Dodaj do ulubionych

AaaNiewolnicę zatrudnię

19.10.10, 12:01
Szanowna pani nie jest prostytutką, a tu nie o porządną posadę dla szanujących się kobiet, ale o posadę dla kobiet nieszanujących się. Z tego względu nie robiłabym dramatu. Amatorzy prostytutek "na służbowe wyjazdy" zawsze się znajdą. A nam normalnym ludziom pozostaje realizacja własnych ambicji, a nie zazdroszczenie dziewczynom z agencji.
Obserwuj wątek
    • katarsienny AaaNiewolnicę zatrudnię 20.10.10, 21:14
      Zdecydowanie obrzydliwe ogłoszenie. Zdumiewa, ze w Polsce tego typu anonse (chyba że są wyraznie kierowane do potencjalnych dam do towarzystwa) nikogo nie dziwia i zbytnio nie poruszaja. Jak gdyby byla to oczekiwana norma. I nie o to nawet chodzi, ze kryteria typu atrakcyjność potencjalnej asystentki na pierwszym planie dyskwalifikuja te firme i jej prezesa. Najbardziej (mnie) szokuje klimat przyzwolenia, tj. tak sie robi a nikt ani tego głośno nie wysmieje, nie skrytykuje ani nie ukarze (jezeli ogloszenie np. ma charakter dyskryminujacy).
      • pennies Re: AaaNiewolnicę zatrudnię 20.10.10, 21:44
        Bo, jeśli tylko autorka nie pominęła jakichś kluczowych danych o wymaganiach i kryteriach wyboru, możemy z dużym prawdopodobieństwem założyć, że to nie była propozycja dla kandydatki na stanowisko asystentki, tylko dla luksusowej ku.... Trudno więc mówić o dyskryminującym ogłoszeniu - raczej o eufemistycznym ujęciu zagadnienia.

Co jest za to dziwne, to fakt, że takich usług poszukuje się przez portal ogłoszeniowy. Nie ma linka do ogłoszenia, jest tylko relacja autorki, więc na niej musimy polegać. I ta relacja to według mnie opowieść o kliencie poszukującym stałej dziwki, choć w cokolwiek dziwaczny sposób.

Najbardziej (mnie) szokuje klimat
        > przyzwolenia, tj. tak sie robi a nikt ani tego głośno nie wysmieje, nie skrytyk
        > uje ani nie ukarze (jezeli ogloszenie np. ma charakter dyskryminujacy).

A co właśnie robimy?
    • jan_dreptak AaaNiewolnicę zatrudnię 23.10.10, 08:17
      nawiedzony bełkot lewicowych pięknoduchów
      celem istnienia organizmu gospodarczego jest generowanie zysku
      czy dobrze wyglądająca asystenka pomaga czy przeszkadza w negocjacjach, zwłaszcza na wschodzie ??
      czy zadaniem handlowca oferującego jakiemuś syberyjskiemu nowobogackiemu maszyny za 2 mln eur jest wytłumaczenie, że jest seksistowskim ćwokiem czy pokazanie, słuchaj Sasza, mam takiego merca jak twój, taką samą extralaskę sekretarkę jak twoja, piję na umór jak ty, po prostu jestem taki jak ty więc kupuj ode mnie,
      na zakończenie, czy na negocjacje do Arabii Saud. szanowna pani redaktor też wysłałaby kobietę (najlepiej w mini) bo przecież mamy równouprawnienie ??
      • hermina5 Re: AaaNiewolnicę zatrudnię 23.10.10, 10:13
        Będziesz tak pisał do monmentu , do którego twoja córka nie odpowie na to ogłoszenie i nie zostanie przyjęta do pracy, a z podrózy do Tajlandii...już nie wroci, bo wyląduje w burdelu. Bo to ejst zakamuflowane ogłoszenie o najmie do prostytucji, co widac na pierwszy rzut oka. Tyle tylko, z eja mam 30 lat, wiec to wiem, a dziewczyna m,ająca 18 - raczej nie.
    • ruby.blue AaaNiewolnicę zatrudnię 26.10.10, 18:01
      Żeby było weselej, tego typu oferty idą w dwie strony. Wystarczy zajrzeć na gumtree pod 'praca biurowa' gdzie zamieszczają swoje ogł. osoby poszukujące pracy. 90% wściekłe blond blachary, z anonsami obowiązkowo zaczynającymi się od słów: 'młoda, atrakcyjna...'
      Jednym słowem: same się wciskamy w taki stereotyp. Proste, nie odpowiadać na takie ogł., a jeżeli to chyba tylko żeby palantowi wygarnąć..
    • fajnymezczyzna AaaNiewolnicę zatrudnię 27.10.10, 11:18
      .
    • fajnymezczyzna AaaNiewolnicę zatrudnię 27.10.10, 11:28
      pracawbiurze.pl/jobdetails.cfm?jid=10306 znowu sie oglasza, innym razem jako prezes firmy HANZA BROKERS juz bylo o tym głosno zresztą forum.gazeta.pl/forum/w,23,89940724,0,oSobIsTa_ASYstentka_prezesa_.html to ta sama osoba. Koles z tego co widze szuka juz kilka lat tej asystentki. Jak znam zycie to jest tak, że każdą ktora sie zgłosi zaprasza na "rozmowe" i sprawdza- wiadomo jak. A i tak zadna pracy nie dostaje. Tak to wyglada, dlatego ciagle szuka. Niezly sposób na DARMOWĄ ZABAWE!!!! DZIEWCZYNY NIE ZGLASZAJCIE SIE BO I TAK PRACY NIE BEDZIE!!!! hahahh OBLESNE SĄ TAKIE OGŁOSZENIA> POWINNI SIE WZIĄC ZA TEGO GOSCIA BO JESZCZE SKRZYWDZI KOGOS.
    • fajnymezczyzna AaaNiewolnicę zatrudnię 27.10.10, 11:41
      forum.gazeta.pl/forum/w,212,90031443,,Dziwne_ogloszenie.html?v=2 nastepne. Takie ogloszenia sa chyba nielegalne??? gdzie inspekcja pracy, tak latwo znalezc tego czlowieka. wystarczy wpisac w google nazwe firmy, wyskakuje nazwisko, imie prezesa i nr tel dla zainteresowanych hahahah PS ja bym sie wstydzil pracowac dla takiego goscia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka