Dodaj do ulubionych

PO-PiS-owy Sejmik?

05.09.06, 08:07

Rozmowy, choć okryte ścisłą tajemnicą, są już mocno zaawansowane. Według
wstępnej umowy, klepniętej już przez śląskich polityków, zwycięska partia
bierze fotel marszałka oraz dwa pozostałe miejsca w pięcioosobowym zarządzie
województwa, przegrana - dwa stanowiska w zarządzie plus fotel
przewodniczącego Sejmiku.

Wymienia się już nawet konkretnych kandydatów na marszałka - jeśli wygra PO
będzie nim obecny starosta rybnicki - Damian Mrowca, a jeśli PiS to
największe szanse ma obecny przewodniczący Komunikacyjnego Związku
Komunalnego GOP - Roman Urbańczyk. - Jeśli nie otrzymamy zakazu z góry, a na
to się nie zanosi, to w naszym regionie, zaraz po wyborach, może dojść do
pewnego przełamania lodów między nami a Platformą - potwierdza jeden z posłów
PiS naszego regionu, który nie chce ujawniać nazwiska, bo zgodnie z umową o
przyszłej koalicji cała sprawa miała zostać utrzymana w tajemnicy.

Takie rozwiązanie byłoby korzystne dla województwa. Z symulacji wyborczych
wynika bowiem, że ani PiS, ani PO nie otrzymają większości 25 mandatów
potrzebnych do samodzielnego sprawowania władzy. Platforma zwycięży w sercu
aglomeracji - na obszarze między Dąbrową Górniczą a Gliwicami, PiS natomiast
w powiatach ziemskich i dawnych województwach częstochowskim oraz bielskim.

;)
tylko jak mają głosować zdecydowani zwolennicy jednej , czy drugiej
partii???....przecież po spotach "central", taka współpraca jest niemożliwa ;)

eeeech "politycy", zrobią wszystko żeby być ....a może żeby mieć ;)
Obserwuj wątek
    • sss9 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 08:47
      jeszcze nie tak dawno POwcy wyśmiewali PiSowski spot zerżnięty z Ameryki, dziś
      tv emituje kolejną podróbkę - tym razem POwską.
      pomysły te same, to i układ możliwy. przecież miała być koalicja. ;)))
    • mieszko966 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 09:13
      Ta informacja to koronny dowód na to, że gangreną toczącą naszą politykę są
      bracia Kaczyńscy. Jak tylko przestają się w coś mieszać to od razu dochodzi do
      udanych kompromisów. Pozostaje mieć nadzieję, że Kaczory tego nie spaprają i że
      za kilka miesięcy będzie można usunąć pytajnik z tytułu tego artykułu. Nawet
      jeśli ktoś nie lubi PiSu to musi przyznać, że lepszy PO-PiS, niż Samo-PiS.
      Wystarczy, że w parlamencie urzęduje "koalicja wstydu", jeszcze by tego
      brakowało, żeby przenieść ją do sejmiku.

PS. Mógłby jeszcze Chłopek poprzeć Frankiewicza i wybory prezydenckie w
      Gliwicach mielibyśmy już z głowy. ;-)
      • stasiek17 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 09:20
        mieszko966 napisał:

> Ta informacja to koronny dowód na to, że gangreną toczącą naszą politykę są
        > bracia Kaczyńscy. Jak tylko przestają się w coś mieszać to od razu dochodzi do
        > udanych kompromisów. Pozostaje mieć nadzieję, że Kaczory tego nie spaprają i
        że za kilka miesięcy będzie można usunąć pytajnik z tytułu tego artykułu.

Naprawdę myślisz Mieszko,że takie porozumienie mogłoby zostać zawarte bez wiedzy
        Kaczyńskiego ?
        • mieszko966 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 09:24
          Bez wiedzy na pewno nie, ale wygląda na to, że przy jego biernej postawie.
          Widać wycofanie się Kaczyńskiego na dalszy plan wystarczy, żeby w Polsce było
          lepiej. Może zrobimy narodową ściepę na jakiegoś płatnego mordercę. ;-)
          • stasiek17 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 09:27
            mieszko966 napisał:

Może zrobimy narodową ściepę na jakiegoś płatnego mordercę. ;-)

chyba przegiąłeś Mieszko
            • mieszko966 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 09:29
              Taki żarcik, choć pewnie Służby Specjalne IV RP będą mnie teraz miały na oku.
              ;-)
              • stasiek17 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 09:33
                takich "żartownisiów" powinno się izolować od zdrowej części społeczeństwa
                • sss9 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 10:08
                  a jak żarcik podłapią antytirowcy, to Mieszko poleci do Prokuratury... ;)))
                  • mieszko966 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 10:39
                    Jak to było?? Za podżeganie do zbrodni. A wielonickowiec znowu
                    wystosuje "wniosek do dziekana i rektora" o skreślenie mnie z listy studentów
                    za "głoszenie treści faszystowskich".

Napieralski to ostatnio dobrze zdiagnozował, że jeśli w kraju nie można sobie
                    już nawet niewinnie pożartować, to znaczy, że coś z tym krajem jest nie tak.
            • bardzonielubiedrani Re: PO-PiS-owy Sejmik? 06.10.06, 18:13
              > Może zrobimy narodową ściepę na jakiegoś płatnego mordercę. ;-)
              >
              Tak, mieszko zdecydowanie przegiol. Juz tu ktos kiedys proponowal, by mieszkancy
              zlozyli wniosek do prok. za faszystowskie poglady mieszka, namawianei do zbrodni
              i nienawisci i zlozyli wniosek o relegowanie go z uczelni (jesli w ogole studiuje).
              Ja natomiast niniejszym zglaszam ten wpis mieszka do policji i prokuratury.
              • bardzonielubiedrani Re: PO-PiS-owy Sejmik? 06.10.06, 18:20
                To jest adres Komendy Glownej Policji:
                www.policja.pl/index.php?dzial=49&id=606\
                • bardzonielubiedrani Re: PO-PiS-owy Sejmik? 06.10.06, 18:27
                  Ktos moze przypomniec adres internetowy mieszka? Byl tu kiedys na forum. Albo
                  najlepiej watek, w ktorym ten adres sie pojawil i mieszko do niego przyznal/
      • myha1 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 10:37
        mieszko966 napisał:

za kilka miesięcy będzie można usunąć pytajnik z tytułu tego artykułu. Nawet
        > jeśli ktoś nie lubi PiSu to musi przyznać, że lepszy PO-PiS, niż Samo-PiS.
        > Wystarczy, że w parlamencie urzęduje "koalicja wstydu", jeszcze by tego
        > brakowało, żeby przenieść ją do sejmiku.

a może działaczom PO chodzi o to ? ;)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=46359683&a=46359683

ze nie wspomnę o niedawnych planach wejscia w koalicje z lewicą , byle być ....
      • bardzonielubiedrani Re: PO-PiS-owy Sejmik? 06.10.06, 18:08
        Nie w tym rzecz czy Chlopek poparlby Frankiewicza czy nie. Rzecz w tym, ze
        Frankiewicz na prezydenta zupelnei sie nei nadaje. Zadzi Gliwicami zdecydowanie
        za dlugo(o ok. 13 lat za dlugo). Jest arogancki w stosunku do ludzi, ktory ma
        obowiazek sluzyc! On, po prostu, szkodzi temu miastu.
    • pit-zeolit Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 09:20
      Mysiu nie wiem jak Wy na Śląsku, ale ja mam to wszystko w d...pie i nie będę
      głosował. Mam ich wszystkich dosyć.

Pozdrawiam serrrrdecznie.

Pity
      • stasiek17 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 09:25
        To tak jak ja, Pit ;)
      • myha1 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 10:41
        pit-zeolit napisał:

> Mysiu nie wiem jak Wy na Śląsku, ale ja mam to wszystko w d...pie i nie będę
        > głosował. Mam ich wszystkich dosyć.
        >
        >
        > Pozdrawiam serrrrdecznie.
        >
        > Pity

Pit, ja dokładnie tamże ,mam to wszystko ;)
        ...i też nie będę niczyim ołówkiem do skreślania ....pozdrowionka Pit, od
        Prezesa również :))
        • mieszko966 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 10:43
          A ja zrobię wam wszystkim na złość i pójdę zagłosować... i to na tego, co go
          nie lubicie. ;-)
          • myha1 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 10:45
            mieszko966 napisał:

> A ja zrobię wam wszystkim na złość i pójdę zagłosować... i to na tego, co go
            > nie lubicie. ;-)

Ty, to jednak lubisz wielkie samochody ;))
        • pit-zeolit Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 10:47
          myha1 napisała:

Pit, ja dokładnie tamże ,mam to wszystko ;)
          > ...i też nie będę niczyim ołówkiem do skreślania ....pozdrowionka Pit, od
          > Prezesa również :))
          Dziekuję bardzo Myszko. Pozdrów pana Prezesa także i ukłoń się mu odemnie
          bardzo głeboko.
          • sss9 Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 10:54
            ogólne zniechęcenie do głosowania powoduje, że beton wygrywa, bo ich elektorat
            jest karny i na wezwanie się stawi i skreśli tak jak wódz nakazał.
            też mam dylemat, bo nie znajduję w ofercie polityków mojego reprezentanta, a
            nawet jeśli ktoś niebezpiecznie zbliża się do takiego mojego modelu, to przecież
            wiem, że nic z tego nie będzie...
            • pit-zeolit Re: PO-PiS-owy Sejmik? 05.09.06, 11:03
              Wiesz SSS9 jak tak patrzę na tych "samorządowców" w Poznaniu to.........
    • Gość: mach_2 Re: PO-PiS-owy Sejmik? IP: *.c29.msk.pl 06.10.06, 17:42
      potrzebnych do samodzielnego sprawowania władzy. Platforma zwycięży w sercu
      > aglomeracji - na obszarze między Dąbrową Górniczą a Gliwicami, PiS natomiast
      > w powiatach ziemskich i dawnych województwach częstochowskim oraz bielskim.

Ostatnio w Bielsku-B. wygrała akurat PO.
    • Gość: forumowiczka zgloszenie do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 20:42
      Zglosilam do policji wpis w tym watku dokonany przez mieszko966 (Andrzeja
      Wawrzeczeka). Proponuje by pozostali uzytkownicy FG zrobili to samo. Informuje
      takze obsluge i wlasciciela FG, ze z obowiazku powinni zglosic ten wpis do
      prokuratury jako przestepstwo.
      • mieszko966 Re: zgloszenie do prokuratury 11.10.06, 21:30
        Dla mnie bomba. Urodziłem się niestety zbyt późno, żeby zostać osądzonym za
        działaność opozycyjną w pierwszym PRLu, ale dzisiaj mam sznasę zostać osądzonym
        za to samo w PRLu 2. Będę z dumą informował na tym forum, jak postępuje proces
        sądowego zastraszania ludzi, którzy mają odwagę nie zgadzać się z obłudą IV RP.
        • Gość: fesia Re: zgloszenie do prokuratury IP: 80.50.86.* 11.10.06, 22:01
          Nic nie straciłeś Mieszko na takiej dacie urodzin...w końcu nie mamy IV RP
          tylko cofkę do PRLu . Swoja drogą to bardzo zle się dzieje , gdy prawdę wolno
          mówić tylko dzieciom i wariatom ;((
      • Gość: ZyF Re: zgloszenie do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 22:54
        Nalezy zglosic do policji i prok. nie tylko wypowiedzi mieszka966 w tym poscie.
        • bardzonielubiepisu Re: zgloszenie do prokuratury 11.10.06, 23:05
          Gość portalu: ZyF napisał(a):

> Nalezy zglosic do policji i prok. nie tylko wypowiedzi mieszka966 w tym poscie.

Zgłosić to należy Ciebie kolego. Na leczenie do zakładu zamkniętego!
          Normalnie ręce opadają jak się was czyta biedni frustraci.

Jak chcesz to mnie też możesz zgłosić do prokuratury za to że się z Tobą nie
          zgadzam. Mogę ci dać namiary na kolejne kilkaset osób, które mają inne
          spojrzenie na Gliwice niż Ty, Panie hrabio z centrum. Wszystkich zgłoś na
          policję, całą tą tłuszczę ze wsi o której kiedyś pisałeś. Jak już nas wszystkich
          pozamykają to Gliwice wreszcie będą spełniać Twoje oczekiwania.
    • Gość: ZyF Re: PO-PiS-owy Sejmik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 10:13
      Nie czytam wypocin mieszka i bardzonielubiepisu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka