podjadek57
11.12.15, 13:44
- Powiedziałem Telewizji Trwam, aby napisali do biura prasowego Kancelarii Prezydenta, że rezygnujemy ze współpracy - ogłosił na antenie Radia Maryja ojciec Tadeusz Rydzyk. W ostrych słowach zbeształ urzędników kancelarii prezydenta Andrzeja Dudy, obsadę rządu oraz prawicowe media. - Ja widzę dużo prawicy laickiej. Jej wcale nie zależy na Kościele. Co najwyżej na Kościele się wieszają - mówił.
(...)
Zawsze będę mówił, co wiem i co myślę
Ojciec dyrektor doradza jeszcze słuchaczom, aby "nie myśleli projekcją własnych pragnień". - A propos mediów nie jest wesoła sprawa. A ludzie będą tak myśleć, jak w mediach przedstawiają. Dlatego powinniśmy walczyć o dobre media i o dobrych dziennikarzy. O etycznych. Którzy będą prawdę mówić - mówi ojciec.
- Ja zawsze będę mówił, co wiem i co myślę. A to mnie bardzo zaniepokoiło. Ci, którzy dochodzą do władzy, oni nas widzą przed wyborami. Nawet na msze przyjdą, aby być z ludźmi i aby ci ludzie ich wybrali. A nie wiem, czy aby służyć prawdzie. Patrzymy, czy będą służyć prawdziwe, czy czemu innemu - dodaje.
Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,19329384,rydzyk-tv-trwam-rezygnuje-ze-wspolpracy-z-kancelaria-prezydenta.html
Trzeba przyznać, że gościu jest konsekwentny.