiej godzinie na która się umówiliśmy. Odczytywanie aktu - nie mam nic do zarzucenia! Sam po kilka razy pytał, czy nie mamy żadnych pytań, a jeśli mieliśmy bez problemu na nie odpowiadał. Akt podpisywaliśmy przy jego biurku a nie przy stoliku kawowym. Jeśli chodzi o jego wiedzę: odnośnie tego o co my pytaliśmy, nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviena Re: Nie polecam 09.10.08, 09:00 Margo,ja jednak podtrzymuję moją opinię. Pospisywałam tam dwa akty notarialne i to była klapa. Mam porównanie do innych notariuszy. Może trafilaś na wyjątkowy dzień. A propo czekania, to opóźnienie było prawie godzinne, a jedną z osób wśród nas była kobieta w 9 miesiącu ciąży. I tak naprawdę nie miała gdzie usiąść, czekaliśmy na zewnątrz siedząć przy fontannie. No nie wiem, ale ja mam inne wyobrażenie o kancelariach notarialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: Nie polecam 09.10.08, 07:48 zgadzam się z tobą mnie też ten notariusz nie bardzo się podobał długo czekalismy , akt przeczytał pobieżnie od niechcenia nie chciał spuscic koncówki 30 zł ( a wybrała go agencja bo tak kupowaliśmy mieszkanie ) sprzedając swoje mieszkanie bylismy u notariusza w śródmiesciu w Warszawie pan notariusz bardzo miły , wszystko ładnie i powoli odczytał wytłumaczył zszedł z ceny 300 zł była kawa więc mam porównanie Odpowiedz Link Zgłoś