leziox 06.09.23, 21:39 Bawaria Blue. W drodze do Austrii. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Motocyklowe spacerki 08.09.23, 17:58 Kolejne etapy, to dalsza czesc Bawarii a potem przez Przelecz Gerlospass Austria. I mily hotel na przeleczy, tyle ze w nocy to tu sie nic nie dzieje, jak widac na zalaczonym obrazku. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 08.09.23, 22:33 Pogoda sprzyja na spacerki, wciąż zielono... Noc, panie Leziu jest od spania, dlatego wszystkich wymiotło z ulicy Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 09.09.23, 13:43 To zdjęcie nocne to jakoś mało niemieckie. Bardziej Ameryka Płn by pasowała. I to różowe podświetlenie wejścia - jak do jakiegoś burdelu Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 09.09.23, 22:45 No bo to nie Niemcy, tylko Austria. A te rozowo podswietlone drzwi, to wejscie do sklepu spozywczego. Przykro mi tak brutalnie burzyc czyjes marzenia. Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 09.09.23, 22:49 A tu kawalek Grossglocknera z wjazdem na Edelweisspitze. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 08:20 Oj tam Austria to takie małe Niemcy Co do spożywczego, to jak poszedłem kiedyś u niemca do aldika, to tam był niezły burdel. Ale to było dawno temu. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 09:26 Widzę wytupaną drogę na szczyt sapałabym tęgo...tam na szczycie coś widać Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 11:17 Z dołu podziwiał może zainwestuje kiedyś w drona...i prawie, jakby tam był ) Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 17:39 Obok wytuptanej ścieżki istnieje też dobra droga dojazdowa, tyle że deczko stroma i nie każdy, kto ma lęk wysokości na codzień, byłby zadowolony z wjazdu na górkę. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 18:56 Jak widac ochotnikow wjazdu na wyzsza polke - moc.A zjazd osobna droga ? Na leb ,na szyje ? Red hot brakes... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 08:48 Ekstremalnie jakby adrenalina nie spada Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 08:53 Ale to oczywiście na spadochronie przecież. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 08:59 ale jakie widoki....aż mlasnęłam.. aparat by mi sie zagotował Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 09:39 Czekaj, aż obrobię filmy z wyjazdu i powycinam trochę fotek .-. Tyle że ponad 120 Gb obrobić to musi deko potrwać. Ale okolice były mniamniuśne. Tyle że w Italii straszna susza. WIelkie rzeki powysychały do samych kamieni. KIedy się przejeżdża przez most, np. nad taką rzeką Po, to aż serce boli, że w takim korycie nic nie płynie. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 09:54 Powoli, wieczorkami wszystko sobie zrobisz... bedzie miłe zajęcie, wypad udany, pogoda sprzyjała, że ho ho... szczęście dopisało...czas wykorzystany na maxa... dyć nie samą pracą człek zyje, wypoczynek musi być... W Italii potrafi grzać, a w tym roku dawało do wiwatu...przyjaciółka tam pracuje od 20 lat i mówiła mi, że dokładają do pieca bezlitośnie... Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 10:31 A tutaj jeszcze takiego dziwnego robacka sfociłem... Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 10:32 Tylko trzeba się lepiej przyjrzeć bo w trawce schowane. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:22 ale to na zdjęciu Lezia ma jakieś wzorki, nóg nie widać... no, ja nie wiem, czy to jest to, co pokazałeś Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:38 Jak się ostro powiększy to mi wygląda, że ma. Ale przecież się nie znam. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:43 Wycięłam z foty, powiększyłam... i to chyba coś innego...spójrz...wzorek jakby sie nie zgadzał.. Odpowiedz Link
asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:47 Powiększałem inne - a wzorków to pewnie jest wiele. pl.wikipedia.org/wiki/Krocionogowate ale się nie upieram Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:52 też obejrzałam, ale żaden nie ma takiego wzoru... to jest młody wąż Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 13:40 Ktoś mówił że to może być zmija zygzakowata. Krocionogów tam w tej Słowenii pewnie też deko jest, ale tam, gdzie byłem, nie widziałem. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 13:46 To na pewno żmija jest... wpisałam w gógla i obejrzałam na grafice... jak nic żmijka... Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 14:48 No ale spotkaliśmy się i rozstaliśmy w przyjaźni, chociaż na filmie widać jakby chciała mnie trochę postraszyć, ale zaraz się schowała między skały. Miałem buty motocyklowe na sobie i spodnie z grubej skóry, ale licha lepiej nie prowokować. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 15:09 Lepiej trzymać się z daleka, bo to jadowite. Ująć w kadry i niech idzie w swoją stronę. Fajnie wypatrzyleś, na żywo nie spotkałam. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:16 Przyjrzałam się dokładnie...to nie jest mały wąż, to dorosły osobnik... na 3 focie widać łeb i ogon...to na oko wyglada, że ma z 80 cm... Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 22:40 ruda.replay napisała: > Przyjrzałam się dokładnie...to nie jest mały wąż, to dorosły osobnik... > na 3 focie widać łeb i ogon...to na oko wyglada, że ma z 80 cm... Nie no, wszak nie pisałem, że to było jakieś bardzo krótkie. Ale-wyłazisz w góry, tam, gdzie dookoła chodzi mnóstwo ludzi, setki motocyklistów, hałas, spaliny, a te bydlątko cool, niespecjalnie przejęte tym, co się wokoło dzieje... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 12.09.23, 12:22 leziox napisał: > Nie no, wszak nie pisałem, że to było jakieś bardzo krótkie. > > Ale-wyłazisz w góry, tam, gdzie dookoła chodzi mnóstwo ludzi, setki motocyklist > ów, hałas, spaliny, a te bydlątko cool, niespecjalnie przejęte tym, co się woko > ło dzieje... Na pierwszej fotce, tylko go kawałek, reszta w trawie, dlatego pochopnie sądziłam, że mały... dopiero potem przyjrzałam się i wyszło, że to gadzik całkiem rosły trawy, chaszcze pewnie jakieś i ma odpowiednie środowisko do życia.... pewnie się zapędził w te tłumne rejony...przynajmniej ma pewność, że nikt go głaskać nie będzie Odpowiedz Link
camella Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:16 Kiedyś spotkałam zaskrońca,leżał zwinięty w kłębek ale nie miałam odwagi żeby mu zdjęcie zrobić. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:22 Bylismy nad stawami....w trawie stała butelka z wodą, chciałam siegnąć i zauważyłam węża zwiniętego w kłębek....W sekundzie byłam w pionie... był taki miedziany....zanim wydukałam z nerwów mężowi o co mi chodzi, to uciekł w chaszcze...nieźle mnie wystraszył Odpowiedz Link
camella Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:31 Mój to na pewno zaskroniec bo leżał cichutko i się nie ruszał.Pamietam tylko ,że był ciemny bez wzorka.One podobno udają martwe jak czują zagrożenie.Tez się wystraszyłam chyba bardziej niż on. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:42 Nie wiem, jak bym żyła w Australii, czy Afryce, gdzie węży mnóstwo i to śmiertelnie niebezpiecznych....wpełzają do domów, ogrodów.... u nas tylko żmijka...na szczęście... Odpowiedz Link
camella Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:45 A ten boso przez świat... Można nauczyć się z tym żyć..chyba Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:51 Boso....tyle, co trwał odcinek ) Gdyby sie człek urodził tam, to pewnie i inne nastawienie by było... taki oswojony od małego Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 12:30 Wczoraj, wieczorem byłam w Monte Carlo z Państwem Tyranskimi....i powiem, że nie wiem, który jacht wybrałabym... taka ilość, że trudno się zdecydować ) Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 13:30 Pani T stwierdziła, że ukradłaby taki zielony, który jej się wtedy bardzo spodobał z koloru. Na moją odpowiedź, że są fajniejsze i droższe, powiedziała: -No i ch...Kolorek mi się podoba. Tak, co z tymi kobiecymi gustami to różnie bywa. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 13:36 ...ale biały też był wart odcumowania jak to ludzie potrafią sobie zafundować z pracy rąk takie jednostki pływające Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 13:38 Hahaha! Z pracy rąk to taki potrzebowałby z 10.000 lat, aby to kupić... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 13:56 z pracy rąk nie, czyli jakis czepek przy urodzeniu potrzebny nic mi mama o takim nie mówiła...same kudły, bez nakrycia głowy były Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 15:40 PS. wycieczka trwala 5 dni, z wynikiem 1585 km. Austria, Słowenia, Italia i niemiecka Bawaria na zakończenie. Byłoby dłużej i dalej ale temperatura okazała się nie do zniesienia. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 19:25 Akurat trafiły się upalne dni, ale wycieczka udana, filmiki są.. prawie 1600 km, to całkiem, całkiem.... wypoczywamy, jak lubimy Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 19:58 No jestem akurat przy obrabianiu, jak co sie znajdzie to sie wstawi. Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 21:32 Trzeba będzie założyć specjalny wątek. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 21:50 To chwila, momencik od przybytku główka nie boli.... a tutaj, w chaosie postów trudno będzie doszukać Odpowiedz Link
leziox Re: Motocyklowe spacerki 14.09.23, 21:29 Dobrze tak czasem posmigać. Laski na motórze Odpowiedz Link