Dodaj do ulubionych

Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄

11.02.20, 09:20
Kiedy najszybciej się roznosi plotka ? Najszybciej wtedy, kiedy powierzając komuś niby sekretną wieść zaznaczamy ... "ale nie mów nikomu". Działa to podobnie jak kiedyś zabawa w głuchy telefon. Powiesz na początku np. "dobrze nam się dzieje", a na końcu wyjdzie np. "sąsiedzi to złodzieje". I tak można poderwać czyjś autorytet, bardzo zaszkodzić, a nawet doprowadzić do nieszczęścia, a może wywindować na szczyty tak jak Nikodema Dyzmę ? 🤔 Spokojnego dnia Ferajno. Dzień dobry.

Obserwuj wątek
    • cambria1.2 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 09:48
      Komunikowanie się to część naszej natury, a sposób każdy sobie wybiera...
      • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 09:56
        Weźmy na to gazecię z jej forum. Wczoraj przeszła na https. WOW!!!!
        • cambria1.2 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 11:14
          Psssssssssssss wink
    • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 10:34
      HTTPS... gdy te litery stoją na początku adresu strony WWW możemy być pewni, że to co na niej robimy jest chronione. Przede wszystkim po to, by każdy z nas czuł się bardziej bezpieczny. Nie tylko przed hakerami, w których większość z nas nie wierzy albo inaczej, nie wierzy, że zainteresują się właśnie nami. Przede wszystkim jest to ochrona naszej prywatności przed firmami, które zarabiają na poznaniu naszych upodobań i zainteresowań. Bo czy wszyscy powinni wiedzieć o jakich chorobach szukamy informacji, czy nawet jakie filmy najbardziej lubimy ?
      • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 10:35
        > możemy być pewni

nope
        • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 10:38
          Mniej więcej tak samo jak dnia jutrzejszego czy nadejdzie. 😀
          • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 10:43
            Nie, chodzi o to, że jeśli haker zainteresuje się właśnie Tobą - to nie będzie losowo snifował sieci; tylko wbije Ci bezpośrednio na komputer. I im bardziej czujesz się bezpieczny - tym łatwiej mu będzie.
            • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 10:50
              HTTPS nie jest w stanie ukryć nazwy odwiedzanej strony ani IP naszego komputera. Nie sprawi też, że nie dostaniemy wirusów, czy nie uniemożliwi nam wejście na stronę przykładowo wyłudzającej dane. Nie pomoże też w przypadku, gdy ktoś chce zaatakować nasz komputer. Potrzeba do tego dobrego oprogramowania antywirusowego z ochroną WWW i firewallem.
              • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 10:53
                IP akurat zdaje się też szyfruje, ale nie jestem pewien. Co do reszty się zgadzam.
            • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 10:51
              A co do firm - to naprawdę sądzisz, że one podsłuchują co tam wysyłasz do gazeci? Nie, to gazecia ma kontrakt bodajże z googlem - a gugiel z tymi firmami smile Szyfrowanie zapytań nie ma tu znaczenia.
              • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 10:59
                Firmy mają swoich od przeglądania stron. Wyłapują co kogo interesuje, na jaki temat komentarze, wtedy ukazują się nam reklamy. Niektórzy z nich korzystają. Reklama dźwignią handlu. Na Melynie musieliby nam reklamować chyba jabole, piwo, gorzałę, siedliska pijaków, czyli syf. Jesteśmy tu bezpieczni, dlatego trzeba pić, pić i nie przebierać w trunkach. 😀🍷
                • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 11:03
                  No, ale to są zwykli spamerzy.
                  • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 11:11
                    A niech ta se som ! Tyle lat mamy komputery, moi znajomi także i nie słyszałem, aby ktoś im się włamał. Po kiego by mieli włazić do mnie. Jakby schrzanili mi kompa, to go wywalę na śmietnik i kupię nowy. Wszystkie moje "ważne" mam na dyskach , które są poza komputerem i mogę je podłączyć do każdego kompa. Kończę gadu gadu, wyskoczyłem na śniadanie, a tu już się zbliża pora obiadowa. Dziękuję za miłą rozmowę i do usłyszenia. Miłego.

• leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 11:28
                      Gryf wyskoczył na śniadanie a tu pora obiadowa już.
                      Oj, dobra robota!
                      big_grinbig_grin
                      • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 12:14
                        Pracę należy szanować! suspicious winkbig_grinbig_grinbig_grin
                      • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 18:45
                        leziox napisał:

> Gryf wyskoczył na śniadanie a tu pora obiadowa już.
                        > Oj, dobra robota!
                        > big_grinbig_grin
                        🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

Ale paczkę fajek wypalił ! 😝
    • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 12:29
      Ochrona, wszędzie ochrona, a mnie dziś 100 wpisów poszło!..... Zwykły licznik siada i tego to już nie widzą... Wszystkie te zmiany które wprowadzają, są takie kosmetyczne. No i przede wszystkim widoczne, żeby wykazać się pracą. A że są one głupie.... a co to kogo obchodzi?.... No bo po jaką cholerę ta belka Zobacz na gezeta.pl.... jak będę chciała to se zajrzę i bez takiego przypominania. Albo druga belka - powrót na gazeta.pl. Wszystko to już jest!! Jak wół! a te dwie cholerne belki zawężają pole - filmik z YT nie mieści się w całości w wolnym polu. Przeszkadza też w czytaniu i pisaniu suspicious
      • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 12:35
        Wszędzie "udogodnienia"... Właśnie sąsiadka wróciła z banku - była opłacić rachunki..... Wszystkie rachunki do przepisania! Musi być nazwisko sąsiadki jako opłacającej! (to nic, że jest to mój rachunek i ze mną są wszystkie umowy). No i oczywiście sąsiadka będzie musiała pokazywać SWÓJ dowód.... Nic nie rozumiem..... a co to kogo (bank) obchodzi KTO OPŁACA W BANKU? Ważne, KOMU to wpływa na konto. Co innego gdyby to była WYPŁATA (czego by nawet nie zrobili). Ależ ułatwienia dla mnie suspicious
        • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 12:38
          Pewnie obchodzi Izbę Skarbową.
          • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 12:48
            Kto przynosi moją opłatę do banku?? Izbę Skarbową? Przecież to ja, na swoje konto płacę. Idiotyczne suspicious
            • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 15:30
              Ale Ty możesz np. prowadzić podejrzane transakcje, albo być tzw.słupem. Dlatego teraz ten, co wpłaca, też musi się legitymować przed banksterami, zwłaszcza jeśli to są wpłaty gotówkowe.
              Największa kasta złodziejska musi wszak wiedzieć co robisz ze swoimi pieniędzmi i ile ich masz, aby wymyślać nowe podatki i opłaty.
              • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 17:27
                Coś mi się wydaje (mam nadzieję), że sąsiadka opłaciła rachunki na Poczcie.... i to bez kłopotów. Tak myślę, bo ani nie dzwoniła, ani nie przyniosła rachunków "do przepisania" smile A.... i wcześniej właśnie dzwoniła, że ma pocztę w jakimś sklepie i tam spróbuje...
        • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:04
          coco.franelka napisała:

> Wszędzie "udogodnienia"... Właśnie sąsiadka wróciła z banku - była opłacić rach
          > unki..... Wszystkie rachunki do przepisania! Musi być nazwisko sąsiadki jako o
          > płacającej! (to nic, że jest to mój rachunek i ze mną są wszystkie umowy). No
          > i oczywiście sąsiadka będzie musiała pokazywać SWÓJ dowód.... Nic nie rozumiem.
          > .... a co to kogo (bank) obchodzi KTO OPŁACA W BANKU? Ważne, KOMU to wpływa na
          > konto. Co innego gdyby to była WYPŁATA (czego by nawet nie zrobili). Ależ ułatw
          > ienia dla mnie suspicious
          🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

Gdybyś robiła opłaty przez internet, nie miałabyś takich problemów. Szybko, bez komplikacji.
      • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 18:35
        coco.franelka napisała:

> Ochrona, wszędzie ochrona, a mnie dziś 100 wpisów poszło!..... Zwykły licznik s
        > iada i tego to już nie widzą... Wszystkie te zmiany które wprowadzają, są takie
        > kosmetyczne. No i przede wszystkim widoczne, żeby wykazać się pracą. A że są o
        > ne głupie.... a co to kogo obchodzi?.... No bo po jaką cholerę ta belka Zobacz
        > na gezeta.pl.... jak będę chciała to se zajrzę i bez takiego przypominania. Alb
        > o druga belka - powrót na gazeta.pl. Wszystko to już jest!! Jak wół! a te dwi
        > e cholerne belki zawężają pole - filmik z YT nie mieści się w całości w wolnym
        > polu. Przeszkadza też w czytaniu i pisaniu suspicious
        🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

A jakie u Ciebie belki przy czytaniu i pisaniu ? Ja nie mam problemu z pisaniem tu i czytaniem. O co chodzi.
        • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:23
          Jedna na górze strony - Zobacz na gazeta.pl i tytuł reklamowanego art., a druga pod koniec strony - pasek-belka - przejście na gazeta.pl. Po jaką cholerę to to, to nie wiem. Głupi pomysł, bo ta druga belka zasłania tekst a obie razem zawężają pole. Nie mieści się w całości film z YT.. ta druga belka zasłania go w sporej części suspicious
    • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 17:36
      Ploteczki... jak to hahary śpiewają ... Jedna baba, drugiej babie.... Mam taką sąsiadkę...." wiesz, ta co to mieszka w 12-ce (2 bloki dalej) ... na 3 piętrze po prawej stronie... w 2 klatce, to jej mąż (drugi zresztą) to wczoraj..... " albo nawet i ktoś mieszkający 5 bloków dalej, to ona też wszystko o nim/niej wie.... big_grin Nie mówiąc o bliskich sąsiadach, bo o tych to już podejrzewam pesele ich zna suspicious I nadaje nawet nie pytana....

• coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 17:39
        A jak się spotkają takie plotkujące... to lepiej uciekać. Jedna przed drugą chce pokazać, że wie WIĘCEJ!, że jest dokładniej poinformowana... Fajnie jest tak spotkać ją z tą obmawianą osobą... jak szczebiocze, jak ją podziwia.... i jak wyciąga kolejne wiadomości suspicious
        • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 18:22
          Są dwa, a może i więcej typów plotkujących... 1. to chce się wykazać jaki to on wszystkowiedzący... czyli lepszy od tych plotkujących, ale nie wiedzących dokładnie wszystkiego wink Chwali się tą "wiedzą" na lewo i prawo, każdemu kto chce słuchać i kto nie chce słuchać.... Musi się wygadać. A przy okazji jak ktoś prostuje, to zdobywa nowe wiadomości.... 2. mówiący w "zaufaniu", w "dobrej wierze"... żeby nikomu więcej się takie coś nie przytrafiło, czyli niejako ostrzega... I zawsze zastrzega "tylko nie mów nikomu, bo to przecież wstyd, gdyby się inni dowiedzieli mogliby gadać..." winkbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin I tak plotka leci w świat ....
      • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 18:55
        coco.franelka napisała:

> Ploteczki... jak to hahary śpiewają ... Jedna baba, drugiej babie....
        🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

U nos w Hanysowni to blank inaczej tyn tekst idzie. 😀
        -------------------------------------------

Jedna baba drugiej babie
        wsadziła do rzyci grabie
        A hahary żyją i gorzoła piją.

Jak jo jechoł wele fary
        Ksiundz tam dupiuł dwie kuchary

Jo mu godom pochwalony
        A on dupi jak szalony

Jo mu godom szczynś wom boże
        A un z dupy zejść nie może
        • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:24
          Ja też znam trochę inną, zresztą tych wersji jest od cholery big_grin Każdy tekst można dopasować do melodii wink
    • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 18:31
      No to do tysiączka... jeszcze 100.... chyba dopiero jutro uncertain A co tam, najwyżej chlańsko się odwlecze trochę winkbig_grin
      • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 18:36
        Spiesz się powoli. 😀
        • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:17
          Chlać można z pisaniem albo i bez.
          Ważne aby było coś do chlania.
          • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:25
            Otóż to, a jest.... tylko nie zawsze CHĘTNI są.... takie cuda... wink
            • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:36
              Jak widzę, zwykle o tej porze aż do dobranocki są tylko trzy pijackie okazy. Ty Coco, Lezio i ja. Ale do dna nam daleko, nie musimy się odbijać, więc hulaj dusza piekła nie ma !
              • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:37
                big_grinbig_grinbig_grin faktycznie... ale to świadczy jacy mocni jesteśmy winkbig_grin
                • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:39
                  Mowa ! Sami swoi !
                • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:40
                  A potem i ty znikasz i pozostajemy tylko ja z szefem... nocne Marki winkbig_grinbig_grinbig_grin
                  • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:01
                    coco.franelka napisała:

> A potem i ty znikasz i pozostajemy tylko ja z szefem... nocne Marki winkbig_grinbig_grinbig_grin
                    🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

No Marki, które potem śpią do południa, a za mną już połowa dniówki.
                    • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:05
                      No bo kurna wyspać się trzeba, no nie? A jak nie w nocy, to trzeba w dzień winkbig_grin
    • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:39
      😀👍

• coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:41
        big_grinbig_grinbig_grin oj przyda, przyda.... na rano winkbig_grin
        • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:44
          Rano to ja gorzały nie chlam.
          • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:52
            No a klin klinem? Niektórzy wolą piwo, a ja twierdzę, że najlepszy jest szampan winkbig_grin
            • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 19:58
              Nic z tego. Rano to jam jak Amorek bez skazy. Żaden klin, jedynie szybki prysznic, kawa i o suchym pysku aż do wejścia na Melynę. 😀
              • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:00
                No to na melynie powinieneś podwójnie! Wypić za cały dzień winkbig_grin
                • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:02
                  Toż chleję za dwóch, a na ostatni spacer z Ciapkiem, to on mnie prowadzi. 😜
                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:07
                    Dobrze, bo przynajmniej do domu trafisz winkbig_grin Gorzej jak gdzieś padniesz.... albo na czworaka za Ciapkiem albo tak już pozostać, bo cię nie przyniesie na grzbiecie big_grinbig_grin
                    • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:11
                      Spoko Siostro. Do domu to i na brzuchu się dotacham.
                      • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:16
                        big_grin zawsze dojdziesz... bo na trzeźwo! Ty i wódka winkbig_grinbig_grinbig_grin
                        • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:17
                          Pewnie dlatego tak wirtualnie chlejesz... nadrabiasz zaległości big_grinbig_grin
                          • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:21
                            A co se będę żałował jak mi trochę lepiej ! 😎
                        • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:25
                          coco.franelka napisała:

> big_grin zawsze dojdziesz... bo na trzeźwo! Ty i wódka winkbig_grinbig_grinbig_grin
                          🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

A o masz ! Cichaj bździągwa ! 😐
                          • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:29
                            Pst.... już milczę... ty drobny pijaczku wink
                            • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:31
                              coco.franelka napisała:

> Pst.... już milczę... ty drobny pijaczku wink
                              🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

No nie takim ja drobny, prawie 85 kilo 😀
                              • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:33
                                big_grinbig_grinbig_grin a ile w tym zawartości alkoholu? co? winkbig_grinbig_grin
    • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:20
      Polsat News: Podejrzenie koronawirusa na Mazowszu

Jedna z dwóch osób, u których stwierdzono podejrzenie wirusa z Wuhan, niedawno wróciła z Chin. Druga miała towarzyszyć jej podczas wizyty w przychodni. 

Pacjenci źle się poczuli i po godz. 13 we wtorek zgłosili się do ośrodka zdrowia z Markach. Następnie, z objawami przypominającymi grypę, trafili do szpitala zakaźnego w Warszawie, gdzie przebywają w izolatkach - podaje Polsat News.

• coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:26
        Jakoś nic nie słyszałam, żeby o tym mówili suspicious Pewnie dla spokoju powiedzą, że nie są zarażeni, to zwykła grypa....
        • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:28
          Nie mówili. Wyczytałem. Nie chcą siać popeliny. Poczekamy. Co ci ludzie tam w tych Chinach szukają. Herbatę ? 😕
          • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:31
            Mimo zabytków, nigdy bym tam nie pojechała... jakoś mi się nie widzą suspicious To już wolałabym Wiedeń... np.
            • gryf-land1 Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:35
              Chińce mają ciekawą kulturę i historię, no i ten mur chiński, dlatego chyba się tam ludziska pchają i się nie dziwię. Sam chciałbym trochę tam pobuszować, ale nie pobuszuję.
              • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:38
                E tam... jakoś wolę Europę... bardziej swojsko wink
                • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:41
                  Może mamy już w Europie i oczywiście w Polsce dziesiątki tysięcy zakażeń nowym wirusem, tylko tego jeszcze nie wiemy.
                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 20:49
                    Kto wie, ten wie.... tylko my nie wiemy suspicious
                    • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 21:15
                      Niekoniecznie, bo dwa tygodnie trzeba czekać na wyklucie się tego paskudztwa.
                      • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 21:25
                        Ale główne wykrycie wirusa jest po 48 godzinach... zobaczymy co będzie dalej.
                        • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 21:30
                          Tak. Jeśli taka osoba znajdzie się w kręgu podejrzenia a może być tak, że została zarażona a sama łazi dalej do pracy, na zakupy, odwiedza znajomych a potem cały ten krąg zwiększa się w postępie geometrycznym. I nadal nikt nie wie , że już jest chory.
                          To brzmi dość przerażająco.
                          • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 21:39
                            Epidemia jest przerażająca, ale głupota ludzka, jeszcze bardziej... suspicious
                          • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 21:43
                            Tak samo działa zwykła grypa.
                            A całe te kwarantanny to pic na wodę.
                            • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 21:45
                              Ale ktoś zawsze na tym zarabia.
                              • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 21:46
                                A co do samego wirusa, w związku z tym że Europejczycy do grypy są przyzwyczajeni, podobno znoszą ten wirus lżej.
                                • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 21:54
                                  Ciekawa teza. Może tez nie bez znaczenia być, że są lepiej odżywieni i leczeni.
                                  Tylko skąd te statystyki jak jest dopiero parę zachorowań?
                                  • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:07
                                    Na razie 40 tysiecy wykrytych.
                                    Za tydzien bedzie 100 tysiecy.
                                    • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:16
                                      Nie kracz.... miejmy nadzieję, że będzie lepiej... uncertain
                                      • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:17
                                        To żadne krakanie. 100 tysięcy to wersja bardzo optymistyczna.
                                        • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:18
                                          O Europie mówię.
                                          • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:19
                                            W zglobalizowanym świecie nie ma sensu taki podział.
                                            • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:23
                                              "w związku z tym że Europejczycy do grypy są przyzwyczajeni, podobno znoszą ten wirus lżej."
                                              • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:29
                                                Ja teraz pisałem o liczbach.
                                                I zawsze pamiętam co pisałem, nie trzeba mi tego przypominac.
                                                • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:31
                                                  Super, to teraz wytłumacz jak bez liczb mamy zweryfikować większą odporność Europejczyków smile
                                                • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:34
                                                  Żeby nie zauroczyć, należy splunąć trzy razy przez lewe ramię ;> żeby się nie sprawdziło
                                                  • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:37
                                                    A co ja mam tu tłumaczyć.
                                                    Zawsze można wszystko zrzucić na NWO, Masonów albo Tuska.
                                                    I na zdrowie!
                                                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:42
                                                    Koniecznie na Tuska. Nie obronił nas przed tą zarazą wink
                                                  • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:44
                                                    No to może obroni Swięta Matryja albo jakiś inny święty?
                                                    A może po prostu pół litra, bo ponoć spirytus wirusowi niezbyt podchodzi.
                                                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:46
                                                    No... odkaża... wink tylko trzeba codziennie... wink
                                                  • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:44
                                                    Przecież te 3 to to samo! smile

Zdrówko.
                                                  • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:46
                                                    Aha. Skoro Tusek to też to samo, no to koniecznie na zdrowie.
                                                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:48
                                                    big_grinbig_grin z Tuskiem to jeszcze cyrki będą, jak zacznie jeździć z Kidawą na wiece wyborcze wink
                                                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:53
                                                    A JA JADĘ!!!!! big_grinbig_grintongue_out
                                                  • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 22:56
                                                    Ale chyba nie z KIdawą?
                                                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:15
                                                    Brawo snajper!! 185.000!!! big_grin
                                                  • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:20
                                                    1+8+5 = 14

11.02.2020:
                                                    1+1+2+2+2=8

14-8 = 6

Melyna ma 6 liter!
                                                  • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:20
                                                    Jak się chce, to można potwierdzić albo zaprzeczyć wszystkiemu.
                                                    Ale w łokieć nadal się nie można ugryźć.
                                                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:31
                                                    Nie mam swojej książki Numerologia suspicious Pożyczyłam i wyjechała do Niemiec suspicious A teraz mogłabym sprawdzić co 6 oznacza uncertain
                                                  • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:36
                                                    Tak bez szukania w guglu zaryzykuję, że nic dobrego, skoro 666
                                                  • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:35
                                                    Zawsze można poprosić kolegę.
                                                  • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:45
                                                    Ja jestem siodemka, jakby kto chcial wiedziec.
                                                  • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:55
                                                    Aha, a jak to się liczy?
                                                  • coco.franelka Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:47
                                                    ale dlaczego 666? tylko 6!
                                                  • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 11.02.20, 23:56
                                                    Bo to są 3 6?
                                                  • leziox Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 12.02.20, 00:13
                                                    Najprościej jest zidentyfikować swoją liczbę w oparciu o datę narodzin. Możemy to zrobić na dwa sposoby – albo dodawać każdą cyfrę z osobna, albo całe liczby w dniu i miesiącu. Cyfry dodajemy do aż do momentu, w którym uzyskamy wynik od 1 do 9. Jedyny wyjątek od tej reguły stanowią tzw. liczby mistrzowskie, składające się z dwóch takich samych cyfr (a zatem: 11, 22, 33 itd.) – w tym wypadku nie sumujemy ich, ale pozostawiamy je właśnie w takiej podwójnej postaci.
                                                    Oto prosty przykład, objaśniający dwie metody dla tej samej daty:
                                                    14.06.1985 = 1+4+0+6+1+9+8+5=34=3+4=7
                                                    14.06.1985 = 14+0+6+1+9+8+5=43=4+3=7
                                                    Jak widać, oba sposoby doprowadzą nas do tego samego wyniku.
                                                  • znikam_wracam Re: Plotki, ploteczki ... 👄🤐😀👄 12.02.20, 07:33
                                                    No to przez te mistrzowskie nie zawsze wyjdzie to samo.
                                                    30.01.2000...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka