tropem_misia1 02.11.11, 05:22 trudny nam nastał. Po długim, czterodniowym wolnym czasie nastał czas trudny. Dobrze,że godzinkę snu nam darowano. Przynajmniej człek mniej cierpiący. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybka.11 Re: Czas 02.11.11, 05:33 Ja tam poniedziałek miałam "roboczy", dlatego dzisiaj aż tak bardzo nie boli Ale jaki ten ludzki umysł dziwny - mnie się cały czas wydaje, ze to...poniedziałek a nie środa) Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Czas 02.11.11, 05:36 Nie pomyl sobie ,że piątek już za dwa dni ale super Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Czas 02.11.11, 05:49 znowu to tajemnicze TO. Cóż i ja mam TO. Mam TO w głowie i staram się o tym nie myśleć. Nie potrafię?nie umiem? nie chcę?COŚ postanowić. Ten wysiłek zwalę na życie? Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Czas 02.11.11, 06:06 Też tak mam - żeby TO się wspaniałomyślnie samo rozwiązało, i na dodatek na moją korzyść... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: :))) 02.11.11, 06:14 ano Boszeeee jak człek ucieka przed decyzją)) Żeby to było takie proste: dobre la mię: tak, złe la mię :nie. ale sie nie jest samemu , obok jest to i tamto i nie tylko ludź, ale insze inszości i jak sie zrobi tak , albo nie- to taka fala dotyka wszystkiego i albo przewraca do góry nogami albo delikatnie i przyjemnie wypłucze) Dobrze jest zwalić na życie. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Kiedyś jak twarde jak orzechy 02.11.11, 06:31 problemy na papier przelewałam tak to ujęłam: Jestem jak stare kobiety nad rzeką ,które wysiadują.Trawione wiedzą o życiu i doświadczeniem wybierają swoje wersje.Polega to na tym ,że przy zrozumieniu czegoś lub podjęciu decyzji nie kierują sie prawdą absolutną (bo czegoś takiego w wiedzy o życiu nie ma)tylko wybierają wersję najbardziej prawdopodobną lub odpowiednią w danej chwili,która czasem jest jak mgnienie oka. Zdarza się ,że przesłanki mówią o czymś innym niż jest w rzeczywistości stworzonej przez nas.Lub doświadczenie dochodzi do głosu. Wtedy stare kobiety wybierają wersje najbardziej odpowiednią dla nich. Myślą o tym ile dobrego dało im nowo poznane.Myślą o tym ile im za to przyjdzie zapłacić. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: teraz 02.11.11, 07:08 ...i innym, dzieki Twojemu pisaniu, tez jest lżej Nie raz, i nie dwa - juz od 5 rano)) Odpowiedz Link
rybka.11 Re: Kiedyś jak twarde jak orzechy 02.11.11, 07:08 Ja się skłaniam do myślenia w kierunku: "Ile mi przyjdzie za to zapłacić?"... I chciałabym jeszcze, by za moje wybory nikt nie był obarczony kiedykolwiek...winą.. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: O tak, trzy razy tak. 02.11.11, 13:30 Co by fala nie dotknęła innych.Ale to trudne. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: ale to dziwne, że 02.11.11, 06:15 Debi nie wstaje, za kawę nie chwyta ...co ona tam? Odpowiedz Link
rybka.11 Re: ale to dziwne, że 02.11.11, 06:18 Może ona jakiego urlopa ma? No bo chyba nie zaspała - nie Debi! Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: ale to dziwne, że 02.11.11, 06:29 I sprytnie sobie przedłużyła i tak długi weekend? ha! Odpowiedz Link
debi_bebi Re: ale to dziwne, że 02.11.11, 07:17 Czołem! Już wstołem, ale dopiero teraz napisołem, bo coś mi dziś idzie wszystko z mozolem. Błe. Dzien dobry Odpowiedz Link
leziox Re: no co za piękności ja tu czytam! 02.11.11, 13:37 Trza wszystko chyba naoliwic,coby zwawiej chodzilo. Debi,oliwki ci brak? Odpowiedz Link
debi_bebi Re: no co za piękności ja tu czytam! 02.11.11, 19:20 Jak przystało na GRUCHOTA mam ochotę na TOWOTA Odpowiedz Link
debi_bebi Re: no co za piękności ja tu czytam! 02.11.11, 19:21 A skąd to witasz, Tropciu o tak nieprzyzwoitej porze? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: no co za piękności ja tu czytam! 02.11.11, 19:29 Z domku Ten tydzień chodzę na 7:00 do 12:00 Odpowiedz Link
debi_bebi Re: no co za piękności ja tu czytam! 03.11.11, 05:37 O, to zdążasz wrócić do domku za dnia Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: no co za piękności ja tu czytam! 03.11.11, 05:43 ano ) jeszcze jasno Odpowiedz Link
rybka.11 ja też 03.11.11, 05:51 "zdążam" ale już niebawem się to zmieni i przez jakiś miesiąc nocą wyjdę i nocą powrócę cześć dziewczyny Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 05:55 tygodniu pracy. Czy bez sensu? Nie całkiem. Ja tam pracuję tylko trzy dni w tym tygodniu.Mniam. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:01 Przyszły też nie będzie wiele dłuższy O rany, nie daję dziś rady rozruszać umysłowości. Błe. Odpowiedz Link
rybka.11 Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:03 Rozruszać umysłowość?.. ja mam czas do siódmej na obudzenie mózgu Czasem nie zdążam) Odpowiedz Link
debi_bebi Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:14 Ciekawe, gdzie ona się błąka, kiedy nie może przyjść do siebie, ta umysłowość? Odpowiedz Link
rybka.11 Błąka się 03.11.11, 06:17 bo i ciemno z rana, toż trafić nie może na swoje miejsce, włazi w różne dziwne miejsca i się ma rozum wtedy tam, gdzie nie trzeba Tzn. głową się nie myśli - ale mam wrażenie, że u mężczyzn rozum to zawsze błądzi, bo oni rzadko kiedy myślą "głową")) Odpowiedz Link
rybka.11 Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:02 Mniam? Ty się delektujesz pracą? Następny tydzień też krótszy) Odpowiedz Link
debi_bebi Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:12 Odniosłam wrażenie, że to nie praca, ale jej "krócizna w króciznie" tak cieszy Tropcię Odpowiedz Link
rybka.11 Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:15 Skoro o "króciźnie mowa - to ja bedę miała i krótszy jeszcze następny tydzień - ten tydzień następujący po tygodniu z 11 listopada;D Tzn. znowu będę na wyjeździe służbowym trzy dni - tydzień pracy skurczy mi się wtedy do dni dwóch No, i aż mi lżej Odpowiedz Link
black-sandra Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:18 Czesc dziewczyny A mój tydzień nieco dłuższy od Waszego bo jeszcze mi w sobotę bedzie iść ale i tak nie ma co narzekać bo wcześniej miałam 6 dni wolnego więc wypoczęta jestem . Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:23 a sobotę za poniedziałek? U mnie czasem tak bywa. Odpowiedz Link
black-sandra Re: :) witam w tak krótkim 03.11.11, 06:33 Tą akurat sobote juz odrobiliśmy ale nadrabiamy sobotami aby mieć wolne dni w grudniu Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: ale grudzień jest po prostu tragiczny!! 03.11.11, 13:02 wigilia w sobotę sylwester w sobotę zgroza! Odpowiedz Link
rybka.11 Re: ale grudzień jest po prostu tragiczny!! 03.11.11, 13:30 Trudno, jakos trzeba przeżyc.. Co za "leniwy " naród..) Odpowiedz Link
leziox Re: ale grudzień jest po prostu tragiczny!! 03.11.11, 14:09 Czyli teoretyczne dodatkowe dni wolne wypadaja na swieta i to jest prawdziwa zlosliwosc losu.Zwlaszcza dla leniwców. Odpowiedz Link
black-sandra Re: ale grudzień jest po prostu tragiczny!! 03.11.11, 18:34 No ja własnie ciężko odrabiam te soboty aby mieć dni wolne , które u nas są zaplanowane od 19 grudnia do 3 stycznia 2012 Odpowiedz Link
arogancka_agrafka Re: Czas 02.11.11, 14:23 Bardzo się rozbestwiłam tym wolnym. Do tego stopnia, że byłam pewna iż 11 listopada jest w ten piątek. Tak się cieszyłam na kolejny dłuższy łikend, a tu się okazało, że zwyczajnie mnie się coś popier**liło. Odpowiedz Link
leziox Re: Czas 02.11.11, 14:26 To prawda,kalendarz potrafi czasami platac figle. Ale nie martw sie.Wolne kiedys bedzie. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Czas 03.11.11, 01:59 Czas?? " By uniknac ambarasu wzieto rok za miare czasu dziela go bardzo wygodnie na miesiace i tygodnie. Tydzien tez z grubsza podziele na zwykle dni i niedziele do pracy sa zwykle dzionki a niedziela dla malzonki ............................." A jak przyjdzie ta niedziela, wszyscy pija jak cholera. Tylko na melynie juz wyschlo, ale bimber sie robi. Odpowiedz Link
leziox Re: Czas 03.11.11, 10:40 Na melynie nic nie wyschlo,ale malo kto przynosi ze soba flaszke zeby co wypic. To nie dom starców /jeszcze/ani kolo Zbowidowców,gdzie mozna sie rozwalac na fotelach i pijac wode mineralna,gadac o wojnach róznych w których sie bralo udzial. Chceta popic,przyniesta flaszke-taka jest idea melyny w koncu. A jak nie,to mozecie pic kolo smietnika. Na sile was tu wciagac nie bede. Odpowiedz Link