Dodaj do ulubionych

Pożyteczny idiota

12.01.22, 21:20
znalazł wytrych do zwycięstwa.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Pożyteczny idiota 12.01.22, 21:42
      Szanowni Państwo, przedstawiciele opozycyjnych partii politycznych,

zwracam się do Was jako wyborczyni, Polka, kobieta, człowiek... Proszę o Waszą mobilizację i zwarcie szeregów przed kolejnymi wyborami parlamentarnymi w Polsce.

Od kilku lat nasz kraj jest dewastowany na wielu płaszczyznach, od samej demokracji i praw człowieka po edukację i zdrowie. Zresztą nie muszę Państwu wymieniać przejawów "dobrej zmiany", wierzę, że znacie je doskonale i jesteście w opozycji nieprzypadkowo.

Proszę, stwórzcie wspólny blok demokratyczny, stańcie wspólnie do wyborów, dajcie szansę nam, obywatelom, na demokrację. Nie zaprzepaśćmy rozwoju Polski z lat 1989-2015.

Wiem, że programy i wizje Polski macie różne w różnych ugrupowaniach, ale to, co Was i nas - Waszych wyborców - łączy, jest obecnie ważniejsze niż różnice! Jestem przekonana, że łączy nas potrzeba życia w kraju świeckim, kraju demokratycznym, kraju, w którym słowa "prawo" i "sprawiedliwość" będą kojarzone, jak dawniej, z przestrzeganiem prawa i sprawiedliwością społeczną, a nie z dzieleniem ludzi na lepszych i gorszych, swoich i nie swoich.

Proszę Was o współdziałanie, proszę o ciężką pracę nad tym, co obecnie jest najważniejsze - zatrzymać destrukcję państwa, przywrócić ład prawny, przywrócić poprawne stosunki z zagranicą (UE, USA, sąsiednie kraje). Oczywiście potrzebne są też wreszcie zmiany w energetyce i w dalszej kolejności reformy w wielu innych, dewastowanych obecnie, dziedzinach, ale wierzę, że w demokratycznym państwie prawa będą one mogły być prowadzone racjonalnie z dbałością o dobro wszystkich obywateli.

Proszę, nie zmuszajcie mnie do szukania swojego miejsca poza granicami Polski, a wobec przedłużających się rządów bezprawia, oszustwa, niepewności i chaosu nie widzę swojej przyszłości tutaj.

Z poważaniem

Joanna Górecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka