diabollo 16.09.16, 18:06 m.krytykapolityczna.pl/artykuly/kraj/20160916/znak-pokoju-nie-dla-pedalow-i-tak-pojda-do-piekla Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 16.09.16, 18:56 Słusznie. Bóg to koleś, którego gadanina nie dotyczy pedałów. Dlatego trzeba ich kochać. Choć w Biblii napisane, że trzeba ich zabujać. Religia to zaburzenie umysłowe, ale połączone z homoseksualizmem to kompletna dewiacja umysłowa. Odpowiedz Link
podjadek57 Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 17.09.16, 06:04 A Ty to psychiatra jesteś? Jakieś wyniki badań uzasadniające, że " Religia to zaburzenie umysłowe, ale połączone z homoseksualizmem to kompletna dewiacja umysłowa"? Chętnie poczytam. Odpowiedz Link
oby.watel Do poczytania dla chętnych 18.09.16, 14:20 Wydawać by się mogło, że jeśli ktoś potrafi kopiować i wklejać, to także potrafi wyszukiwać informacje, których potrzebuje. Okazuje się, że nie. Nie potrafi. A może nie chce? Może boi się, że to, co znajdzie może mu się nie spodobać lub będzie sprzeczne z poglądami, które sobie wyrobił już w dzieciństwie czytując bajki i legendy? Czy wyszukiwanie informacji dla kogoś, kto bez trudu może je sobie znaleźć sam ma jakikolwiek sens? Przecież on wie, a jeśli fakty tej wiedzy przeczą, to tym gorzej dla faktów. Wracając do meritum Podjadek zadeklarował: > Chętnie poczytam. No to pierwszy z brzegu wypluty przez wyszukiwarkę tekścik. W 2007 roku około 100 tysięcy osób znalazło się w polskich szpitalach psychiatrycznych z najcięższymi schorzeniami psychotycznymi (dane z 2007 r.). Nie jest zatem dobrze ze zdrowiem psychicznym Narodu Polskiego. Nerwice, w tym nerwica eklezjogenna, to jedna z najistotniejszych grup zaburzeń psychicznych z jakimi boryka się spora część społeczeństwa, także rodziny pacjentów, bliscy osób chorych. Zaburzenia opisywane w kategorii nerwicy, w tym nerwicy eklezjogennej, należą do najczęściej występujących w psychiatrii i psychoterapii. U około 15% populacji pojawia się w ciągu całego życia przynajmniej jedna jednostka klasyfikacyjna z tej grupy, a to oznacza, że nerwice dotykają co 7-8 osobę. Fobie to najczęściej występujące zaburzenia nerwicowe. Większość zaburzeń fobicznych (agorafobia oraz specyficzne postacie fobii) poza fobiami społecznymi (jednakowo częste u obydwu płci) występuje znacznie częściej u kobiet niż u mężczyzn. Kobiety chorują dwa razy częściej niż mężczyźni, a osoby o niższej pozycji społeczno-ekonomicznej częściej niż osoby o wyższym statusie materialnym. Ocenia się naukowo, że na zaburzenie dysocjacyjne związane z nerwicami, zaburzenia ruchowe i czuciowe, cierpi 1–5% wszystkich niepsychotycznych pacjentów. Choroba najczęściej ujawnia się we wczesnym wieku dojrzałym, może też występować w wieku średnim lub podeszłym. Pacjentami chorymi często jest zatem młodzież, także ta zwerbowana przez rozmaite "prawowierne" organizacje, ruchy, bojówki krucjatowe i kulty kościelne, zarówno katolickie jak i protestanckie oraz prawosławne. Zdaniem wielu uczonych młodzież mocno zaangażowana religijnie w jakąkolwiek odmianę chrześcijaństwa powinna być rutynowo badana psychiatrycznie i psychologiczne pod kątem nerwicy eklezjogennej oraz jej powikłań. Typowe zaburzenia nerwicowe związane ze stresem i pod postacią somatyczną są grupą chorób psychicznych, u podłoża których nie udaje się stwierdzić uszkodzeń organicznych, a obserwowane zmiany dotyczą głównie procesów emocjonalnych (przede wszystkim lęku). Co do zacytowanego zdania, to stanowiło ono pewien, najwidoczniej niezrozumiały, skrót myślowy. Chodziło o to, że — przykładowo — prawo zabrania kraść. I oto złodzieje proponują, by zapomnieć o zakazie i przestać złodziei prześladować. W zasadnie nie powinienem tego czynić, ponieważ jak uczynię na tym rozmowa się zapewne skończy, ale uczynię. Otóż to co piszę nie ma żadnego związku z moim, że tak do ujmę, stosunkiem do osób LGBT. Odpowiedz Link
podjadek57 Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 16.09.16, 21:58 Z FB: Tadeusz Bartos udostępnił post użytkownika Halina Bortnowska. 4 godz. · Halina Bortnowska 10 godz. · Dlaczego biorę udział w kampanii „Przekażmy sobie znak pokoju?”, która ma połączyć dłonie wierzących, w tym osób LGBT? Czynię to świadomie. Oddaję uścisk dłoni wyciągniętej do mnie. Ten gest wyraża to wszystko i to właśnie, co się zawiera w wezwaniu Papieża Franciszka. Wyrażam szacunek i akceptację dla osób ofiarujących mi coś analogicznego. Oni akceptują mnie, choć muszą zakładać, że i ja mam swoje winy. Jak to pięknie i dobrze, że dajemy sobie „znak pokoju” - w imię Chrystusa, za Jego łaskę, w imię wspólne wiary. Papież Franciszek wyraźnie stwierdza, że nie powinno się wykluczać osób homoseksualnych z życia parafii, a więc wspólnot liturgicznych. Nie rozumiem i nie podzielam protestów przeciw temu, co podjęliśmy w dobrej wierze. Niewiele mam na to nadziei, ale proszę o dobre słowo, właśnie o znak pokoju należny dobrej woli tych, co ją wyrażają -odważnie, opportune, inportune (w czasie sprzyjającym i niesprzyjającym). Nie wycofuję się z kampanii „Przekażmy sobie znak pokoju” i ufam, że wyda ona dobre owoce. 15.09.2016 r. Odpowiedz Link
oby.watel Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 17.09.16, 01:36 Jak z głowy nie ma nic, to się daje z FB. Odpowiedz Link
podjadek57 Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 17.09.16, 06:08 A może jesteś taki neurobiolog na odległość? Odpowiedz Link
oby.watel Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 17.09.16, 09:49 Co ma piernik do wiatraka? Lubisz wklejać definicje wyrazów, to i ja coś wkleję: forum «internetowa forma grupy dyskusyjnej, służąca do wymiany informacji i poglądów przy użyciu przeglądarki internetowej» Informacji i poglądów. W domyśle własnych, nie cudzych. Odpowiedz Link
podjadek57 Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 17.09.16, 10:58 Ło boze! nie wiedziałem! To forum ma jeszcze jedną fajną opcję, do zobaczenia za 3 miesiące jak dobrze pójdzie. Odpowiedz Link
diabollo Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 18.09.16, 11:12 Do pani Haliny Bortnowskiej mam spory szacunek, jednocześnie kompletnie jej nie rozumiem. No, rozumiem ją dużo mniej niż dajmy na to pana Gądeckiego. Jak pani Bortnowska będąc przecież wybitną intelektualistką i będąc tyle dekad w kościele katolicko-ginekologicznym ciągle jeszcze nie zrozumiała o co w tej ginekologii katolickiej chodzi? Że chodzi o władzę, hierarchię i rozwój wielkości, bogactwa i siły firmy kgk? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link
diabollo Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 18.09.16, 12:55 wyborcza.pl/magazyn/1,124059,20704052,odtracona-reka-awantura-o-kampanie-lgbt.html?pelna=tak Odpowiedz Link
oby.watel Re: ZNAK POKOJU NIE DLA PEDAŁÓW 18.09.16, 14:25 Dzięki bozi artykuł jest zamknięty albowiem wyczerpałem. I dobrze, bo czytać, że można być chrześcijaninem sprzeniewierzając się zasadom ustalonym przez samą bozię to zbyt wysoki jak na mnie poziom paranoi. Ewidentnie bozia pokarał podwójnie — odmienną orientacją seksualną i odebraniem rozumu. Odpowiedz Link