Gość: ja IP: *.bater.net.pl 29.07.06, 20:35 Co sądzicie o firmie NGK Ceramics ?? Może ktoś z Was tam pracuje ?? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miro Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:34 Znajomy tam pracował i długo nie wytrzymał, zwolnił się. Z tego co mówił to raczej słabo zarabiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiaaaaa Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.broker.com.pl 04.08.06, 19:37 zarobki są średnie ale firma bardzo dba o pracownika i mila atmosfera jest w pracy w przeciewieństwie do GM lub Mecalux. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NGK-owiec Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.bater.net.pl 04.08.06, 21:17 Miła atmosfera?? Dbają o pracownika?? Dziewczyno!! Co Ty opowiadasz?? Pracuje w NGK już jakiś czas i nie mogę tego co napisałaś potwierdzić,wręcz przeciwnie...coraz więcej ludzi się zwalnia,zarobki marne,atmosfera również,sam szukam nowego zajęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:20 witam. ja takze pracuję w NGK i musze przyznac z zalem iz atmosfera staje sie coraz gorsza ale sami sobie jestesmy winni.nie potrafimy docenic tego co jest ciagle narzekamy i ciagle chcemy wiecej a co maja powiedziec pracownicy ADECCO. pracuja za duzo mniejsza kase nie dostaja premii talonów na swieta i po roku mówi im sie czas minał- spadajcie. wiec skoro jest tak zle komus to niech znajdzie sobie inne zajecie i da szanse adekowcom którzy maja mniej a mimo to chca pracowac. a zeby atmosfera była lepsza proponuje zajac sie swoimi sprawami a nie sprawami innych bo nic tak nie psuje atmosfery jak wscibstwo ploty itp. moje zdanie o NGK jest na plus i mimo wszystko nie jest tak zle. pozdro... Odpowiedz Link Zgłoś
ruckzuck Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... 06.08.06, 19:01 Od kolegi słyszałem, że źle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apsik Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:57 Nigdziej teraz nie dba sie o pracownika nawet w tak słynnym w Gliwicach Oplu a raczej GM. Pracownik jest traktowany jak przedmiot, zużyty przedmiot wymienia się na nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.copit.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 23:26 NGK to bardziej dobra propaganda jak dobry zakład ,bazuje on glównie na wykorzystywaniu ludzi za niezbyt duze pieniadze jak i nastroj jest do dupy ,zostaja tam glownie ludzie ktorzy maja rodziny i nic im wiecej nie pozostalo jak i lizodupy ktorzy za 100zl zliza wszystko lacznie z utrata swojej wartosci(prawdziwy polak)zreszta i kadra jest nastawiona do pracownikow jak na smieci,ludzi kupe ucieka wiec samo za sibie to mowi zaklad jeszcze nie zaczal prosperowac w calosci a juz traci pracownikow pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf NGK IP: *.eimperium.pl 25.02.14, 17:03 Obecnie praca w NGK to tragedia, kiedys to moze tam było dobrze a teraz to liczy sie target a nie człowiek. Umowy co miesięczne, 4 pod firmy z branży agencji pracy tymczasowej, rzucają człowieka miedzy agencjami męcząc umowami co miesięcznymi czy pół rocznymi. I tak meczą niektóre osoby takimi umowami nawet przez 7 lat, pomarzyć można o przejściu pod NGK. Wyrazisz odmienne zdanie niż czerwony nawet w sprawie błahej, stracisz prace. Za byle G... Zabierają premie np: bo ktoś w WC coś na scianie napisał. Albo Hala C pusciła bubel to zabierają premie na 3 Halach, ogólna odpowiedzialność ha???? tak tak ogólna odpowiedzialność, mimo że nie nabroiłeś to i tak premie możesz stracić. Na niektórych działach bardzo szkodliwe warunki, ale wg. firmy nie ma szkodliwych warunków. Praca ta w rzeczywistości to praca na AKORD ale firma za taką prace nie płaci. Wiele by można wymieniać negatywów pracy w tej firmie. Jak ktoś niemiał wyboru tak jak ja ,to tam znalazł zatrudnienie, ale w między czasie trzeba szukac czegoś innego. Zarobki obecnie to kpina a noworoczna premia to smiech na sali (42zł podwyzki :P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: NGK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.14, 00:17 Wooooolf, winszuję!!!! Właśnie odgrzałeś ośmioletniego kotleta. Poczytaj jeszcze jakieś wątki z 2002 roku, może też coś ci się NAGLE przypomni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko ngk IP: *.adsl.online.nl 19.10.14, 20:26 ludzie marnieja w oczach tam...obdarci z czlowieczenstwa zeszmaceni patrza jeden na drugiego jak seryjni mordercy..podczas gdy kierownictwo plawi sie w ich owocach pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.215.194.3-internet.zabrze.debacom.pl 26.07.17, 16:20 Pracowałem tam po kilku latach pracy jako pracownik tymczasowy zwolniono mnie prawie 6 lat stwierdzono u mnie nowotwór złośliwy jest wszczęte postępowanie administracyjne co do choroby zawodowej toczy się nadal postępowanie w tej sprawie ...zobacz co to włókna ceramiczne łamali podstawowe zasady bezpieczeństwa na pewno PIP nic nie zamieściła chociaż dostali zawiadomienie o podejrzeniu choroby zawodowej i przeprowadzili kontrole kasa jest kasa chcesz zarobić nie ma sprawy ale jakim kosztem teraz żyje dniem dzisiejszym przejebane chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tr Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: 89.238.166.* 30.07.17, 06:27 T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak!!! Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: 89.238.166.* 30.07.17, 06:44 Napisz coś więcej Piotr o pracy w NGK ceramics w Gliwicach i o tym na co zachorowałeś, co cię boli i co ci dolega a także napisz jakie stanowiska pracy i miejsca w NGK Gliwice są szkodliwe dla zdrowia i na jakie choroby można zachorować tam, napisz też czy firma cię informowała że praca w NGK niesie ze sobą ryzyko zachorowań na nowotwory złośliwe lub na inne choroby, napisz też czy twój organizm dawał ci jakieś sygnały że coś jest nie tak, czy coś cię bolało i czy teraz czujesz się lepiej i jak oceniasz pracodawców i agencję pracy tymczasowej i NGK Ceramics Gliwice w tym kontekście i w ogóle??? Twoje informacje mogą pomóc wielu ludziom ustrzec się przed nieszczęściem!!! Życzę ci powrotu do zdrowia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SCOOTER Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.08.17, 11:40 Pracowałem tam 3 lata na machiningu. Zwolniłem się. To co wisi tam w powietrzu i wszyscy to wdychają widać fajnie w promieniu słońca ze świetliku w dachu. Dodatkowo kontakt z płynnym cementem na mixingu, assemblingu (oczyszczanie). Generalnie nie polecam tam pracy. A tobie Piotrze życzę dużo zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik Re: NGK Ceramics na gliwickiej strefie..... IP: *.124.234.91.ip4.krucznet.com.pl 04.09.17, 00:16 Również 3 lata tam pracowałem. Wszędzie 'niewidzialne ' włókna. Na karcie badań profilaktycznych zawsze wszystko na max,ale nadal w normie. Przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś