aniela.legionowo 24.02.09, 21:00 Urzędnicy pytają jakiej muzyki chcielibyśmy posłuchać podczas koncertów na Dni Legionowa. Oddajcie proszę swój głos. Dotychczasowy wynik jest dla mnie zaskakujący. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 24.02.09, 22:18 Rozumiem, ze ludzie powinni najl;epiej bawic sie na imprezie przy muzycie powaznej tudziez horałach gregorianskich???? Jakies inne propozycje? Chleba i igrzysk! To juz dawno wolal lud. Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 08:18 widzisz Madziulcy, widocznie niektórzy woleli by się bawi przy muzyce poważnej, i nawet miasto swego czasu w tym kierunku szło bo w kościele i w parku przy targu kilka razy takie koncerty się odbywały i cieszyły się całkiem niemałym zainteresowaniem, więc Twoja ironiczna krytyka wydaje mi się troszkę nie trafiona. ile można słucha DJ Dolara albo znanego z legionowskich imprez, albo gwiazdy disco-polo lub pop pokroju Bajm, Rynkowski które albo miały jeden przebój albo danwo powinny przejść na emeryturę. impreza plenerowa to nie wesele. Szczerze mówiąc już można przegląda rankingi gwiazd i zastanawia się kogo tym razem miasto wytypuje z dosy dużym prawdopodobieństwem, bo zazwyczaj bierze tych najtańszych. a propozycje Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 09:20 O nie ;) Tu sie mylisz. Dawne odpusty, o czym warto poczytac, rowneiz odbywaly sie przy muzyce "folkowej" czyli ludowej, wcale nie koscielnej. Tak wiec dziwi mnie Twoja nieznajomosc zwyczajow ludowych,w koncu to historia. I to bardzo ciekawa historia. Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 10:24 w mordę misia.... żeśmy się dogadali. a w Wenezueli jest dzisiaj ładna pogoda i tańczą salsę. Madziulcu, że Ty lubisz bawić się przy rytmach lekkich łatwych i przyjemnych, wpadających w ucho, to nie znaczy że wszyscy lubią. ankieta ma rozeznać przy czym chcemy się bawić, i miejmy nadzieje że będzie zrużnicowana. To że ktoś słucha innej muzyki niż Ty to nie znaczy że ma nie zabiera głosu, lub jego głos od razu ma być krytykowany, bo lubi chórki gregoriańskie, albo hevy metal. o każdej muzyce jak poczytasz to znajdziesz jej ciemne strony i niechlubne zdarzenia, więc to kryterium doboru artystów jest 3 rzędne. miejmy nadzieje że muzyka będzie zróżnicowana, żeby dogodzić wszystkim, i tu się powtórzę, tak jak pokazuje legionowska historia, po za rytmami do kręcenia nóżką i strzelania z biodra niezłą popularnością cieszą się chórki i muzyka sakralna/poważna, które w przeciwieństwie do muzyki popularnej i tanecznej cieszą się powodzeniem starszej publiczności Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 10:33 Kurde, Patryk ;)) Ja lubie Czajkowskiego i ostatnio Andrew Lloyd Webera, co wcale nie znaczy, ze kogos tym mam zamiar katowac i stwierdzac, ze najblizsza impreza w Dni Legionowa bedzie pod Haslem "Jezioro Labedzie", bo to piekna muzyka. Ludzie chca chleba i igrzysk. Polokokt pokazal na cyferkach, ze plyty jakos ktos kupuje i nawet gdybym byla JEDYNYM wielbicielem to stan finansow obawiam sie, ze by mi nie pozwolil na zakup prawie 2 mln plyt jednego zespolu ;))) a choraly gregorianskie sa tez fajne. Muzyki "hevy metal" nei znam, o heavy metal moge wypowiedziec sie niewiele, za to dosc negatywnie, gdyz mlodziez sluchajaca tego ma dosc nieciekawe zwykle poglady, co mnie jakos smuci. Dodatkowo mysle, ze wlodarzom miasta powinno zalezec, by przyuciagnac mlode pokolenie, a nie starszych ludzi, by ci mlodzi dobrze sie bawili. Jak widac po ostatnich sylwestrowych imprezach we Wroclawiu i Warszawie - ostatnio niezle "dawala" muzyka w stylu Abby (za sprawa filmu "Mamma Mia") i MOdern Talking. Nie che juz przypominac ile pozytywnego szumu wywolal koncert "Lata 80-te" w Sopocie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 10:49 tiaaa... starzy nie siedzą w domu, jak nie lubią disco polo, na nich stawiamy krzyżyk. po co nam, wywieźmy ich na Syberię, a dzieci... pojadą ze starymi, bo będą narzekały że jest za głośno i że nie ma clowna. Młodzi rodzice, przecież nie przyjdą na dyskotekę, więc też na nich postawmy krzyżyk, po co robi jakieś występy lub prezentację przed dyskoteką. tych którzy nie lubią muzyki do tańczenia też skreślamy, najwyżej że polubią. :] Madziulec litości nie jesteś sama. Odpowiedz Link Zgłoś
oz_patryk Re: i jedna uwaga ;) 25.02.09, 10:44 czyli chcesz powiedzieć że salse można tańczy tylko na Kubie i Karaibach, boshe... czy Twoje zawsze musi by na wierzchu? nie jesteś w stanie z kimś nie debatować, tylko przyjąć że ktoś ma swoje zdanie? wszyscy muszą mieć takie poglądy jak Ty? jak tak to dziękuje za rozmowę, jak nie to ugryź się czasami w język... się znaczy palce :] Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: i jedna uwaga ;) 25.02.09, 10:48 Nie ;) Tylko jak piszemy juz cos to trzymajmy sie faktow, a nie opinii ;) A Ty piszesz nie fakty, a opinie, ktore oczywiscie sa fajne, ale sa tylko opiniami ;)) PS Z "hevy metalu" jzu zrezygnowales? Odpowiedz Link Zgłoś
basset2 z tym że... 25.02.09, 11:17 ta ankieta nie jest narzędziem badania faktów tylko opinii respodentów i temu ona służy zbada czy wiecej ludzi ma ochotę słuchać tego co słucha madziulec czy tego co lubi słuchać basset2 :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela.legionowo Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 08:47 Mój post miał na celu zachęcenie ludzi do wyrażania SWOJEJ opinii na temat rodzaju muzyki jakiej chcieliby posłuchać podczas Dni Legionowa. Nie każdy wie, że taka ankieta znajduje się na stronie Urzędu Miasta. Pani Madziulec nie oczekiwałam na wyśmiewanie moich gustów (nie określonych zresztą w poście). Mi nie przeszkadza że jest Pani fanką discopolo. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 09:23 No wlasnie nie jestem. Jednak uwazam, ze tak jak na slub np. nalezy ubrac sie w garnitur i odpowiednia sukienke, a nie w dresik jak do biegania, tak i podobnie, na impreze majaca na celu rozbawienei ludzi i wprawienie ich w dobry nastroj powinna byc dobrana muzyka taka, ktora wlasnie ma to na celu. Jest wiele piosenek latwo wpadajacych w ucho, nie koniecznie disco polo, a wlasnie pop. Co dziwne - za ten pop w ciagu godziny ludzie placili kosmiczne ceny i rozeszly sie wszystkei bilety na 15 sierpnia ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
polokokt Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 09:06 Disco polo to taka muzyka co jej nikt nie slucha, a tylko zespol Bayer Full w 2007 roku sprzedal 1 mln 600 tys plyt (totalna czolowka krajowa jesli chodzi o sprzedaz plyt i to wsrod wszystkich muzykow, a nie tylko zespolow disco polo) a gdzie inne zespoly jeszcze? Ponoc rok 2008 tez nie byl gorszy jesli chodzi o sprzedaz. To tyle jesli chodzi o nasze narodowe gusta muzyczne. A co do muzyki na dni legionowa, uwazam ze zarowno powinien sie odbyc koncert muzyki powaznej jak i cos co trafia w gusta szerszej publicznosci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Szacun Polokokt!! 25.02.09, 09:25 No wlasnie. Nikt nie slucha, kazdy twierdzi, ze to wstyd i co? Swoja droga.. Co oni nagrali? (ich plyty nie mam, a moze powinnam..) Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 11:48 ja też uważam,że na takich koncertach dla wszystkich,powinna być muzyka lekka,łatwa i przyjemna. A jeśli chodzi o discopolo,to niby nikt nie słucha,ale na jakiejkolwiek imprezie,gdy zagrają np.Jesteś szalona",to wszyscy śpiewają,znają słowa,i dobrze się bawia.No bo czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jorge_76 Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 13:06 No rzeczywiście ciekawe. Ale żeby disco polo...? Kurcze Legionowo będą w Polsce kojarzyć z jakąś wiochą :-p A tak poważnie, oddałem głos na rock. Byłem na Mannamie z 7 letnią córką i oboje się świetnie bawiliśmy, chodź teoretycznie powinna słuchać chłopaków z Extazy którzy śpiewają o majteczkach w kropeczkach :-p A madziulec? Coż, wszysscy ją zdąrzyli poznać. Gdybyście się opowiedzieli za disco polo to by was wyśmaiła niskie gusty, skoro jednak opowiadacie się za muzyką ambitną, trzeba udowodnić że disco z pola jest piękne i melodyczne. Ot taka rogata dusza, Kacziński w spódnicy :-p Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 14:33 Tak jorge, "zdarzyli";)) Masz racje ;))) Ehhh, polski jezyk trudna jezyk ;) Widac teraz dlaczego od tylu lat nie mozemy sie porozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
narewa Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 14:41 no,nie bądź taka ,Madziu.Tobie też zdarzyło się napisac powyżej "horały' Odpowiedz Link Zgłoś
jorge_76 Re: Ankieta na stronie Urzędu Miasta Legionowo 25.02.09, 14:56 Odpowiedź nie na temat, ale cóż, jak się nie ma argumentów to się czepia brzytwy :-) Forumowiczów przepraszam za ewidentny błąd ortogramiczny, aż się zaczerwieniłem ze wstydu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: nasza własna :o) 25.02.09, 19:00 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=35259&w=91882386 Odpowiedz Link Zgłoś