woda35 10.07.06, 17:45 >'Wśród jego niezliczonych klijentek może on wymienić 6 panujących królowych< Czy ktoś to korygował? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dn71 Re: Fryzjer damski 10.07.06, 22:50 Zwróć łaskawie uwagę,że to był cytat z "Ekspressu Łódzkiego" z 1931 roku. Wtedy była nieco inna ortografia Odpowiedz Link Zgłoś
fenix23 Re: Fryzjer damski 11.07.06, 01:12 Godna pozazdroszczenia jest pasja, z jaką podchodził do swego zawodu, podejście do swojej pracy jak do sztuki. U mnie jakoś pasję oddzielaja sie od pracy - monotonnej, gdzie każdy dzień wydaje się taki sam, firma nie ma dla mnie propozycji, które by mnie "kręciły". Wierzę jednak, że praca będzie mnie cieszyć (ale chyba nie w tej firmie). Odpowiedz Link Zgłoś
puba co za człowiek.... 12.07.06, 06:52 aż sie uśmiech ciśnie na usta:) co za człowiek:))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Brawo Wybiorcza - kolejny czesc cieplej ofensyfy 11.07.06, 20:35 a moze by tak jakis kawalek pozytywny nt heteroseksualistow ? Odpowiedz Link Zgłoś
yooreck Re: Brawo Wybiorcza - kolejny czesc cieplej ofens 11.07.06, 20:43 Twoją ofensywę wspierającą heteroseksualizm radziłbym rozpocząć od naszego nowego premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Brawo Wybiorcza - kolejny czesc cieplej ofens 12.07.06, 07:25 gdzie masz w tekście napisane że on był gejem? Ożenił się, miał dziecko które zmarło i rozwiódł się. Nic o jego homoseksualizmie. No chyba że bycie fryzjerem to czystej wody gejostwo. A i do tego artysta to tfu tfu, obraza moralna. Jeżeli uważasz, że dla hetero są lepsze zawody to proponuję zawód mięśniaka czyli strongmena wyłącznie jako extra męski heteroseksualny zawód. Ale uwaga niektórzy geje lubią takich extra męskich podrywać. Twój post jest na zasadzie argumentów ad personam a nie ad rem. Radze schłodzić trochę umysł nim się coś napisze z gorącej głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
martino Re: Brawo Wybiorcza - kolejny czesc cieplej ofens 12.07.06, 08:22 > gdzie masz w tekście napisane że on był gejem? Ożenił się, miał dziecko które > zmarło i rozwiódł się. Nic o jego homoseksualizmie. To prawda, zresztą bycie homo to nie zbrodnia. Ale szukając trumiennych zdjęć Antoniego w google, po wrzuceniu nazwiska, jako jeden z pierwszych linków znajduję: www.innastrona.pl/lifestyle_ludzie_cierplikowski.phtml Zresztą niewykluczone, że sobie go przywłaszczają (tak jak wiele innych znanych osób z przeszłości, które nie mogą się bronić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Brawo Wybiorcza - kolejny czesc cieplej ofens 04.04.07, 20:00 martino napisał: > > gdzie masz w tekście napisane że on był gejem? Ożenił się, miał dziecko k > tóre > > zmarło i rozwiódł się. Nic o jego homoseksualizmie. > > To prawda, zresztą bycie homo to nie zbrodnia. Ale szukając trumiennych zdjęć A > ntoniego w google, po wrzuceniu nazwiska, jako jeden z pierwszych linków znajdu > ję: > www.innastrona.pl/lifestyle_ludzie_cierplikowski.phtml > Zresztą niewykluczone, że sobie go przywłaszczają (tak jak wiele innych znanych > osób z przeszłości, które nie mogą się bronić ;-) Nie ma heteryka, którego chciałbym sobie przywłaszczyć :)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Brawo Wybiorcza - kolejny czesc cieplej ofens 12.07.06, 12:18 leszlong napisał: > gdzie masz w tekście napisane że on był gejem? Gdzie masz napisane, że ktokolwiek był gejem? > Ożenił się, Przykro mi, że musiał. > miał dziecko które zmarło i rozwiódł się. Nic o jego homoseksualizmie. Bo i po co? Bycie gejem nie jest cechą charakteru. > Twój post jest na zasadzie argumentów ad personam a nie ad rem. Radze > schłodzić trochę umysł Nie denerwuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
jagborisverige Lata 20 lata 30 11.07.06, 21:48 wg mej marnej osoby tekst ma cos w sobie. Nie znalam Antoniego i jego historii, ciezko tez jest jakas informacje w www znalesc, a szkoda. Bo go polubilam. Taka barwna postac. Moze pozwoli to mi wykorzystac kolejne dni w bardziej efektywny sposob. A moze po prostu pofarbuje wlosy na niebiesko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lemonna Re: Fryzjer damski 11.07.06, 23:00 wspanialy czlowiek ktory udowodnl ze warto miec marzenia i ze mozna je zrealizowac! ze warto miec pasje i dązyc do tego aby byla rowniez zawodem! Odpowiedz Link Zgłoś
alrischa Re: Fryzjer damski 12.07.06, 07:04 nie korygował, bo to cytat z gazety z 1931 roku i tak się wówczas pisało. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Zgroza powialo....... 12.07.06, 10:03 ... w mym sercu... Sieradz to moje byle miasto wojewodzkie, tu tez od kilku lat PRACUJE. I nie mialem pojecia o bycie tego czlowieka. Zeby bylo smieszniej - zrazilem sie do jednego sieradzkiego fryzjera!!! Nachodzi mnie pewna refleksja. Komunizm to straszny system, w wielu aspektach. Jednym z nich jest zamordowanie lokalnych ojczyzn. Dopiero odradzaja sie te tradycje, sam przez poltora roku bralem udzial w redagowaniu pracy histograficznej na temat wlasnej miejscowosci (od strony redakcyjnej i skladu elektronicznego). To sa piekne lekcje historii i to tej historii nam najblizszej, ktora czujemy sercem. Gazeto - BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
ebusia_fam_fatal Re: Zgroza powialo....... 03.09.06, 15:31 r306 napisał: > ... w mym sercu... > Sieradz to moje byle miasto wojewodzkie, tu tez od kilku lat PRACUJE. I nie > mialem pojecia o bycie tego czlowieka. Zeby bylo smieszniej - zrazilem sie do > jednego sieradzkiego fryzjera!!! > > Nachodzi mnie pewna refleksja. Komunizm to straszny system, w wielu aspektach. > Jednym z nich jest zamordowanie lokalnych ojczyzn. > Dopiero odradzaja sie te tradycje, sam przez poltora roku bralem udzial w > redagowaniu pracy histograficznej na temat wlasnej miejscowosci (od strony > redakcyjnej i skladu elektronicznego). > To sa piekne lekcje historii i to tej historii nam najblizszej, ktora czujemy > sercem. > Gazeto - BRAWO! jak mogles nie wiedziec o panu Cierplikowskim?? :) no dooobra, przynajmniej teraz wiesz :) zawsze to powtarzam: Sieradz jest fajny :) naprawdę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastolina Re: Fryzjer damski 12.07.06, 11:19 To akurat drobiazg. Świetny artykuł. Może ktoś sie pokusi o tłumaczenie na polski wspomnień? Chętnie przeczytałabym coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Bo miał odwagę być gejem 12.07.06, 12:07 "Jak to się stało, że nie został chłopem? " Bo miał odwagę być gejem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Kurcze, arykul o wizjonerze, a oni znow o... 12.07.06, 12:23 ... d.... A wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
monami5 ........ 12.07.06, 12:22 Co za swietny czlowiek, z pasja i pelen radosci zycia.... nie dziwo, ze z takim podejsciem dozyl 92 lat.... nie mialam pojecia, ze nasz rodak taka kariere w Paryzu zrobil i uczynil tyle dla wspolczesnej mody.... Szkoda, ze go juz nie ma z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
etylkapl Re: Fryzjer damski 12.07.06, 12:34 woda35 napisał: > >'Wśród jego niezliczonych klijentek może on wymienić 6 panujących królowyc > h< > > Czy ktoś to korygował? ******************************************************** KOREKTOR ANALFABETA, TAK JAK REDAKCJA I DZIENNIKARZE, GW nie warto nawet poprawiać Odpowiedz Link Zgłoś
kotecek7 Re: Fryzjer damski 12.07.06, 14:09 Etylka = d..bilka Tekst swietny. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe00 Re: Fryzjer damski 12.07.06, 15:30 "miałem zawsze wiele trudności" "pragnęły byc dyskretne" czy nie można z francuskiego tłumaczyć na polski? może jeszcze "moja głowa źle mi robiła"? błędy interpunkcyjne, ortograficzne, językowe. WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
grupa_stern Re: Fryzjer damski 19.07.06, 17:11 Widocznie jeszcze nie nauczyli się naszego języka. ---- Odpowiedz Link Zgłoś
klusseczka Fryzjer damski 16.06.07, 20:37 Jestem strasznie dumna, że pochodzę z miasteczka tak wspaniałego artysty. Nie przypuszczałam, że był taką artystyczną osobowością. Miałam okazję jako mała dziewczynka być strzyżona przez jego ucznia Czesława Adamiaka. Szkoda że dziś w Sieradzu nie ma już fryzjerów tej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś