tropem_misia1 Re: Abend-Nachrichten 26.04.13, 05:04 ja tam mam zmieszane uczucia do tłumacza goglowego kiedys tłumaczyłam sobie tekst od obcego i się zmieszałam Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Abend-Nachrichten 26.04.13, 05:46 nie)) nie za bardzo mogłam pojąć o co autorowi tekstu chodziło)) Oby spróbował napisać po polsku. Rozczulił mnie i powalił na kolana , gdy zaczęłam czytać : " Tu zupa..." Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Abend-Nachrichten 26.04.13, 05:56 Rozumiem, że instrukcja, czy co tam tłumaczyłas, bynajmniej nie dotyczyła zupy? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Abend-Nachrichten 26.04.13, 05:57 Nie.. zresztą to były dwa różne maile Obcy jest Ryjka i staramy się zadzierzgnąć pozytywne więzi Odpowiedz Link
debi_bebi Morgenmagazin 26.04.13, 05:46 Panowie i Panie jak może już wiecie dziś będzie piątek na tapecie Pytanie do eksperta: dlaczego większość ludzi tak niecierpliwie wyczekuje piątku i jakie są głębokie przyczyny takiego stanu rzeczy? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Morgenmagazin 26.04.13, 05:51 głównym argumentem jest : " witaj jutrzenko swobody.." Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Morgenmagazin 26.04.13, 05:55 Tak się spodziewałam - lubimy wolność i dusimy się w okowach pracy Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Morgenmagazin 26.04.13, 05:56 Dzisiaj praca mnie zadusi...muszę siedzieć dłużej.(Urlopy) Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Morgenmagazin 26.04.13, 07:19 U mnie też towarzystwo wymiotło, bo dodatkowo wczoraj mieliśmy święto, więc jak kto wziął 4 dni urlopu, to odpoczywa 11 dni. Ale przez to może będzie nieco spokojniej. Odpowiedz Link
leziox Re: Morgenmagazin 26.04.13, 11:01 Znaczy jestes Debi do harowania za wspolpracowników ale jak widac,specjalnie ci to jakos nawet nie przeszkadza Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Morgenmagazin 26.04.13, 13:17 sie okazało,że siedzieć dłużej nie musiałam koleżanka zmienniczka orzekła ,że zrobi za trzy Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Morgenmagazin 26.04.13, 16:47 No proszę, czyli pozytywnie U mnie był kociokwik. Mnóstwo spraw na raz, ale udało mi się szczęśliwie dobrnąć do końca. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Morgenmagazin 26.04.13, 16:45 Różnie. Ogólnie pracy się nie boję, a i czas szybciej upływa, jak mam coś do roboty. Nie mam pojęcia, jak niektórzy mogą przesiedzieć 8 godzin dłubiąc w nosie, ale mam zasadę nie oglądania się na innych, co nie znaczy, że radośnie i gładko łykam wszystko, co próbują na mnie zwalić. Tzw. spychologia wkurza mnie okrutnie. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Morgenmagazin 26.04.13, 20:31 Też wolę gdy w pracy aż furgoce. Ani wtedy się obejrzę a tu fajrant, co mi po Jaskini Niedźwiedziej w twarzy Odpowiedz Link
leziox Re: Morgenmagazin 26.04.13, 21:49 Niedaleko mnie jest Jaskinia Niedzwiedzia.Mozna zwiedzac i sa stalaktyty i stalagmity.I szkielecik niedzwiedzia jaskiniowego nawet wyeksponowany dla straszenia dzieci. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Morgenmagazin 27.04.13, 06:24 My też mamy jaskinię .Wierzchowską.Malutka,ale też ma takie piękne dyndołki ( od góry i od dołu oczywista - a niektóre to się nawet łączą)i kominy nawet ma. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Morgenmagazin 27.04.13, 07:00 I pomyśleć, że ci, ktorym zwisa i powiewa, też są wytworami natury Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Morgenmagazin 27.04.13, 07:28 Bo na miękko może być jajko. Dwa razy ostatnio próbowałam ugotować na miękko, ale oddaliwszy się na chwilę przegapiłam moment, i wyszło twarde. Dzisiaj znów spróbuję. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Morgenmagazin 27.04.13, 08:13 3 minuty od zagotowania wody za długo twarde za krótko śpikowate Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Morgenmagazin 27.04.13, 12:02 To pewne? Bo mnie sie zawsze zdawało, że 1 minuta wystarczy. Odpowiedz Link
leziox Re: Morgenmagazin 27.04.13, 12:13 Ja mam tak zwany jajowar-i bez jaj-naprawde sie tak nazywa.Po czesku chyba jajcewarka. No w kazdym razie dziurkuje sie jajka najpierw na czubku,potem wlewa wody zaleznie od ilosci jajek-odpowiednio-na jajka na twardo wiecej-na miekko mniej-i nie ma sily zeby sie nie udalo. Osobiscie nie przepadam za jajkami na miekko. Odpowiedz Link
debi_bebi Re: Morgenmagazin 27.04.13, 12:17 Dziurkuje sie jajka? A czym? I potem nie pękają? Odpowiedz Link