zegor 13.08.14, 23:51 Moje pokolenie odchodzi w niebyt dużymi krokami..... Dużymi krokami Częściej chodzę na pogrzeby niż na wesela ! Jutro, jak szczęśliwie wytrzeźwieje, jadę na kolejny pogrzeb.....kogoś,o kilka lat starszego ode mnie...... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zegor Re: Moje pokolenie 13.08.14, 23:53 Wykańcza nas stres,depresja...... Alkohol.......bo czym do kurwy nędzy mamy trzymać się na powierzchni ? Odpowiedz Link
anus-hka Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:00 Zegor Ty chodzisz na pogrzeby starszych od siebie a ja ostatnio byłam na pogrzebie młodszych od siebie Odpowiedz Link
zegor Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:01 Na młodszych też....... wtedy zastanawiam sie, czemu nie ja.... Odpowiedz Link
rybka.11 Nie Ty, bo... 16.08.14, 08:11 zegor napisał: > Na młodszych też....... > wtedy zastanawiam sie, > czemu nie ja.... ____________________________ .widocznie masz TU jeszcze wiele rzeczy do zrobienia.... Odpowiedz Link
leziox Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:02 Czasami mozna ze zdziwieniem stwierdzic ze starszy material lepiej sie trzyma niz ten mlodo zrobiony. I tym bardziej smutne sa odejscia calkiem mlodych ludzi,ktorzy nie choruja na nic ale nie moga poradzic sobie ze swiatem. Odpowiedz Link
zegor Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:05 Ten bardzo stary materiał jest dobrego rodzaju teściowa szczęśliwie ma 85 lat ....i niech żyje jak najdłużej! A każde następne pokolenie jest słabsze ... Odpowiedz Link
leziox Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:07 No to ty Zegor wyciagnales los na loterii jesli nie narzekasz na tesciowa. Odpowiedz Link
zegor Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:08 leziox napisał: > No to ty Zegor wyciagnales los na loterii jesli nie narzekasz na tesciowa. > Akurat z teściami zawsze żyłem w zgodzie Odpowiedz Link
zegor Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:07 Lezio,to pośrednie pokolenie też nie zawsze może poradzić sobie ze światem.... Odpowiedz Link
rudka-a Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:08 Na nas tez przyjdzie czas... już bliżej, jak dalej... Odpowiedz Link
anus-hka Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:12 oj no ci nad grobem tylko stac i grabarzowi dac sobie w zadek kopa zasadzic...tez Wam sie zebrało Odpowiedz Link
zegor Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:13 Kopa nie dam sobie zasadzić ! Mógłbym oddać ! Odpowiedz Link
rudka-a Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:13 ..wiec nie smuć się.. trza wycisnąć jeszcze z życia, ile się da... Odpowiedz Link
leziox Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:16 Tylko lekko zapachnialo jesienia a juz depresyjne gremlinsy w nas mieszkajace wykazuja nadzwyczajna aktywnosc. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Moje pokolenie 14.08.14, 00:23 Jeszcze słoneczko wysoko, ale dni depresyjne wielgachnymi krokami sie zbiżają... trza jeszcze wygrzać gnaty, by starczyło na zaś Odpowiedz Link
leziox Re: Moje pokolenie 14.08.14, 01:00 Nie da sie zapakowac promieni slonecznych do sloików,cholera. A fajnie by tak bylo, w pochmurny dzien otworzyc i miec swoje sloneczko osobiste. Odpowiedz Link
lounger Re: Moje pokolenie 14.08.14, 12:15 Fajny patent. A z jesienią - ją faktycznie już czuć. Odpowiedz Link
lounger Re: Moje pokolenie 14.08.14, 12:16 Ja lubię jesień, te jej smaki, zapachy, kolory a nawet zmienne nastroje pogodowe. Orzechy, ziemniaki z ogniska ... Odpowiedz Link
leziox Re: Moje pokolenie 14.08.14, 13:50 No a ja lubie jesienia nawiedzac ludzi. Tylko nie wszyscy wpadaja z tego tytulu w zachwyt, a bardziej w poploch. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Moje pokolenie 14.08.14, 15:51 Nikt nie zna swego dnia godziny a nawet minuty. Trzeba cieszyć się i doceniać każdą chwilę która nam dana. Ja byłem na wielu pogrzebach a najgorszy to był ten gdy chowałem własnego syna. Oby nikt nigdy tego nie doświadczył zwłaszcza gdy dzieciak w kwieciu wieku i wszystko przed nim. Ojciec ma 92 lata a zdrowiem tak tryska że jeszcze pracuje a na sobotni ślub wiózł Wnuczkę własną taksą. bywało też że mówił i mówi - dużo młodsi ode mnie gasną a po mnie wciąż kostucha nie przychodzi. W sumie gdy jestem na cmentarzu lubię poczytać napisy na grobach - kto kiedy i jak. Gdy znajduję młodszych od siebie /oczywiście już sztywniaków/ to mówię do siebie - jesteś szczęściarzem Czarek a tak nieraz narzekasz Odpowiedz Link
mala200333 Re: Moje pokolenie 14.08.14, 17:47 Mialam znajoma na emigracji, duzo mlodsza. Czerniak. Poszlo blyskawicznie. Wciaz nie moge uwierzyc. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Moje pokolenie 14.08.14, 18:50 Mój synuś /Pawełek/ chorował trzy i pół roku nim zmarł - IX 1999 - VI 2002 r. W wieku 22 lat zmarł. Ziarnica złośliwa która podobno w większości wypadków jest uleczalna ale w przypadku syna nie było to możliwe. Tak mi powiedział prof Jędrzejczak, znany hematolog i onkolog. Czas leczy rany ale do dziś nie mogę pogodzić się z tą stratą. Ale trzeba z tym żyć bo jak inaczej. Przyjdzie czas to położą mnie koło mojego kochanego Pawełka dopiero wtedy poczuję ulgę. Jeśli w ogóle coś wtedy poczuję Odpowiedz Link
black-sandra Re: Moje pokolenie 14.08.14, 23:27 Też Wam się zebrało na początek długiego weekenda a tak na marginesie to podobno coraz dłużej żyjemy. Nie wiem skąd Oni te statystyki biorą bo ja obserwuję coś zgoła odmiennego . Stres , depresja , używki nie radzenie sobie z problemami powoduje masową umieralnosc dość młodych ludzi . Każda kolejna śmierć , zwłaszcza bliskich nam osób wprowadza w nasze życie pewną melancholie . Zaczynamy się wtedy zastanawiać nad swoim życiem i dochodzimy do różnych wniosków. Odpowiedz Link
leziox Re: Moje pokolenie 14.08.14, 23:32 A co tu sie zastanawiac. Smutek towarzyszy nam od poczatku do konca. Smutek za bliskimi i znajomymi nigdy nie ustaje chociaz z czasem zdaje sie nieco mniej bolec. Ludzie umierali i umierac beda, ewolucja nazywa to odnawianiem genów i krzyzowaniem kolejnych. Zas dla nas to proza zycia, wredna i konczaca sie niestety zejsciem. Odpowiedz Link
black-sandra Re: Moje pokolenie 14.08.14, 23:40 Smutek nie ustaje ale zawsze w zbiera się większy i swiezszy w momencie kolejnej straty . Jasne , ludzie umierali i umierać będą taka kolej rzeczy , szkoda tylko , że coraz więcej schodzi się za wcześnie . Odpowiedz Link
leziox Re: Moje pokolenie 16.08.14, 00:20 No i poplynal sobie bidak przez Styx. Szkoda. Mógl jeszcze dlugo nagrywac swoje cieple filmy. Ale kazda decyzje tego rodzaju nalezy szanowac. Odpowiedz Link