Dodaj do ulubionych

Jak można być kreatywnym,

19.08.10, 21:18
kiedy tkwi się uparcie w tym samym graj-dołku? No jak?
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: Ha! 19.08.10, 21:21
      Wszyscy w jednym grajdole?
      Znają się jak łyse konie?
      TO:
      zrobić coś szalonego, czego nikt się nie spodziewa.
      • debi_bebi Re: Ha! 19.08.10, 21:30
        Jak się siedzi stale w tym samym umysłowym grajdołku własnym, to trzeba niemal
        cudu, żeby palma odbiła smile
        • vizjonerka Re: Ha! 19.08.10, 21:33
          Proste: trzeba poszukać ratownika, najlepiej płci przeciwnej big_grin
          • debi_bebi Re: Ha! 19.08.10, 21:44
            Słusznie! Inspirującego pobudzacza fal mózgowych smile
            • leziox Re: Ha! 19.08.10, 21:46
              Inspirujacego pobudzacza
              Fal mózgowych ruchacza
              Co by inspirowal glówke
              I cialo
              I zeby ciágle z nim-bylo malo...
              • debi_bebi Re: Ha! 19.08.10, 21:55
                Nooooo...Sama lepiej bym tego nie ujęła big_grin
            • vizjonerka Re: Ha! 19.08.10, 21:48
              Jak zwał, tak zwał....ważne,że zazwyczaj działa big_grin
        • tropem_misia1 Re: Ha! 19.08.10, 21:49
          debi_bebi napisała:

> Jak się siedzi stale w tym samym umysłowym grajdołku własnym, to trzeba niemal
          > cudu, żeby palma odbiła smile

Przeca postępujemy według ustalonych wzorców, wszyscy spodziewają sie po nas
          takiej a nie innej reakcji lub zachowania.
          A tu trza wbrew samemu sobie, wbrew zasado czy wychowaniu, tudzież poglądom.
          Zaszokujemy nie tylko innych , ale i same siebie smile)))
          • vizjonerka Re: Ha! 19.08.10, 21:55
            Czy to napewno o wywołanie szoku chodzi? Raczej o odszukanie własnego JA. Ponad
            to,czego ONI oczekują.
            • debi_bebi Re: Ha! 19.08.10, 22:02
              Ale wcześniej trzeba pokonać lęk przed tym, co oni powiedzą i - jak ja będę
              wtedy wyglądała. Dla niektórych to zbyt duże obciążenie i wolą zostać w starych
              koleinach.
              • vizjonerka Re: Ha! 19.08.10, 22:13
                A skąd ten lęk?
                Zaściankowość?
                • debi_bebi Re: Ha! 20.08.10, 05:43
                  Bynajmniej. On dotyka wszystkich, chyba nawet bez wyjątków?
          • debi_bebi Re: Ha! 19.08.10, 21:59
            Ale Tropciu - to jest właśnie szalenie odświeżające i inspirujące.
            Stagnacja to śmierć za życia.
            • tropem_misia1 Re: Ha! 20.08.10, 05:44
              ta...a potem sie słyszy "jestes trudna"
    • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 19.08.10, 21:53
      Nalezy przestac byc upartym
      • tropem_misia1 Re: Jak można być kreatywnym, 19.08.10, 21:55
        Brak tej cechy prowadzi do tego, że nie dochodzimy do zamierzonego celu. O!
        • vizjonerka Re: Jak można być kreatywnym, 19.08.10, 21:59
          Raczej, brak wytrwałości...smile
          • tropem_misia1 Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 08:47
            vizjonerka napisała:

> Raczej, brak wytrwałości...smile

Upór- niby negatywne, a wytrwałość - pozytywne pojecie, ale jedno i drugie
            prowadzi do celu.
      • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 19.08.10, 21:57
        Bubiś, zaskoczyłeś mnie pozytywnie tym stwierdzeniem smile
        • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 19.08.10, 22:00
          To bylo napisane z mysla o Tobie, wiec...? smile
          • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 19.08.10, 22:06
            Więc to znaczy, że dalej z Ciebie uparciuch smile
            • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 19.08.10, 22:15
              wojego perfekcjonizmu w tej dziedzinie duzo mi jeszcze brakuje...smile
              Poza tym ja nie narzekam na swa kreatywnosc smile
              • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 05:45
                Sam widzisz, jaki jesteś uparty tkwiąc w przekonaniu o mojej upartości. Nawet
                dźwig by Cię nie ruszył z tej pozycji. Może nie? smile
                • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 07:47
                  Widzisz, opieram sie na wlasnych doswiadczeniach empirycznych, a nie
                  przekonaniach smile
                  W 3 sprawach jestes nie do pokonania: zlosliwosci, uporze i przekonaniu o
                  wlasnej racji smile
                  • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 09:53
                    Istotnie, taka właśnie jestem smile
                    • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 09:58
                      Jak widzisz nie zmarnowalem 10 lat na bezowocne obserwacje.
                      Zreszta znasz moje motto: jak cos mowie, to chyba wiem smile
                      • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 10:12
                        Wolę nie oceniać wniosków płynących z Twoich obserwacji, w końu są
                        wyłącznie Twoje i dokładnie takie, jakie chcesz, żeby były. Ciekawi
                        mnie tylko co z tego dalej wynika? Że wg Ciebie powinnam się zmienić
                        na jeszcze lepsze, czy jak? smile
                        • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 10:35
                          Tych wnioskow nie powinnas nawet oceniac, bo dotycza wlasnie Ciebie. W
                          subiektywizm sie nie bawimy. A jakie z nich plynie przeslania? Dla mnie wyrazne:
                          nie przejmowac sie- stan nieuleczalny, dla Ciebie wnioski sa wolne. Mozesz sie
                          zmienic na jescze lepsze. jeszcze gorsze nie istnieje smile
                          • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 10:57
                            Jak miło to słyszeć smile
                            Twoja odpowiedź w zupełności mnie usatysfakcjonowała, zwłaszcza, że
                            kiedyś sama Ci życzyłam znalezienia co najmniej tak złego, jak ja, i
                            nadal życzę. Znalazłeś? smile
                            • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 11:06
                              Nie, bo nie szukam smile
                              Nie odpowiada mi status pszczolki ...
                              • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 17:16
                                Chłe, chłe, chłe, że tak się wyrażę big_grin
                                • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 17:20
                                  nie badz taka 60 minut na godzine...smile
                                  Przeciez nie ma obowiazku nasladowania cie we wszystkim smile
                                  • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 17:56
                                    Zwłaszcza, kiedy większość z tego wychodzi samoistnie, rzekłabym - en passant smile
                                    • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 18:00
                                      To juz nie moja wina, ze masz klopoty ze sterowaniem wlasnymi... powiedzmy
                                      emocjami smile
                                      • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 18:02
                                        Miałam akurat na myśli Twoje, ale w sumie postanowiłam o tym nie wspominać, bo i
                                        tak nie jest się w stanie Ciebie przegadać smile
                                        • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 18:07
                                          Moje? Co moje? U mnie nic sie nie dzieje. Spokoj, cisza, brak powodow do
                                          emocjonowania sie. I tak jest dobrze...

Ty mnie nie przegadasz? jak znam zycie zaraz wlaczysz 5 bieg zlosliwosci i jakos
                                          pojdzie smile
                                          • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 20:26
                                            Jeśli to zrobię, to tylko po to, byś mógł w pełni popisać się swą blaskomiotną
                                            elokwencją smile
                                            • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 20:28
                                              nie uzywaj moich neologizmow, zlosliwcze smile
                                              • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 20:35
                                                Kiedy właśnie chciałam być miła użyczając Ci nieograniczonego pola manewru w
                                                celu rozwijania Twego krasomówstwa smile
                                                • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 20:41
                                                  doceniam twoja milosc. Naprawde. A teraz czekam na zlosliwosci smile
    • twardycukierek Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 08:18
      Nie można smile trzeba wyjść z własnego pudełka czy nomen omen pudelka wink))
      Kreatywność to otwartość na nowe.
      • leziox Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 08:31
        Mnie sie jakos wychodzenie z pudelka,lub raczej wyskakiwanie,nieodlacznie
        kojarzy z diablem.
        No ale to taka moja psychoza,nawet w okolicach kosciola widuje czarne postacie z
        zamaskowanymi rogami na czólkach...
        • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 08:39
          Bo pamietasz czasy odpustow, gdzie sprzedawano takie pudelka z wyskakujacymi
          diablami.

A w poblizach kosciolow, ba, w nich samych, nie brak postaci ubranych na czarni.
          Czy maja rozki? Nie wiem. To chyba zalezy od ich gosposi smile
        • twardycukierek Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 09:11
          Odstaw już tego Goethego! Pudel's kern to bujda, trzymajmy się czarnego kota wink
      • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 17:21
        Ja też tak uważam, tymczasem zauważam zapierających się nogami i rękoma, żeby
        tylko nie wystawić nosa poza ramkę. Nazywają to brakiem pola manewru smile
    • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 10:57
      Powiem wiecej- wrecz niemozliwe...smile
      Przez 10 lat znajomosci, ona tylko udoskonala sie z w/w cechach smile
    • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 11:07
      Ona nie przestanie, dopoki nie nauczy sie latac na miotle smile
    • teletoobis Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 11:11
      To nic nie da- ona sama musi wyprobowac wszelkie za i przeciw. No i zaliczyc
      kilka nieszczesliwych ladowan smile
    • debi_bebi Re: Jak można być kreatywnym, 20.08.10, 17:19
      Mnie się zdaje, że jeszcze mi nieco brakuje, ale nie ustaje w samodoskonaleniu
      elementarnym smile
      Buziaczek za boską reakcję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka