katmich86 06.08.12, 00:09 No tak na serio to co? Takie to powszechne? Wszyscy nagminnie zdradzają? Albo są zdradzani? czy zdrada jest taka fajna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Zdrada 06.08.12, 00:50 Sama zdrada moze nie jest taka dobra,jako definicja.Ale seks z kims nowym,fajnym co to sie podoba i podnieca,jest jednak zajebisty. A co do moralnosci,to mozna ja sobie przy tym tez wsadzic w dupe. Odpowiedz Link
m.maska Re: Zdrada 06.08.12, 02:59 No nie przesadzajmy...ten kto zdradza, to chyba problemu nie ma - moze zdradzany/a ma nieco gorzej - ale to tez kwestia nastawienia. I kiedy bedzie mowa o zdradzie - czy kiedy wchodzi w gre fizyczna "konsumpcja", czy zdrada mentalna nie jest gorsza? Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zdrada 06.08.12, 08:00 Jacek Santorski powiedział kiedyś, że zdradą jest to, co partner uznaje za zdradę. Fizyczna konsumpcja, moim zdaniem, stawia kropkę nad i, chyba, że partnerzy umówili się na tzw. związek otwarty. Odpowiedz Link
katmich86 Re: Zdrada 06.08.12, 11:53 Czyli co zachowujmy się jak zwierzaki i bzykajmy się ile wlezie i z kim wlezie? Skoro zdradzający nie ma problemu to co, to znaczy, że już na bank nie kocha tej którą zdradza? jakie to dorosłe życie posrane... Odpowiedz Link
leziox Re: Zdrada 06.08.12, 12:12 Nie znaczy to ze nie kocha,ale znaczy tylko tyle ze nowe fascynuje o wiele bardziej i ma wiecej pieprzu w tym wszystkim.A biada jesli oprocz zwyklego pociagu fizycznego dojdzie do tego jeszcze uczucie.Rozpadaja sie przez to zwiazki,rodziny,dochodzi do rozwodów i wojen.Krew nie woda,tak bylo i tak bedzie bez wzgledu na to,co kto o tym mysli. Odpowiedz Link
suczka78 Re: Zdrada 06.08.12, 12:29 ile ludzi tyle poglądów na temat zdrady już samo słowo nie kojarzy się dobrze Odpowiedz Link
leziox Re: Zdrada 06.08.12, 12:31 Mozna sie tym oburzac.Mozna denerwowac.Mozna sie z tym pogodzic.Bez wzgledu jednak na nasz poglad problem bedzie istniec tak dlugo jak istniec bedzie ludzkosc. Odpowiedz Link
katmich86 Re: Zdrada 06.08.12, 16:32 To dlatego, że ludzie są słabi i ulegają chwilowym namiętnością... Odpowiedz Link
torado Re: Zdrada 06.08.12, 16:35 katmich86 napisał(a): > To dlatego, że ludzie są słabi i ulegają chwilowym namiętnością... podziwiam zdolność generalizowania Odpowiedz Link
katmich86 Re: Zdrada 06.08.12, 16:55 piszę ogólnie.......fakt, ale zdrada też ponoć powszechna Odpowiedz Link
torado Re: Zdrada 06.08.12, 17:27 katmich86 napisał(a): > piszę ogólnie.......fakt, ale zdrada też ponoć powszechna i myślisz, że jedno z drugim ma coś wspólnego ? Odpowiedz Link
suczka78 Re: Zdrada 06.08.12, 19:54 z czego wynika pytanie dot. zdrady?? tak sobie teoretyzujemy czy ktoś został zdradzony? Odpowiedz Link
girl_32 Re: Zdrada 06.08.12, 20:04 A czy ktoś zdradził? Ciekawe rzeczy tu można wyczytać. Tak się doczytuję i .......eh.... Odpowiedz Link
leziox Re: Zdrada 06.08.12, 22:03 Oj tam oj tam.Wazne czy bylo dobrze.Reszte szczególów zawsze mozna ustalic podczas wieczornych pogawedek o rozwodzie. Odpowiedz Link
girl_32 Re: Zdrada 06.08.12, 22:10 Co racja to racja. Ilu ludzi się na ten temat wypowie tyle będzie opinii. Niech każdy lepiej zatrzyma dla siebie pikantne szczegóły Odpowiedz Link
katmich86 Re: Zdrada 07.08.12, 11:10 Skoro to może mieć pikantne szczegóły...To nią wątek opisujący gorące numerki, chcesz to takowy stwórz. Pozdrawiam Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zdrada 06.08.12, 22:27 Ale śmieszne. Zapewniam Cię, z zdrada czy rozwód bywa ciosem, z którego czasem bardzo trudno się podnieść. Sama straciłam kiedyś na to dobrych parę lat po rozwodzie. Jedyne, co zdołałam w sobie wyrobić w wyniku różnych doświadczeń, to podejście pt. zdradzasz- to h, ci w d., zdradzaj sobie, ale beze mnie. Potem następuje piruet na pięcie, i tyle mnie widzieli. Zresztą, to też nie do końca jest prawdą, bo ja w ogóle nie umiem tworzyć normalnych, zdrowych związków z mężczyznami. W związku z powyższym postanowiłam nie tworzyć żadnych związków. Tak jest mi lepiej, i nie bardzo sobie wyobrażam, że miałabym znów wsiąść na huśtawkę emocjonalną z powodu faceta. O nie! Już mi się po prostu nie chce. Odpowiedz Link
girl_32 Re: Zdrada 06.08.12, 22:37 Śmiesznie wcale wyjść nie miało. Po prostu. Każdy odczuwa to inaczej. Chyba. Jeśli Cię uraziłam,przepraszam. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zdrada 06.08.12, 22:46 Nie uraziłaś mnie, ani Lezio też nie, a to jemu odpowiadałam. Po prostu każde z nas ma swoje doświadczenia, to co śmiechu warte dla jednego, jest lub było przykrym ciosem dla innego. Rozwód wg mnie w każdym przypadku jest stresogenny, nawet, jeśli się go bardzo pragnie. Odpowiedz Link
katmich86 Re: Zdrada 07.08.12, 11:13 Dokładnie. to nie jest jakaś drobnostka, na co wskazują tu niektórzy. Jakby to miało być rzeczą normalna jak oddychanie czy robienie siku. Szok i 0 poruszenia...Albo tyle razy dostali po dupie, że są jak kamień albo sami lubią zdradzać. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zdrada 06.08.12, 22:03 Ludzie, o ile ktoś uznaje teorię Darwina, pochodzą w prostej linii od zwierząt. W świecie zwierząt monogamia jest rzadkością, i nie istnieje tam pojęcie zdrady. To czysto ludzki wymysł. Zdaje się, że tutaj Ameryki nie odkryjemy. Jeżeli umawiam się z partnerem na wzajemną wierność w związku, to sama zdradzać nie będę, przynajmniej nie powinnam, ale zdrada w wykonaniu partnera bardzo mnie zaboli. Phi, nawet zwykłe kłamstwo mnie zaboli, a co dopiero zdrada. Odpowiedz Link
torado Re: Zdrada 06.08.12, 22:22 debi_bebi napisała: > Jeżeli umawiam się z partnerem na wzajemną wierność w związku> dobre dobre DDDDD Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zdrada 06.08.12, 22:37 No pewnie. Przecież nie narzucę mu, że ma być mi wierny, bo ja tak chcę, mimo że on ma to gdzieś. Ale jak zadeklaruje, to już insza inszość. A z drugiej strony jeśli jasno powie na początku- słuchaj, kochana, nie jesteś jedyna na świecie, więc nie licz na wyłączność - to przynajmniej docenię go za szczerość, ale i będę wiedziała, czego się spodziewać, jeśli z nim się zwiążę. Najgorsze są takie cicha pęki, co to nigdy nie powiedzą otwarcie tego, co myślą, tylko lawirują. Odpowiedz Link
leziox Re: Zdrada 06.08.12, 22:43 A ja tez rozwodnik i tez znam te nieciekawe posiedzenia sadowe. Ale w sumie zdradza sie przewaznie wtedy kiedy czegos brakuje w zwiazku.Jesli jest dobrze i milo to nawet nie ma sensu isc w przypadku faceta na dupy,bo mu dobrze jest a faceci przewaznie sa leniwi jesli im dobrze. Drugi powod zdrady to dlugi zwiazek w ktorym wszystko juz znane i wiadome i niewiele moze sie pod tym wzgledem zmienic. Trzeci powod-czesto niedoceniany-to przypadek.Przypadkowo poznajemy kogos kto burzy nam w zylach krew i wiemy ze zrobilibysmy dla niego wszystko,nawet gdybysmy mieli isc po trupach.I wcale nie jest to domena tylko i wylacznie napalonych samców. Tak tak kochani.Zdrada ma tysiace twarzy. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zdrada 06.08.12, 22:49 Tysiące, z których wymieniłeś trzy Tak więc jeśli ktoś nie zakwalifikował się do żadnego z nich- to oznacza tylko, że zmieścił się w kategorii "inne" Odpowiedz Link
leziox Re: Zdrada 06.08.12, 22:58 Tak jest Debuzinska.W koncu zapierdalam tutaj spolecznie i nikt mnie nie placi za jakies doglebne badania tematyczne,chociaz moglbym dalej wymieniac.Poza tym leniwy jestem i juz. A jak jest,kazdy predzej czy pozniej,sam rozkmini. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zdrada 06.08.12, 23:04 Ja tam życzę wszystkim przeżycia życia (przynajmniej dalszego) bez zdrad i rozwodów, i też mi za to nikt nie płaci Odpowiedz Link
leziox Re: Zdrada 06.08.12, 23:06 No dobra ale zyczenia wszystkiego dobrego maja i tak swoja moc,nawet jesli nie sa przez kogokolwiek sponsorowane. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Zdrada 06.08.12, 23:10 A ja właśnie myślałam o założeniu fundacji dla wspierania społecznych inicjatyw Lezia. No- takiej organizacji pożytku publicznego, na którą można by było przeznaczać ustawowy 1% własnego podatku, lub cokolwiek innego w ramach charytatywnych Odpowiedz Link
leziox Re: Zdrada 06.08.12, 23:13 Uwierz mi,byloby kogo wspierac.Osobiscie znam bardzo wiele bardzo biednych ludzi.I to w kraju naszym,bo jesli pomagac komus to przede wszystkim ludziom zyjacym w kraju rodzinnym,a nie jakies snobowanie sie na pomoc Afryce czy innym Antarktydom. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Zdrada 07.08.12, 01:08 To moze tak zartem przy jednej dziurze to kot zdechnie, tak slyszalem, ech. Odpowiedz Link
katmich86 Re: Zdrada 07.08.12, 11:20 Jak się pomaga w kraju to gdzie indziej też można. Odpowiedz Link
katmich86 Re: Zdrada 07.08.12, 11:15 Wcale nie dobre dobre... tylko w dzisiejszych czasach, niestety nieoczywiste i wymagające zaznaczenia. Odpowiedz Link
leziox Re: Zdrada 07.08.12, 12:36 Najbardziej podobal mi sie punkt nr.10-ze w niektrorych Stanach USA odpowiada sie za zbrodnie w trakcie miesiaczki jak za zbrodnie w afekcie. To by sie u nas deczko ludnosc meska wyludniala w tych dniach gdyby taki paragraf w kraju naszym istnial Odpowiedz Link