Dodaj do ulubionych

Kto ogląda YCD?

09.04.11, 23:46
Na VODzie sobie odcinki YCD obejrzałem. Stwierdzam, że pozbycie się Muchy było dobrym pomysłem. Co do czternastki wybranej - uczucia mieszane mam. Nie podobało mi się to, że aż tak dużo było historii z cyklu: "Jest nas w domu ośmioro i mamy dwie pary butów" - ale może to kwestia obejrzenia kilku odcinków pod rząd.

Kto jeszcze ogląda pląsy?
Obserwuj wątek
    • 3.14-roman Re: Kto ogląda YCD? 09.04.11, 23:47
      www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=KrMadxkIYSE
      A tutaj arcyciekawy filmik, pokazujący, że zbytnia pewność siebie jest wysoce zgubną rzeczą.
      • 3.14-roman Re: Kto ogląda YCD? 09.04.11, 23:59
        Agustin- Mistrz ciętej riposty :)
        • ten_azorek Re: Kto ogląda YCD? 10.04.11, 11:43
          Mnie nie bawi. Że tak powiem.

Te miny, te pozy, ze tak powiem, to chmastwo przy kompeltnym braku jakichkolwiek umiejetności, a potem obraza i teksty o stracie dla kultury, matko...
          • vifxen Re: Kto ogląda YCD? 10.04.11, 12:03
            ja obejrzałam pierwsze 3 odcinki, też na VOD. Kinga Rusin jako jurorka w ogóle mnie nie przekonuje, głównie rechocze, a to przecież nie o to chodzi, za to nowa konferansjerka (?) Patricia jest świetna-sympatyczna, otwarta i naturalna, miło się ją ogląda. Na tańcu nie znam się w ogóle, często nie rozumiałam decyzji jury, ale sam program ok, taki prosty ogłupiacz.

A teraz jestem po odcinku Kuchennych Rewolucji... Magdy Gessler chyba nie da się lubić.
          • 3.14-roman Re: Kto ogląda YCD? 10.04.11, 16:21
            Ja się zastanawiam, na ile zachowanie dziewczęcia wypływało z jego serca, a na ile było sztuczne. No bo wiadomo- Dody, Jole Rutowicz, Mariny - cały nasz show business pokazuje, że aby stać się kimś znanym, trzeba być pewnym siebie na poziomie przekraczającym normy unijne. Może dziewczyna właśnie chciała się w ten sposób wylansować? Może po prostu źle zrozumiała te wszystkie gadki o: "osobowości scenicznej" i "byciu gwiazdą"?

Chyba zbytnim optymistą jestem :)
    • thorgal_aegirsson Re: Kto ogląda YCD? 13.04.11, 22:42
      Mnie to, przepraszam, wku*wia, ponieważ język p. Rusin jest okropny. Nadużywanie słów w rodzaju "genialny", "wspaniały" w odniesieniu do spraw błahych zupełnie pozbawia je dotychczasowej mocy. I to jest główny problem mediów w ogóle, a KR zwłaszcza. Blah!
      • 3.14-roman Re: Kto ogląda YCD? 13.04.11, 23:49
        Taaaak :) "Jesteś wyjątkowy" "Jeszcze nikt mnie tak nie wzruszył!"
        • majowamargot Re: Kto ogląda YCD? 15.04.11, 19:12
          ja często oglądam bo lubię taniec, kiedyś tańczyłam towarzyski więc tematyka fajna i ciekawe jest to jak się widzi postępy tancerzy (porównując poprzednie edycje)

Kingi nie cierpię, uważam że jest pretensjonalna, za to Patrycja bardzo sympatyczna i fajnie prowadzi program,

faktycznie zbytnia pewność siebie bywa zgubna choć dla mnie to nie "pewność siebie" tylko bezczelność i brak samokrytyki -"masakra"

plusem jest też to że można obejrzeć różne rodzaje tańca-od hip hopu po modern jazz
          • 3.14-roman Re: Kto ogląda YCD? 17.04.11, 20:51
            A jak Ci się podobał ostatni odcinek?

Mnie trochę zdziwiło to nadużywanie słowa: "Energia" w programie. Aż korci, żeby zapytać, kto jest sponsorem programu.

Jak dla mnie - poziom jest niższy niż w piątej edycji, ale poczekajmy, może się rozkręcą?
            • majowamargot Re: Kto ogląda YCD? 19.04.11, 19:57
              o, dokładnie, miałam takie samo wrażenie jeżeli chodzi o nadużywanie tego słowa, czyżby kryptoreklama napojów energetyzujących?:-), zresztą w tego typu programach trudno wymagać super błyskotliwości, w końcu to tylko rozrywka i sposób nabijania kabzy (a przy okazji zabłyśnie jakiś domorosły talent)

odcinek taki sobie, to dopiero początek, trzymam kciuki za krakusa, który jak na razie fajnie sobie radzi w tańcu współczesnym, we wcześniejszych częściach YCD miałam swoje typy ale nigdy te osoby nie zdobyły 1 miejsca (np. bardzo lubiłam Marię z 1 części, która fantastyczie tańczyła tańce afrykańskie)

ciekawa jestem, co będzie jutro...
              • iwu Re: Kto ogląda YCD? 20.04.11, 23:32
                O energii było w poprzednim odcinku, a w dzisiejszym Jukendęs pytanie przewodnie brzmiało: jak się czuliście w tej choreografii? :)
                • wiotka_trzpiotka Re: Kto ogląda YCD? 21.04.11, 11:43
                  energia też była
                  przy 8 razie przestałam liczyć
                  ale w ogóle to wczorajszy odcinek sponsorowała nieodmiennie literka E
                  mówiło sie duzo o EMOCJACH!
                  • dzidzia_bojowa Re: Kto ogląda YCD? 21.04.11, 14:39
                    Nie oglądam polskiej edycji w ogóle. Kiedyś tam chyba jeden lub dwa odcinki pierwszej serii luknęłam i dałam sobie spokój. Natomiast gorąco polecam edycję amerykańską. Na Foxlife nadają w piątkowe wieczory. Teraz jest szósty sezon, oglądam od drugiego i tam podoba mi się prawie wszystko. Fachowe jury, świetna prowadząca, wspaniali tancerze. Szczerze powiem, że pewnie i nasi tancerze nie są gorsi ale ze względu na Mary Murphy i Nigela Lythgoe oraz przesympatyczną Cat Deeley wolę oryginalną edycję amerykańską.
    • 3.14-roman Re: Kto ogląda YCD? 08.05.11, 22:44
      Czy ktoś jeszcze to ogląda?

Jeśli tak, proszę o relację z ostatnich 3 odcinków. Nie oglądałem.
      • kub-ma Re: Kto ogląda YCD? 11.05.11, 21:55
        A teraz oglądasz? Właśnie trwa. Jak dotrwam do końca to opiszę.
        • kub-ma Re: Kto ogląda YCD? 11.05.11, 23:11
          Znowu oglądałam "piąte przez dziesiąte", więc dużo nie napiszę. Zostało sześciu uczestników i właściwie nie wiem jak można zdecydować kto jest lepszy bo wszyscy są rewelacyjni. Michał i Agustin niema lzawsze mają odmienne zdania :-) a Kinga wypowiada dużo ogólników. Patrycja ma dar i jest właściwą osobą na właściwym miejscu.
          • majowamargot Re: Kto ogląda YCD? 26.05.11, 11:05
            ja też ostatnio oglądałam YCD wybiórczo, trzymałam kciuki za Maszę i Michała ale Masza odpadła wcześniej a Michał zrezygnował ze względów zdrowotnych

nie przypuszczałam, że Dominik dojdzie tak wysoko biorąc pod uwagę, że nie sprawia wrażenia osoby medialnej za to faktycznie pięknie tańczy

ale tak czy inaczej trzymajcie kciuki za krakusa!:-)
            • kub-ma Re: Kto ogląda YCD? 28.05.11, 16:57
              Teraz już nie trzymam kciuków za nikogo, bo nie ma Michała. Imponował mi najbardziej.
              • majowamargot Re: Kto ogląda YCD? 11.06.11, 11:07
                no i co, nikt nie oglądał finału?

wygrał Dominik, moim zdaniem zasłużenie (pomogło trzymanie kciuków:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka