Dodaj do ulubionych

Old Bear ma problem

13.03.15, 21:59
Upoważniono mnie do przekazania informacji że nasz znajomy Old.Bear leży w szpitalu w Łodzi i jego rodzina poszukuje ewentualnych dawców krwi grupy A RH +
Gdyby ktos z foruma tego czy owego coś wiedział, proszę o kontakt, przekażę dalej.
Proszę o uszanowanie tego że być może chory nie chciałby aby mówić o przyczynach jego choroby.
Dziękuję za uwagę.
Obserwuj wątek
    • to_ja_pisze Re: Old Bear ma problem 13.03.15, 22:44
      sad
      • dunajec1 Re: Old Bear ma problem 14.03.15, 00:26
        No mam A1 RH+, chetnie bym sie podzielil ale jak? Ja kiedys dostalem 4litry to czemu by nie, ale odleglosci...
        • leziox Re: Old Bear ma problem 14.03.15, 17:47
          Ja wiem ze odleglosci w dzisiejszych czasach czynia checi ludzkie wrecz niemozliwymi mimo ze ktos sie znajdzie kto by sie ofiarowal, ale widocznie za malo osob czyta moje forum lub za malo ich jest z ta okreslona grupa...
          • to_ja_pisze Re: Old Bear ma problem 14.03.15, 18:11
            Wiesz co, wydaje mi się że wcale nie trzeba oddawać krwi w mieście w którym jest biorca. Można oddać krew z przeznaczeniem dla konkretnej osoby.

Jesli krew jest potrzebna, to szpital dzwoni do banku/faxuje zamowienie, a bank wysyla krew. Jesli nie ma danej grupy - swoja droga nie chce mi sie wierzyc ze bank moze sobie pozwolic na zejscie do stanu 0 - to bank powinien skontaktowac sie z innymi bankami i zalatwic dowoz takiej krwi z innego banku, chocby to mialobyc z Rzeszowa czy Gdanska.
            • dunajec1 Re: Old Bear ma problem 14.03.15, 20:17
              Wiem, ale ja mieszkam w usa.
    • mala200333 Re: Old Bear ma problem 14.03.15, 20:39
      Tez ze Stanow klikam..
      • leziox Re: Old Bear ma problem 14.03.15, 22:12
        Ja wiem ze wielu z Was oddaloby Miziowi krew, dlatego wstawilem po prostu ten apel z nadzieja ze ktos to zauwazy i moze bedzie z Miziem kompatybilny.
        • girl_42 Re: Old Bear ma problem 14.03.15, 23:22
          No niestety dawcą być nie mogę,ale to chyba coś nie tak. A + nie jest taka bardzo niedostępna. Może chodzi o to,że rodzina powinna oddać ileś tam krwi (takie są niestety nasze polskie realia). Kiedy pacjent przygotowywany do dużej operacji to zazwyczaj prosi się rodzinę (dwóch dawców) o oddanie krwi do banku krwi i to nie koniecznie tej grupy co operowany. Krwi niestety wciąż mało. Nie ma już wojskowej służby zasadniczej to i krew się skończyła.
          • stefcia41 Re: Old Bear ma problem 16.03.15, 19:31
            Okazuje się, że nawet tej najbardziej popularnej brakuje.
            Faktycznie można oddać każdą grupę krwi z informację, że dla takiej osoby.
            Coś w rodzaju wymiany...
            Przy okazji uświadomiłam sobie , ze skoro brakuje tak popularnej grupy to co z tymi co mają mało popularną? sad
            • mala200333 Re: Old Bear ma problem 16.03.15, 20:42
              no niedobrze...
              • old.bear Re: Old Bear ma problem 23.03.15, 19:44
                Odbyłem dłuuuugą podróż ... . I wróciłem. Dziękuję Wam za zainteresowanie moim losem.
                • leziox Re: Old Bear ma problem 23.03.15, 19:51
                  Beruś! Jesteś!
                  No to chwała wszystkiemu co Ci pomogło.
                  Cieszymy się tu bardzo ześ znowu aktywny i wszystko we względnym porządku u Ciebie.
                  smile
                  • old.bear Re: Old Bear ma problem 23.03.15, 19:58
                    Aktywny to duże słowo smile Rozruch potrwa ok dwa miesiące.
                    • leziox Re: Old Bear ma problem 23.03.15, 20:05
                      No ale jest ten rozruch i to najważniejsze przecież, że się regenerujesz.
                      Wiosna za pasem, ciepło się robi, panienki zaczynają się rozbierać, optyczne rajce wpływają dodatnio na zdruffko więc idzie ku lepszemu.
                      smile
                    • lidka449 Re: Old Bear ma problem 23.03.15, 23:42
                      Pozdrawiam i życzę zdrowia bardzo szczerze smile
                • al-szamanka Re: Old Bear ma problem 23.03.15, 21:04
                  old.bear napisał:

> Odbyłem dłuuuugą podróż ... . I wróciłem. Dziękuję Wam za zainteresowanie moim
                  > losem.

Powroty są zawsze najlepsze... heeeej Bear smile
                  • m.maska Re: Old Bear ma problem 24.03.15, 21:55
                    A ja zycze krotkiego "rozruchu" smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka