Dodaj do ulubionych

Do administratora Forum (FG).

01.05.09, 22:13
Niniejszym informuję szanownych Państwa, że sonda pod linkiem www.sondagliwice.yoyo.pl/
została obcięta i ograniczona do jednej.
Jak wynika z treści opinii stanowiącej założenie wątku, sonda dotyczyła czterech aspektów.
Być może jest to jakaś awaria, choć byłby by to dziwny zbieg okoliczności, dlatego prosimy o wyjaśnienie przyczyny tego stanu rzeczy.
Obserwuj wątek
    • somepoint210 Re: Do administratora Forum (FG). 01.05.09, 22:25
      a coz to ma wspolnego z forum gliwice, czy szerzej z portalem gazeta.pl? ta
      sonda zostala umieszczona na darmowym hostingu.
      czy ty sie dobrze czujesz, czy tez znowu widzisz cyklistow?
      • st-ach Re: Do administratora Forum (FG). 01.05.09, 22:39
        somepoint210 napisał:

> a coz to ma wspolnego z forum gliwice, czy szerzej z portalem gazeta.pl? ta
        > sonda zostala umieszczona na darmowym hostingu.
        > czy ty sie dobrze czujesz, czy tez znowu widzisz cyklistow?

Gdybym został w ten sposób potraktowany "z buta" przez swoich forumowych adwersarzy, odbierał bym to w sposób zrozumiały.
        Kiedy jednak administrator odpowiada w ten sam sposób, odnoszę nieodparte wrażenie jakbym był na posiedzeniu RM w Gliwicach.
        • somepoint210 Re: Do administratora Forum (FG). 01.05.09, 22:44
          zanim wiec zaczniesz wysylac kolejny spam pod roznymi nickami i wykrywac spiski
          dziejowe - pomysl, w innym wypadku narazasz sie na smiesznosc.
          • st-ach Wolę narażać sie na śmieszność niż złośliwość 01.05.09, 23:07
            > zanim wiec zaczniesz wysylac kolejny spam pod roznymi nickami i wykrywac spiski
            > dziejowe - pomysl, w innym wypadku narazasz sie na smiesznosc.

Człowieku wali Ci od tej forumowej władzy jak rzadko.
            Stwierdziłem, bo szukałem tej sondy (której już nie użyję), gdyż była mi potrzebna jako materiał dowodowy w dziedzinie w której już sie podeprzeć nie potrafię bo zniknęła w kwestii "tramwaju" właśnie.
            Mam taką zasadę, że jeśli o czymś piszę to podpierając się materiałem wskazuję jego źródło w myśl zasady Załuckiego "iż autor ma się czy powinien sie wysilić do tego stopnia, żeby czytelnik już nie musiał".
            Uważam że nie jest to spam, tylko bicie na alarm że ktoś opinią publiczną manipuluje, bo nie zaprzeczysz że do tego doszło, choć dopuszczam taką możliwość (?) że to ktoś inny zrobił BEZINTERESOWNIE:))))

Reasumując jak w tytule, wolę narażać się na śmieszność niż na złośliwość, choć i od złośliwości się nie odżegnuję, ale na pewno nie czynię tego nie będąc pierwszy uderzony czy kopnięty.
            • somepoint210 Re: Wolę narażać sie na śmieszność niż złośliwość 01.05.09, 23:18
              sorki, ale nadajemy na roznych czestotliwosciach.
              zalozylem niestety, ze posiadasz minimalna wiedze, nazwijmy ja "internetowa".
              otoz chcialbym z cala moca podkreslic, ze bedac moderatorem forum gliwice nie
              jestem jednoczesnie administratorem infrastruktury intranetu baracka obamy, nie
              monitoruje blogu jarka k. i romcia g., a takze do dzisiaj nie wiedzialem, ze
              istnieje hosting o nazwie yoyo.pl, uzylem w tym celu narzedzia zwanego google.
              guglowalem moj drogi stachu, podkreslam tez, ze nie jestem cyklista, a takze jak
              ci juz uswiadomil forumowicz z fbi nie ukladam ramowki w cnn. pozdrawiam.
              • st-ach Re: Wolę narażać sie na śmieszność niż złośliwość 01.05.09, 23:22
                > k
                > ci juz uswiadomil forumowicz z fbi nie ukladam ramowki

jaki forumowicz?, toż to ten sam duch, nawek czcionka pasuje:))))))))
                Tyle to i ja wiem!
                Też pozdrawiam, st-ach
                • opserfer Re: Wolę narażać sie na śmieszność niż złośliwość 05.05.09, 13:55
                  jak tam stasiuniu? Poduczyłeś się czegoś przez parę dni? Skarga na
                  admina do strasbourga gotowa?
                  • st-ach temat uważałem za zamknięty choć nierozwiązany 05.05.09, 20:59
                    Poduczyłeś się czegoś przez parę dni? Skarga na
                    > admina do strasbourga gotowa?
                    >

temat uważałem za zamknięty choć nierozwiązany, i jakoś bez czyjegokolwiek pośrednictwa, porozumiałem się z "some-m" jednym z administratorów.
                    ale skoroś taki jurny że czepiasz się jak rzep pewnego wachlarza, to bądź uprzejmy wyjaśnić, jak to możliwe?, że treść opinii zakładającej wątek został zmieniony. nie rżnij głąba że tego nie czujesz.
                    przecież ta sonda, przyuważ, i wstęp do niej, jest teraz zupełnie bez sensu;
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=92356471&a=92356471
                    kiedy wątek zakładano, link był właściwy:
                    www.sonda.pl/archiwum.php3?uid=448028&key=test
                    a potwierdza ten fakt link wpisany na forum "naszemiasto", gdzie jak widać "sondownik" z Bielska Białej (czy skądś tam jeszcze), nie ma takiej możliwości manipulacji jak na forum gliwickim.

gdybym był adminem, ale nie jestem, czułbym pewien dyskomfort, nie umiejąc nad tym zapanować. nie jest to bynajmniej przytyk do adminów FG, jedynie wywołany do tablicy po znacznym czasie, wyjaśniam swój punkt widzenia dla czytających z rozwag ą.
                    • somepoint210 Re: temat uważałem za zamknięty choć nierozwiązan 05.05.09, 22:34
                      dzizus krajst stachu, nie wiem juz, jak ci to mam wytlumaczyc.
                      sprobuje.
                      pierwszy link (sznurek, skrot) pochodzi z naszego forum, gdzie zostal z kolei
                      umieszczony sznurek do sond na zewnetrznym serwerze (o nazwie sonda.pl), a wiec
                      poza portalem gazetowym.
                      drugi sznurek z twojego postu to wlasnie zamieszczone sondy na tamtejszym
                      serwisie, na ktore ani ja, ani nikt zwiazany z portalem gazeta.pl nie ma wplywu,
                      nawet adas michnik.
                      i teraz najwazniejsze; to co pokazuje link z twojego postu to uaktualniona
                      strona, ktorej to aktualizacji dokonali administratorzy serwisu sonda.pl, coz to
                      oznacza? ano to, ze za powiedzmy kilka tygodni/miesiecy skrot(link) bedzie
                      prowadzil do np; pustej strony, poniewaz administracja portalu sonda.pl usunie
                      jej zawartosc z serwerow, to praktyka czesto stosowana przez administratorow
                      serwisow spolecznosciowych itp. przedstaw to sobie na prostym przykladzie;
                      dzisiaj rano stawiasz figurke sw. antoniego na komodce, pod obrazem czarnej
                      madonny w swojej sypialni, jestes jej administratorem. dopoki cieszy cie reakcja
                      gosci, ktorzy zawieszaja oko na zmartwionym obliczu antoniego i jego zlozonych
                      dloni w modlitwie administracyjnie decydujesz, ze nic nie bedziesz zmienial. po
                      pewnym czasie jednak odwiedzajacy znuzeni tym samym widokiem mijaja antosia bez
                      zbytniej atencji i decydujesz, jako administrator zlikwidowac doczesna postac
                      antoniego i przemalowac uzywajac zamiast pastelowych kolorow bardziej
                      wyrazistych, oraz przemieszczajac figurke w inne miejsce sypialni liczac na
                      wieksze zainteresowanie. co zrobiles? zlikwidowales sonde o antosiu na
                      komodkowym serwerze, choc wszystkie stare sciezki (linki) ciagle prowadza obok i
                      otworzyles kolejna strone, gdzie antos moze blyszczec znow.

raz jeszcze;
                      administratorzy serwisu sonda.pl uaktualniaja sondy co czas jakis, a stare
                      (zamieszczone na rozniastych portalach) skroty (linki, sznurki) prowadza do
                      tychze zaktualizowanych stron, a nie do takich, jakimi je widziales 2/5/10
                      tygodni/miesiecy/lat temu. ani moderacja, ani administracja naszego
                      portalu/naszego forum gliwice nie ma na to zadnego wplywu.
                      ufff, mam nadzieje, ze zrozumiales. pozdrawiam.
                      • Gość: luzik Re: temat uważałem za zamknięty choć nierozwiązan IP: *.clubnet.pl 12.05.09, 20:37
                        haha, somepoint,
                        niezle wytlumaczenie, swietnie dobrane przyklady.

usmialem sie jak pszczola :)

ja zrozumialem. St-ach da rade? na razie go przytkalo.
                    • opserfer Re: temat uważałem za zamknięty choć nierozwiązan 07.05.09, 05:58
                      dotarło do ciebie stasiuniu co ci admin napisał? Powiedz nam
                      ładnie, jak zrozumiałeś ten przekaz?
                      :))))))))))))
                      • Gość: kusy Re: temat uważałem za zamknięty choć nierozwiązan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 09:37
                        > dotarło do ciebie stasiuniu co ci admin napisał? Powiedz nam
                        > ładnie, jak zrozumiałeś ten przekaz?
                        > :))))))))))))

no typowe, a raczej permanentne, trzymanie sie pijanego plotu.
                        to wygląda zupelnie tak jakby ci ktos podczas rewizji wlozyl do kieszeni ukradziony portfel z duza kasa:)))
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=92356471&a=92356471
                        • opserfer [...] 12.05.09, 15:07
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: FBI mania prześladowcza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 23:04
      St-achu, czy Ty robisz sobie jaja czy jesteś po prostu czubek? Administratorzy
      FG według ciebie mają tez wpływ na dobór informacji w CNN? A może maczali palce
      w zamachu na Word Trade Center?

Lecz się. I weź ze sobą kilku kolegów bo mania prześladowcza zaczyna być już
      znakiem rozpoznawczym tzw. wirtualnej opozycji z Beradnym na czele.
      • st-ach Re: mania prześladowcza? 01.05.09, 23:30
        > St-achu, czy Ty robisz sobie jaja czy jesteś po prostu czubek? Administratorzy
        > FG według ciebie mają tez wpływ na dobór informacji w CNN? A może maczali palce
        > w zamachu na Word Trade Center?

Uważam że sonda była, bo już jej nie ma, integralną, by nie rzec zasadniczą kwestią założonego wątku.
        Odsyłam do pierwszej opinii z tego wątku, która odnosi się wyłącznie do czterech sond:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=92356471
        Jeśli ktoś uważa że nic się nie stało a ja jestem czubkiem, to pozdrawiam raz jeszcze, gdyż nie mam zamiaru kopać się z koniem!
    • Gość: informatyk archiwum sond jest tu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.09, 23:59
      Archiwum sond jest tutaj:
      www.sonda.pl/archiwum.php3?uid=448028&key=test
      • st-ach Re: archiwum sond jest tu 02.05.09, 00:09
        > Archiwum sond jest tutaj:
        > www.sonda.pl/archiwum.php3?uid=448028&key=test

"ok" i dzięki jednocześnie, ale czy to normalne?

Pomijam całkowicie fakt że oberwało mi się nieźle, ale w sumie warto było. Szkoda mi jedynie straconego czasu.

ps. a może ta sonda była pod inne zapotrzebowanie, ale skoro "nie wyszło jak miało wyjść", no to zlecono jej dyskretny retusz?:)))).
    • soron1 Rozwiązanie zagadki jest już znane! manipulacja! 02.05.09, 00:24
      To jest właściwy adres strony w internecie, poświęconej od samego początku czterem sondom:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=93975265&a=93979005
      Jakiś manipulator podmienił linka w wątku informatyka z dnia , wstawiając na forum Gliwickim (FG) fałszywkę linka, ograniczając sondę do preferencji ZF.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=92356471
      • opserfer Re: Rozwiązanie zagadki jest już znane! manipulac 04.05.09, 12:54
        to cykliści! :DDD
    • quilheure Re: Do administratora Forum (FG). 03.05.09, 13:18
      Oszołomie ogarnij się!

Admini forum jacy są wiemy wszyscy ale bez przesady..oskarż ich może jeszcze o
      to że ci ktoś obszczał bramę...

Po twojej wypowiedzi proponuje żebyś się staszku już zatkał.
    • opserfer LOL - co za czopek :)))) 03.05.09, 17:48
      buhahaha uwielbiam tego ciamajdę w internecie :))) Jola Rutowicz
      wymięka :D
    • st-ach Sprostowanie pierwotnej opini zakładającej wątek 12.05.09, 21:18
      Niniejszym informuję szanownych Państwa, że sonda pod linkiem www.sondagliwice.yoyo.pl/
      nie została obcięta i ograniczona do jednej jak pierwotnie sadziłem, tylko dotyczy teraz zupełnie innego tematu, choć pierwotnie przedstawiała się tak - www.sonda.pl/archiwum.php3?uid=448028&key=test
      Jak wynika z treści opinii stanowiącej założenie wątku, sonda dotyczyła czterech aspektów, a mianowicie; wyprowadzenia tranzytu z centrum, likwidacji tramwajów, budowy Podium oraz przebiegu trasy DTŚ.
      Sądziłem osobiście że to jakaś awaria systemu, ale administrator wyjaśnił ze wszystko z jego strony jest ok'.
      Nie stawiałem zarzutów nikomu, a jedynie pytałem grzecznie na zasadzie "kto pyta nie błądzi".
      Nie chciałem drążyć nadal tematu, jako że znam wyjaśnienie, a że mnie ta odpowiedź nie satysfakcjonuje?, no cóż powiedzieć? Nie moja broszka.
      Wywołany jednak dwukrotnie przez tę samą osobę "do tablicy" (zalogowaną ale skasowaną opinią oraz niezalogowaną), nadal uważam że taka zabawa z kukułczym jajkiem- według wyjaśnień administratora- jest do kitu, bo niby dotyczy czterech tematów, a w sumie sprowadza się do jednej i w dodatku zupełnie innej, bez względu na to kto (albo co) jest temu winien.
      Szczęśliwym trafem ta "wypadkowa" sonda, jest jednak pewnym podsumowaniem tych czterech sond w tytule.

ps. proszę mnie już więcej nie instruować ani nie zdawać pytań, bo jak powiadam, nie moja to sprawa, i nie wszystko musimy jednakowo rozumieć czy interpretować:)
      • opserfer :)))) stasiuniu, czyżbyś załapał? 12.05.09, 22:02
        st-ach napisał:
        > ps. proszę mnie już więcej nie instruować ani nie zdawać pytań,
        bo jak powiadam
        > , nie moja to sprawa, i nie wszystko musimy jednakowo rozumieć
        czy interpretowa
        > ć:)

Stasiulku - brawo. Czyli jednak nie wszyscy muszą ci wierzyć :))))
        no i popatrz, popatrz - nie twoja to sprawa... a admin tak się
        namęczył, by ci tłumaczyć podstawy internetu :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka