Dodaj do ulubionych

Ojciec Rydzyk rules

11.12.15, 13:44
- Powiedziałem Telewizji Trwam, aby napisali do biura prasowego Kancelarii Prezydenta, że rezygnujemy ze współpracy - ogłosił na antenie Radia Maryja ojciec Tadeusz Rydzyk. W ostrych słowach zbeształ urzędników kancelarii prezydenta Andrzeja Dudy, obsadę rządu oraz prawicowe media. - Ja widzę dużo prawicy laickiej. Jej wcale nie zależy na Kościele. Co najwyżej na Kościele się wieszają - mówił.
(...)
Zawsze będę mówił, co wiem i co myślę
Ojciec dyrektor doradza jeszcze słuchaczom, aby "nie myśleli projekcją własnych pragnień". - A propos mediów nie jest wesoła sprawa. A ludzie będą tak myśleć, jak w mediach przedstawiają. Dlatego powinniśmy walczyć o dobre media i o dobrych dziennikarzy. O etycznych. Którzy będą prawdę mówić - mówi ojciec.
- Ja zawsze będę mówił, co wiem i co myślę. A to mnie bardzo zaniepokoiło. Ci, którzy dochodzą do władzy, oni nas widzą przed wyborami. Nawet na msze przyjdą, aby być z ludźmi i aby ci ludzie ich wybrali. A nie wiem, czy aby służyć prawdzie. Patrzymy, czy będą służyć prawdziwe, czy czemu innemu - dodaje.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19329384,rydzyk-tv-trwam-rezygnuje-ze-wspolpracy-z-kancelaria-prezydenta.html

Trzeba przyznać, że gościu jest konsekwentny.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Ojciec Rydzyk rules 11.12.15, 15:43
      A na czym polega końsekwencja gościa, bo nie śledziłem konsekwencji i nie wiem? Zapowiadał, że Dudy nie lubi? Czy dostał cynk z góry, że ekipa, która prawo ma za nic jego też wystrychnie na dudka?
      • podjadek57 Re: Ojciec Rydzyk rules 11.12.15, 16:35
        Moim zdaniem konsekwencja polega aby jedynym słusznym medium było medium rydzykowe. Jak tak się wreszcie stanie, nie przeszkadzać będzie prawica laicka tak jak nie przeszkadza pan prof. Bogusław Wolniewicz, "dyżurny" ateista tegoż medium. Wtedy prawica laicka będzie też "dyżurna" bo akceptowana przez Ojca Dyrektora co będzie świadczyło o pluralizmie zarówno medium jak i władzy.
    • gaika Re: Ojciec Rydzyk rules 11.12.15, 21:02
      Popatrz na to historycznie: konsekwentnie się na siebie od czasu do czasu boczyli (czarownica za czasów prezydenta Lecha, olanie kandydatów Ojca Grzyba na europosłów i przesuwanie ich na różnych listach w niebyt), ale w efekcie nigdy nie trzasnęli drzwiami. A to dla tegoż, że obie strony czerpią z tego, nomen omen układu, profity. I może sobie Grzyb fukać, że się PiSy wieszają na kościele (to znaczy na Grzybni) bo i on z sukcesem wiesza się na PiSach. To teatr, drogi Turbinowy Podjadku, czysty teatr.

A od dawna wiadomo, że Naczelnik Mniejszy niewierzący jest (trudno, żeby Grzyb tego nie wiedział), a Dudasiad (lepsze od Maliniaka) z kolan wprawdzie nie wstaje, ale z kolei smycz do jego obroży dzierży Naczelnik Mniejszy.

I rząd się Grzybowi geotermalnemu też nie podoba! Nie docenił, że na imię jej było Beata najpierw werbalnie wylizała mu odwłok, a potem zamieniła zegar na krzyż. Pewnie dlatego biedaczka nie wie, że minął czas na opublikowanie orzeczenia TK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka