leziox 26.03.24, 21:03 Co to jest tofu, nie muszę tu nikomu tłumaczyć. A oto przepis na dobre tofu: 1. Tofu wywalić do śmieci 2. Usmażyć schabowe. Można zapić browarem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda.replay Re: Przepis na tofu 26.03.24, 22:50 Bardzo fajny, nieskomplikowany przepis. 😁 Odpowiedz Link
leziox Re: Przepis na tofu 26.03.24, 23:19 No, bo ja lubię nieskomplikowane przepisy kuchenne. Za to kobiety to mi się zawsze skomplikowane trafiają. Coś za coś. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Przepis na tofu 27.03.24, 22:17 Znając Twoją anielską cierpliwość, poradzisz sobie...zawsze Odpowiedz Link
leziox Re: Przepis na tofu 28.03.24, 10:22 Z tą cierpliwością to też różnie bywało. Człek potrafił mebelkiem potrząsnąć, jak nie pomagały argumenty. Odpowiedz Link
leziox Re: Przepis na tofu 28.03.24, 13:35 No, zwłaszcza że meble biorę od dobrych ludzi za darmo, kiedy jakiegoś niespodziewanie zabraknie. Co mam płacić jakieś dziwne psieniądze za nowe meble, jak nie wiadomo, ile czasu potrzymają... Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Przepis na tofu 28.03.24, 18:46 Aaaa, bo te meble teraz, jak z papieru, uderzenie pięscią w blat stołu powoduje, że nogi odpadają kiedyś to były mebelki...szafa służyła pokoleniom, przepchać w drugi kąt pokoju, to był wyczyn...tak, że z taka szafą łatwo nie uporałbyś się Odpowiedz Link
leziox Re: Przepis na tofu 28.03.24, 19:49 Pamiętam, szafy były z porządnego drewna, a nie wypchane trocinami. Ciężkie, fakt, ale na wieki. Odpowiedz Link
ruda.replay Re: Przepis na tofu 28.03.24, 21:01 Moja babcia taką miała, a klucz nosiła na szyi na koniec odwiedzin u babci, szurała kapciami w stronę pokoju...wiedziałam, że dostanę piątkę z rybakiem na loda )) tam musił być sejf...w postaci cukierniczki Odpowiedz Link