Dodaj do ulubionych

NG sie obudzily???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 01:30
NG obudzily sie, ale za pozno!
www.nowiny.gliwice.pl/ng/wiadomosci.htm
Miasto jest juz zniszczone!
"Czy istnieje zatem szansa, że na ulicę Zwycięstwa powrócą sklepiki i znów
będzie to miejscem sobotnich zakupów?"
Tak, niewielka, ale istnieje. Warunkiem jest jednak natychmiastowe odsuniecie
od wladzy obecnej ekipy rzadzacej w Gliwicach!
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: NG sie obudzily??? 11.07.07, 02:08
      > Tak, niewielka, ale istnieje. Warunkiem jest jednak natychmiastowe odsuniecie
      > od wladzy obecnej ekipy rzadzacej w Gliwicach!

No to powodzenia w odsuwaniu jej od władzy. ;)
    • Gość: wilczur Re: sie obudzily??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.07.07, 08:49
      znowu anonim wielonickowiec bereklon wrzuca hasło :) i bardzo proszę niech Pan
      Pieczyrak i Pani Fesia razem z KL nie rzucają hasłem że są zarejestrowani i
      piszą pod sobą - piszą to co chcą żeby było ich ale takie śmieci wrzucają pod
      przykrywką internetu - dlaczego nie macie pretensji do tego wielonickowca który
      wrzuca tutaj te niusy? - to tak w formie wstępu.

Odnośnie samej akcji pojawiło mi się nowe przemyślenie - pomimo wielkich
      niedociągnięć staram się szukać dobre strony. Zobaczcie ile fajnych rzeczy może
      przynieść wspólny wyjazd na taką imprezę dla uczestników? Po pierwsze zbuduje
      się lojalność i w późniejszym czasie sami oni będą mogli się chwalić że byli na
      takim wyjeździe i promowali swoje miasto. Podejrzewam że w Gliwicach większość
      osób z tego środowiska się nie znało.
      Jednak ponieważ nie to co piszę było celem imprezy jestem za rozliczeniem z
      efektów tego wyjazdu i poszerzenia akcji informacyjnej w odwiedzanych miastach.
      • Gość: aśka Re: sie obudzily??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 23:45
        "Czy istnieje zatem szansa, że na ulicę Zwycięstwa powrócą sklepiki i znów
        będzie to miejscem sobotnich zakupów?"
        Gość portalu: wilczur napisał(a):
        odpowiedź: Re: sie obudzily???

wilczur jak zawszy waruje i warczy
        merytorycznie? lecz nie na temat
        • Gość: wilczur Re: sie obudzily??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.07.07, 08:41
          same as You :P
          w poście zwróciłem uwagę na temat wrzucania kości przez anonima (czyż to nie
          jest dziwne w pryzmacie tego że osądza się że to anonimy są tymi złymi?)
          i drugą kwestię pozytywnego oddźwięku imprezy gliwice nadają ton (albo toń :) )

nie widzę potrzeby bicia piany po raz kolejny w kolejnym wątku na sprawę którą
          mamy już zamkniętą: netykieta forum nakazuje ZANIM umieści się wątek albo
          pytanie na jakiś temat to Z CZYSTEJ grzeczności wypada sprawdzić czy już takiego
          wątka nie ma - akurat ta tematyka była już poruszana w innych co najmniej 3 wątkach.
          • Gość: wilczur Re: sie obudzily??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.07.07, 08:47
            aha - chyba wiem o co biega :)
            autor zamieścił linka:
            www.nowiny.gliwice.pl/ng/wiadomosci.htm
            który u mnie ma dwa tytuły:
            Fałszywy ton i Turystyczne Gliwice?
            dlatego uznałem że wypowiedź jest do tego artykułu - ale jednak nie?? z boczku
            jest tytuł:
            Ulica pieniądza - i O TO MU CHODZIŁO??? przepraszam ale nie zauważyłem :)
            pisałem nie na temat fuckt
            • sss9 Re: sie obudzily??? 12.07.07, 16:18
              Gość portalu: wilczur napisał(a):

> aha - chyba wiem o co biega :)
              > autor zamieścił linka:
              > www.nowiny.gliwice.pl/ng/wiadomosci.htm
              > który u mnie ma dwa tytuły:
              > Fałszywy ton i Turystyczne Gliwice?
              > dlatego uznałem że wypowiedź jest do tego artykułu - ale jednak nie?? z boczku
              > jest tytuł:
              > Ulica pieniądza - i O TO MU CHODZIŁO??? przepraszam ale nie zauważyłem :)
              > pisałem nie na temat fuckt

dwa dni. niezły wynik jak na burka.
    • whelp Re: NG sie obudzily??? 12.07.07, 00:19
      Gość portalu: adam napisał(a):

> Miasto jest juz zniszczone!
      > "Czy istnieje zatem szansa, że na ulicę Zwycięstwa powrócą sklepiki i znów
      > będzie to miejscem sobotnich zakupów?"
      > Tak, niewielka, ale istnieje. Warunkiem jest jednak natychmiastowe odsuniecie
      > od wladzy obecnej ekipy rzadzacej w Gliwicach!

1. Miasto akurat jakoś nie jest zniszczone, z tego co wiem, to w przypadku
      kupna nieruchomości przy Zwycięstwa nabywca jest zobowiązany do odnowienia
      całej nieruchomości z tzw. wierzchu. Jest to raczej na plus.

2. Jak widze ile jest małych rodzinnych firm na balcerku czy w GCH to mam tyko
      pytanie ile lokali zniknęło ze Zwycięstwa i zastąpiono je Bankami? Ile z nich
      jest własnością miasta? Załóżmy że 30. To teraz ile boxów jest na górze w GCH?
      30 to tak minimum.

3. Jestem tylko ciekaw jednego. Nowiny: "Na ulicy Zwycięstwa czynsze oscylują
      już w granicach 16 tys. - 20 tys. złotych". No to już widze, jak w Nowinach
      pojawia się artykuł: Urząd wypowiedział wszystkim umowy i wynajął lokale za 4-8
      tys zł. Pytanie: komu? Stowarzyszeniu Kupców i Przedsiębiorców Śląskich w
      Gliwicach - no bo to oni się żalą... Czy pierwsze co by wam przyszło na myśl to
      nie byłoby ile musili dać w łapę? Skoro można było wynająć za 20, to czemu
      wynajęli za 4? Przynam się, że jakbym miał okazje wynając lokal na Zwycięstwa
      za 4 tys, to brałbym od ręki a potem zastanawiał co tam sprzedawać :)

4. Nowiny: "Według badań firmy AC Nielsen, jeszcze cztery lata temu na każde 10
      zł. wydanych w polskim handlu, aż 6 zł. przechodziło przez tradycyjne sklepiki
      spożywcze. Obecnie jest to zaledwie 4,2 zł." Dziś w Wyborczej: "Z danych
      Centrum imienia Adama Smitha wynika, że w latach 1995-2005 zatrudnienie w
      handlu wzrosło o 8 procent, a liczba pracujących w gospodarce spadło o 17
      procent. Także w ubiegłym roku zatrudnienie w handlu rosło szybciej niż w
      gospodarce.".
    • Gość: były czytelnik NG pikuja w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 00:58
      Nowiny ostro pikują w dół. Ptaszki ćwierkają, że nakład spadł do ok. 8 tysięcy a
      to właśnie między innymi na skutek coraz słabszych, nudnych i wtórnych
      artykułów. Puszczanie oka do bereklonów niczego nie da. Kiedyś NG kupowałem
      regularnie, teraz coraz rzadziej.
      • faar Re: NG pikuja w dół 12.07.07, 12:17
        Gość portalu: były czytelnik napisał(a):
        > Nowiny ostro pikują w dół.

Może pikują i szukają taniej sensacji, aby wzbudzić zainteresowanie czytelników,
        a może po prostu chcą być gazetą opozycyjną w stosunku do magistratu. Jeśli tak
        by miało być to nie mam nic przeciwko temu - w końcu liczy się możliwość
        wolności wypowiedzi - ważne, aby za tą zasłoną niechęci do UM nie kryły się
        czyjeś partykularne interesy.

Mi artykuły w NG nie podobają się zarówno pod względem warsztatowym jak i
        politycznym, ale od tego jest wolna prasa, aby miała swoich czytelników, a ci
        przecież różnią się poglądami. Nic chyba tak nie mdli jak jednoznaczność ocen.
        Mamy demokrację i z niej korzystajmy.
      • Gość: ania Re: NG pikuja w dół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 15:36
        Gość portalu: były czytelnik napisał(a):

> Nowiny ostro pikują w dół. Ptaszki ćwierkają, że nakład spadł do ok. 8 tysięcy
        > a
        > to właśnie między innymi na skutek coraz słabszych, nudnych i wtórnych
        > artykułów. Puszczanie oka do bereklonów niczego nie da. Kiedyś NG kupowałem
        > regularnie, teraz coraz rzadziej.

Jasne po co masz kupować, ty masz swoje 4 DARMOWE GADZINÓWKI, ktore w calej
        pelni pokrywaja twoje potrzeby intelektualne i informacyjne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka