Dodaj do ulubionych

Motocyklowe spacerki

06.09.23, 21:39
Bawaria Blue.
W drodze do Austrii.

Obserwuj wątek
    • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 07.09.23, 09:20
      Jak tam cicho, jak spokojnie smile)
      • leziox Re: Motocyklowe spacerki 08.09.23, 17:58
        Kolejne etapy, to dalsza czesc Bawarii a potem przez Przelecz Gerlospass Austria. I mily hotel na przeleczy, tyle ze w nocy to tu sie nic nie dzieje, jak widac na zalaczonym obrazku.
        • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 08.09.23, 22:33
          Pogoda sprzyja na spacerki, wciąż zielono...
          Noc, panie Leziu jest od spania, dlatego wszystkich wymiotło z ulicy wink
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 09.09.23, 13:43
          To zdjęcie nocne to jakoś mało niemieckie. Bardziej Ameryka Płn by pasowała. I to różowe podświetlenie wejścia - jak do jakiegoś burdelu big_grin
          • leziox Re: Motocyklowe spacerki 09.09.23, 22:45
            No bo to nie Niemcy, tylko Austria.
            A te rozowo podswietlone drzwi, to wejscie do sklepu spozywczego.
            Przykro mi tak brutalnie burzyc czyjes marzenia.
            big_grin
            • leziox Re: Motocyklowe spacerki 09.09.23, 22:49
              A tu kawalek Grossglocknera z wjazdem na Edelweisspitze.
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 08:20
              Oj tam Austria to takie małe Niemcy big_grin
              Co do spożywczego, to jak poszedłem kiedyś u niemca do aldika, to tam był niezły burdel. Ale to było dawno temu.
              • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 09:26
                Widzę wytupaną drogę na szczyt wink
                sapałabym tęgo...tam na szczycie coś widać wink
                • a74-7 Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 11:10
                  Z gory zakladam ,ze Lezio nie wlazl big_grin
                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 11:17
                    Z dołu podziwiał big_grin
                    może zainwestuje kiedyś w drona...i prawie, jakby tam był smile)
                    • leziox Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 17:39
                      Obok wytuptanej ścieżki istnieje też dobra droga dojazdowa, tyle że deczko stroma i nie każdy, kto ma lęk wysokości na codzień, byłby zadowolony z wjazdu na górkę.
                      • a74-7 Re: Motocyklowe spacerki 10.09.23, 18:56
                        Jak widac ochotnikow wjazdu na wyzsza polke - moc.A zjazd osobna droga ? Na leb ,na szyje ? Red hot brakes...wink
                        • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 08:48
                          Ekstremalnie jakby wink adrenalina nie spada smile
                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 08:53
                          Ale to oczywiście na spadochronie przecież.
                          • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 08:59
                            ale jakie widoki....aż mlasnęłam..
                            aparat by mi sie zagotował wink
                            • leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 09:39
                              Czekaj, aż obrobię filmy z wyjazdu i powycinam trochę fotek .-.
                              Tyle że ponad 120 Gb obrobić to musi deko potrwać.
                              Ale okolice były mniamniuśne.
                              Tyle że w Italii straszna susza. WIelkie rzeki powysychały do samych kamieni. KIedy się przejeżdża przez most, np. nad taką rzeką Po, to aż serce boli, że w takim korycie nic nie płynie.
                              • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 09:54
                                Powoli, wieczorkami wszystko sobie zrobisz...
                                bedzie miłe zajęcie, wypad udany, pogoda sprzyjała, że ho ho...
                                szczęście dopisało...czas wykorzystany na maxa...
                                dyć nie samą pracą człek zyje, wypoczynek musi być...
                                W Italii potrafi grzać, a w tym roku dawało do wiwatu...przyjaciółka tam pracuje od 20 lat i mówiła mi, że dokładają do pieca bezlitośnie...
                                • leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 10:31
                                  A tutaj jeszcze takiego dziwnego robacka sfociłem...
                                  suspicious
                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 10:32
                                    Tylko trzeba się lepiej przyjrzeć bo w trawce schowane.
                                    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 10:38
                                      To chyba jakiś krocionóg.

https://i.iplsc.com/krocionog/000ATIAL2BGB60JM-C122-F4.jpg
                                      • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 10:58
                                        Ten robacek jakiś taki wężowaty suspicious
                                        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 11:15
                                          Pomijając nogi oczywiście.
                                          • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:22
                                            ale to na zdjęciu Lezia ma jakieś wzorki, nóg nie widać...
                                            no, ja nie wiem, czy to jest to, co pokazałeś suspicious
                                            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:38
                                              Jak się ostro powiększy to mi wygląda, że ma. Ale przecież się nie znam.
                                              • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:43
                                                Wycięłam z foty, powiększyłam...
                                                i to chyba coś innego...spójrz...wzorek jakby sie nie zgadzał..

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:47
                                                  Powiększałem inne - a wzorków to pewnie jest wiele.
                                                  pl.wikipedia.org/wiki/Krocionogowate
                                                  ale się nie upieram
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 12:52
                                                    też obejrzałam, ale żaden nie ma takiego wzoru...
                                                    to jest młody wąż smile
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 13:40
                                                    Ktoś mówił że to może być zmija zygzakowata. Krocionogów tam w tej Słowenii pewnie też deko jest, ale tam, gdzie byłem, nie widziałem.
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 13:46
                                                    To na pewno żmija jest...
                                                    wpisałam w gógla i obejrzałam na grafice...
                                                    jak nic żmijka...
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 14:48
                                                    No ale spotkaliśmy się i rozstaliśmy w przyjaźni, chociaż na filmie widać jakby chciała mnie trochę postraszyć, ale zaraz się schowała między skały. Miałem buty motocyklowe na sobie i spodnie z grubej skóry, ale licha lepiej nie prowokować.
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 15:09
                                                    Lepiej trzymać się z daleka, bo to jadowite. Ująć w kadry i niech idzie w swoją stronę. Fajnie wypatrzyleś, na żywo nie spotkałam.
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:16
                                                    Przyjrzałam się dokładnie...to nie jest mały wąż, to dorosły osobnik...
                                                    na 3 focie widać łeb i ogon...to na oko wyglada, że ma z 80 cm...
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 22:40
                                                    ruda.replay napisała:

> Przyjrzałam się dokładnie...to nie jest mały wąż, to dorosły osobnik...
                                                    > na 3 focie widać łeb i ogon...to na oko wyglada, że ma z 80 cm...

Nie no, wszak nie pisałem, że to było jakieś bardzo krótkie.
                                                    smile
                                                    Ale-wyłazisz w góry, tam, gdzie dookoła chodzi mnóstwo ludzi, setki motocyklistów, hałas, spaliny, a te bydlątko cool, niespecjalnie przejęte tym, co się wokoło dzieje...
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 12.09.23, 12:22
                                                    leziox napisał:

> Nie no, wszak nie pisałem, że to było jakieś bardzo krótkie.
                                                    > smile
                                                    > Ale-wyłazisz w góry, tam, gdzie dookoła chodzi mnóstwo ludzi, setki motocyklist
                                                    > ów, hałas, spaliny, a te bydlątko cool, niespecjalnie przejęte tym, co się woko
                                                    > ło dzieje...

Na pierwszej fotce, tylko go kawałek, reszta w trawie, dlatego pochopnie sądziłam, że mały...
                                                    dopiero potem przyjrzałam się i wyszło, że to gadzik całkiem rosły smile
                                                    trawy, chaszcze pewnie jakieś i ma odpowiednie środowisko do życia....
                                                    pewnie się zapędził w te tłumne rejony...przynajmniej ma pewność, że nikt go głaskać nie będzie wink
                                                  • camella Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:16
                                                    Kiedyś spotkałam zaskrońca,leżał zwinięty w kłębek ale nie miałam odwagi żeby mu zdjęcie zrobić.
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:22
                                                    Bylismy nad stawami....w trawie stała butelka z wodą, chciałam siegnąć i zauważyłam węża zwiniętego w kłębek....W sekundzie byłam w pionie...
                                                    był taki miedziany....zanim wydukałam z nerwów mężowi o co mi chodzi, to uciekł w chaszcze...nieźle mnie wystraszył smile
                                                  • camella Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:31
                                                    Mój to na pewno zaskroniec bo leżał cichutko i się nie ruszał.Pamietam tylko ,że był ciemny bez wzorka.One podobno udają martwe jak czują zagrożenie.Tez się wystraszyłam chyba bardziej niż on.
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:42
                                                    Nie wiem, jak bym żyła w Australii, czy Afryce, gdzie węży mnóstwo i to śmiertelnie niebezpiecznych....wpełzają do domów, ogrodów....
                                                    u nas tylko żmijka...na szczęście...
                                                  • camella Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:45
                                                    A ten boso przez świat...smile
                                                    Można nauczyć się z tym żyć..chyba
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 11.09.23, 19:51
                                                    Boso....tyle, co trwał odcinek wink)
                                                    Gdyby sie człek urodził tam, to pewnie i inne nastawienie by było...
                                                    taki oswojony od małego wink
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 12:30
                                                    Wczoraj, wieczorem byłam w Monte Carlo smile
                                                    z Państwem Tyranskimi....i powiem, że nie wiem, który jacht wybrałabym...
                                                    taka ilość, że trudno się zdecydować smile)
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 13:30
                                                    Pani T stwierdziła, że ukradłaby taki zielony, który jej się wtedy bardzo spodobał z koloru. Na moją odpowiedź, że są fajniejsze i droższe, powiedziała:
                                                    -No i ch...Kolorek mi się podoba.
                                                    Tak, co z tymi kobiecymi gustami to różnie bywa.
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 13:36
                                                    ...ale biały też był wart odcumowania wink
                                                    jak to ludzie potrafią sobie zafundować z pracy rąk takie jednostki pływające big_grin
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 13:38
                                                    Hahaha! Z pracy rąk to taki potrzebowałby z 10.000 lat, aby to kupić...
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 13:56
                                                    big_grin
                                                    z pracy rąk nie, czyli jakis czepek przy urodzeniu potrzebny big_grin
                                                    nic mi mama o takim nie mówiła...same kudły, bez nakrycia głowy były big_grin
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 15:40
                                                    PS. wycieczka trwala 5 dni, z wynikiem 1585 km.
                                                    Austria, Słowenia, Italia i niemiecka Bawaria na zakończenie.
                                                    Byłoby dłużej i dalej ale temperatura okazała się nie do zniesienia.
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 19:25
                                                    Akurat trafiły się upalne dni, ale wycieczka udana, filmiki są..
                                                    prawie 1600 km, to całkiem, całkiem....
                                                    wypoczywamy, jak lubimy smile
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 19:58
                                                    No jestem akurat przy obrabianiu, jak co sie znajdzie to sie wstawi.
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 21:09
                                                    To tnij, sklejaj i wrzucaj wink
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 21:32
                                                    Trzeba będzie założyć specjalny wątek.
                                                    smile
                                                  • ruda.replay Re: Motocyklowe spacerki 13.09.23, 21:50
                                                    To chwila, momencik wink
                                                    od przybytku główka nie boli....wink
                                                    a tutaj, w chaosie postów trudno będzie doszukać wink
                                                  • leziox Re: Motocyklowe spacerki 14.09.23, 21:29
                                                    Dobrze tak czasem posmigać.
                                                    smile
                                                    Laski na motórze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka