06.02.11, 02:05
Czyli druga odsłona wątku "O, Jesionie, pomiłuj!"
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Re: OJP 2! 06.02.11, 02:07
      W zasadzie powinienem to wsadzić do innego wątku, ale tak mnie to rozśmieszyło (choć nie powinienem, to wielka ptasia tragedia), że musiałem poświęcić temu osobny wątek.

https://1.bp.blogspot.com/_2nzTe97KNJM/SjwkctJc28I/AAAAAAAAAtY/XsfAyoVxsd8/s400/fakt1.jpg

To życie jest okrutne, co nie?
    • 3.14-roman Re: OJP 2! 11.02.11, 22:06
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,122046998,122046998,Gdy_dziecko_patrzy_i_pyta.html
      Tu już mniej do śmiechu- wypowiedzi niejakiej mrs.p mnie powalają :/
      • mnop2 Re: OJP 2! 11.02.11, 22:12
        Romció, tak solidnie wyedukowany, będziesz kiedyś super emamą ;)
        • 3.14-roman Re: OJP 2! 11.02.11, 22:14
          Chodzę po emamie i FK, szukając wątków do Norwidzianek :) Czasem trafią się jakieś ciekawe wątki, czasem takie jak ten- z lekka dołujące.

A e-ojcem zostawać nie zamierzam.
          • 3.14-roman Re: OJP 2! 11.02.11, 22:16
            A oto wspaniały wątek z FK
            forum.gazeta.pl/forum/w,16,121722636,121770778,Re_Ja_przyjaciel_i_jego_dziewczyna.html
            • maitresse.d.un.francais uważam, że panna obowiązkowo 17.02.11, 23:10
              powinna mu powiedzieć, co myśli o jego dziewczynie ;-)

A oto wspaniały wątek z FK
              forum.gazeta.pl/forum/w,16,121722636,121770778,Re_Ja_przyjaciel_i_jego_dziewczyna.htm

ciekawe, czy chłopak też taki troglodyta
              • 3.14-roman Re: uważam, że panna obowiązkowo 18.02.11, 14:38
                Jak dziewczę wspomniało, chłopak ogląda filmy odpowiednich reżyserów, a i komerchą nie gardzi, a dziewczę wydaje się pochwalać tę pasję. Nie wiem, jak w wypadku młodziana, ale panna to żywy dowód na to, że nawet obcowanie ze sztuką nie jest w stanie zmienić prymitywa w konesera, może jedynie zmienić w prymitywa w przebraniu.
          • mnop2 Re: OJP 2! 11.02.11, 22:18
            to jakie e sobie wybierasz? jakieś musisz!
            ;)))))))))))))))))
            • 3.14-roman Re: OJP 2! 14.02.11, 16:23
              E-upierdliwcem ;-) to do mnie najbardziej pasuje.
      • gazeta_mi_placi Re: OJP 2! 14.02.11, 11:02
        Ojej, jaka bezczelna ta niepełnosprawna, odwróciła się i odjechała bez słowa, a powinna jeszcze uśmiechnąć się do bachora, w końcu to "tylko dziecko", mały i jej mama jak widać ma traumę przez jej zachowanie...
        • 3.14-roman Re: OJP 2! 14.02.11, 16:27
          Zastanawia mnie, jaka wg emam reakcja jest dopuszczalna w takich sytuacjach, skoro nawet taka, w której skomentowana osoba nie wchodzi w interakcję z dzieckiem, jest krytykowana.
          • gazeta_mi_placi Re: OJP 2! 14.02.11, 16:34
            Nie mam pojęcia, najlepiej schodzić takiej matce z drogi.
            • 3.14-roman Re: OJP 2! 14.02.11, 16:52
              To też byłoby negatywnie odczytane. Choć przyznam, że moje czepianie się dotyczy tylko jednej osoby z tego wątku, akurat autorka głównego postu była ok. Natomiast na kolana powaliła mnie ta pani, niewypowiadająca się w wątku wprawdzie, która dba o to, żeby jej dziecko nie miało żadnego kontaktu z ludźmi chorymi i tak dalej- omijanie ich na ulicy, odwracanie uwagi dziecka. Tak mi się ta baba przypomniała, bo w innym wątku znalazłem jej wypowiedź, w stylu: 'moja córka jest ponad wiek rozwinięta intelektualnie'. Śmiem wątpić :-l
              • gazeta_mi_placi Re: OJP 2! 14.02.11, 16:55
                Obejrzyj filmik wpis niżej, humor Ci się poprawi, mam jeszcze kilka podobnie romantycznych z tej samej serii ;-)
      • maitresse.d.un.francais Re: OJP 2! 17.02.11, 23:17
        Mrs.p niereformowalna, "o wrażliwości kaloryfera". A wspomniana Kajmanik jak długo zamierza ukrywać przed dzieckiem takie osoby? Bo kiedyś dziecko zacznie wychodzić bez mamusi i co będzie?
    • gazeta_mi_placi Re: OJP 2! 13.02.11, 13:38
      Z wątku na Ślubie i Weselu wyczaiłam tę perełkę ;-) :

www.youtube.com/watch?v=y48AWPYwMCQ&feature=fvst

:D
      • sootball Re: OJP 2! 14.02.11, 19:18
        ojacie. Piękne. Szczególnie te piórka na tle kwiatów, które stwarzają scenerię "lis dopadł kurę w ogrodzie". W sumie, może i prawda...
        • gazeta_mi_placi Re: OJP 2! 14.02.11, 19:23
          Ja obawiam się o to co by od świeczek nie zajarała się firanka....
          A Panna Młoda bardzo ochotna, Pan nieco spięty :-(
          • sootball Re: OJP 2! 15.02.11, 15:36
            tak chyba było w scenariuszu.
            • gazeta_mi_placi Re: OJP 2! 15.02.11, 20:19
              O, to jeszcze scenariusz do tego? Pan Kamerzysta mówi im- "A teraz w tym momencie kochana ręce na tyłku Pana Młodego, a teraz wskoczcie do łóżka, a teraz ściągnij pończoszkę? "....
              • aaricia_szalona Re: OJP 2! 17.02.11, 21:01
                Yyyyhyyyhhyy, czy ja tu widzę fejsbukowe łapki, czy tylko mi się wydaje????
                Zabierać to paskudztwo! Po wuj nam to tutaj?
      • brykanty Re: OJP 2! 14.02.11, 19:22
        Ómarłam. Faktycznie brakuje tylko cz. 2. - poród na żywo, załączamy zbliżenia bobrra.
        W pierwszej chwili zaczęłam się zastanawiać, czemu ktoś im tak strasznie naśmiecił w pokoju. A w drugiej, czy te róże na łóżku nie kłują ich w zadki.

Czy zwróciliście uwagę, ile jest tam podobnych filmików? Ludzki obyczaj przedziwny jest nadzwyczaj.
        • gazeta_mi_placi Re: OJP 2! 14.02.11, 19:32
          Tu przepiękne zbliżenia na... ubrudzony od spodu bucik i na koniec dokładny najazd kamerą na puste jacuzzi i baterię:

www.youtube.com/watch?v=3wfuM6Q2A9Y&feature=related
          A tu odbija się w lustrze Pan kamerzysta (1;53) :

www.youtube.com/watch?v=hxk2gXaNsRk&feature=related
        • 3.14-roman Re: OJP 2! 15.02.11, 15:43
          Co do porodu na żywo, GMP linkowała kiedyś wątek o zdjęciach z porodu. Pamietam wypowiedź pani, która nie widziała nic w tym, żeby fotki typu główka w... oglądała jej kilkuletnia córeczka.
    • 3.14-roman Re: OJP 2! 20.02.11, 22:59
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,122396002,,POMOCY_wyrzuca_mnie_z_mieszkania.html?v=2
      Daj kurze grzędę, powie: "Wyżej, sięde!"
    • 3.14-roman Re: OJP 2! 04.10.11, 23:42
      Aaaaa... czy tylko mnie powala ten post? Stary wątek, odgrzebałem go sobie przy okazji bezmyślnych właścicieli psów.

forum.gazeta.pl/forum/w,128,34994238,35209879,Re_problem_z_agresywnym_psem.html
      "Ja też mam ten sam problem, też z mniejszym owczarkiem niemieckim - psem. Ma
      teraz 10 miesięcy. Ciężko chorował w szczenięctwie. Chodził do psiego
      przedszkola gdzie bardzo ładnie socjalizował się z psami, nie przeszkazdali mu
      także ludzie. Od czasu gdy panienka-histeryczka narobiła wrzasku, że ją pogryzł
      (a on wyrwał mi się skakał na nią bo chciał dorwać jej pieska) i sprowadziła na
      mnie policję (skończyło się tylko mandatem za wyprowadzanie psa bez
      kagańca)wychodze z nim tylko w kagańcu i na smyczy. Czasem spaceruje spokojnie,
      czasem ciągnie nieprawdopodobnie, a że jest silny to ja, mała kobietka wolę żeby
      wychodził z nim mąż. Nigdy nie wiadomo na co się rzuci: nie lubi ludzi a
      kapturach, ludzi z reklamówkami w rękach oraz czarnych toreb na śmiecie
      . Dla
      domowników to sama słodycz - choć jest bardzo energiczny i bywa to uciążliwe. Od
      obcych i gości trzeba go za to izolować, bo ich napada na serio
      . Rozważałam
      przez chwilę czy by nie oddać go komuś, ale nie potrafię,wystarczy że spojrzy
      zawadiackimi oczkami i przechyli śmiesznie łepek i już serce mam na dłoni.
      Nie
      wiem co robić. Rozważam indywidualne wizyty tresera, ale czy to pomoże? "

Piesek się wyrywa paniusi z ręki, bo chce "dorwać" (cytat za autorką) innego psa. Do tego skacze na jego właścicielkę. Posiadaczka zaatakowanego psa wzywa policję, co jest dla pani traumą niesamowitą. Bo pies ma takie: "zawadiackie oczka", no więc, jak tak można? Traumę pieskowi wywołać? Przecież on tylko chciał dorwać innego pieska...

W sumie aż tak źle nie jest, bo przynajmniej (raczej z troski o własne siedzenie, a nie o komfort bliźnich) piesek otrzymał kaganiec i smycz.

PS: Tak, tak, jestem ostatnio cięty na NIEKTÓRYCH właścicieli psów, bo ostatnio spotkałem paru totalnych kretynów. Ech...
      • kaga9 Re: OJP 2! 05.10.11, 13:03
        Powinno się wprowadzić obowiązkowe testy psychologiczne dla właścicieli psów. Oraz rodziców, tak przy okazji.
        • be_ell Re: OJP 2! 07.10.11, 12:22
          Sama jestem właścicielką pieska, ot nieduży 9-letni szczeniaczek (miał być bokser, ale nie wyszedł), waży niewiele mniej ode mnie... Ale jak przeczytałam poprzedniego posta, to aż się we mnie zagotowało. To prawda, że powinno się wprowadzić badania psychologiczne dla właścicieli psów, oraz rodziców, tyle tylko, że zrobić dziecko to nie problem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka