lifeisaparadox Re: Tabletkoterapia 22.02.10, 18:38 Ono się dopiero dzisiaj urodziło to jak mogło by już być martwe? Tabletko terapia? Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: Tabletkoterapia 25.02.10, 09:40 Nie ściągałem nikogo na to forum, tak że może się rozkręcać wolniej przez to, natomiast jedno jest pewne - forum nie pójdzie w samopas na pożarcie trolom. Można spokojnie zadawać pytania i oczekiwać w miarę normalnych odpowiedzi bez motłochu. Czyż to nie wspaniałe? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mia63 Re: Tabletkoterapia 02.03.10, 14:35 Powiedzcie mi jak zachowuje sie osoba z depresją?Co jakis czas mam stany depresyjne, ale niewiele pamietam z tego jak sie wtenczas zachowywałam, zażywam lamilept 50mg i stimuloton 50mg i anafranil sr 75 mg. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Tabletkoterapia 24.08.10, 23:45 Ja ci mogę napisać jak ja się zachowuję w depresji. Totalna bezczynność,czasami nawet się nie podnoszę z łóżka jak depresja jest ciężka.Przy lżejszej depresji,robię to co muszę,potem popadam w wegetacje. Mam wtedy ogólnie pesymistyczne spojrzenie na świat i życie,nie dostrzegam żadnego sensu na tym nieszczęsnym padole.Ponadto często włącza się urojeniowe myślenie.Czasami dużo płaczę,ostatnio rzadko,bo po kolejnym epizodzie choroby odczuwam coraz większą pustkę i uczuciową znieczulicę.Mam wtedy brak łaknienia,zaburzenia snu, chudnę i marnieje w oczach,wyglądam trochę tak jakbym schodziła z tego świata.Przestaje się interesować czym kolwiek.Przy najcięższej depresji nie czułam nawet miłości do dzieci i przestałam o nie dbać.Do depresji dołączają czasami różnorodne bóle,glowy,brzucha,czy inne dolegliwości.Mam wtedy mdłości i zawroty głowy,czuję sie osłabiona.Ostatecznie przy nie leczonej depresji pojawiają się myśli samobójcze,a najostateczniej popełnić mozna samobójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela33_beauty Re: Tabletkoterapia 22.01.11, 15:19 WITAJ, MIA~! Jestem tu nowa. Depresja to chyba właśnie to o czym piszesz - ale ja nie ogę sobie pozwolić na nieponoszenie się z łózka, bo bym zaraz miała w domu piekło. Często jak mam doła, to mam wtedy lęki i natręctwa, zamartwiam się byle czym a czasem nawet sama nie wiem, czym. Jeszcze 2 godziny temu maiłam górkę! Psychiatrzy są zbici z tropu tym, jak to się szybko potrafi zmieniać. Biorę Anafranil SR i Neurotop, bo tylko te leki jestem w stanie wykupić hi hi. Uzależniam się dosłownie od wszystkiego - gdybyś przez miesiąc regularnie podawała mi mleko, to zaraz miałabyś mleczną narkomankę. Teraz oja Doktór kazała mi zmniejszyć Anafranil z 3 tabl. na dobę do 2, a ja juuż mam napad paniki zupełnie bez sensu. Boję się nqa przykład, że - z uwagi na mój dług w banku, który dziedziczę po Ojcu, zaraz do mojego mieszkania przyjdzie policja i zabierze mnie do kicia. Niech mi ktoś pomoże! Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Tabletkoterapia 22.01.11, 15:48 Cześć Izo:) Chociaż nie wiem jak ci pomóc:( Nikt nam nie pomoże,jak sobie sami nie pomożemy niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletkoterapia 22.01.11, 18:47 Kwestia tego długu bankowego to niemiła sprawa ale tak zaraz policja nie przyjdzie.Trzeba by Ci było pofatygować się do tego banku i pogadać ale w stanie w jakim jesteś nie będzie to łatwe,może wysłać jakiegoś pełnomocnika,kogoś z rodziny żeby tylko procent nie rósł. Też mam problem z urzędowymi sprawami,wiadomo jak się tam rozmawia i bardzo Ci współczuję.Trzymaj się jednak jakoś Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Tabletkoterapia 22.01.11, 19:23 Długi to chyba nie jeden przerobił:( Ale faktem jest że zawsze się można jakoś dogadać,żeby to jakoś na raty,kiedy żądają spłaty natychmiastowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: Tabletkoterapia 22.01.11, 19:59 Na pewno można się dogadać że na raty,moja córka ma taki sam problem,długi bankowe po swoim ojcu i płaci na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela33_beauty Re: Tabletkoterapia 24.01.11, 11:47 Widziałam Między biegunami i W krainie dzieciństwa. Super. Od razu inny nastrój. A ten dług, mówię o długu Ojca ( wczoraj), to są kupione okna i drzwi, Tata zdażył spłacić 11 rat z 36, poczym umarł - a trzy dni wcześniej odeszła Mama. Jak się domyślasz, banku to nie interesuje. Chyba będzie upadłość konsumencka, bo ja już nie daję rady, jak słowo daję... Odpowiedz Link Zgłoś
izabela33_beauty Re: Tabletkoterapia 24.01.11, 11:43 Święte słowa, Czubata. Oj, niestety.... a jeszcze niedawno w to nie wierzyłam. Jak wczorajsze filmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
czubata Re: Tabletkoterapia 24.01.11, 12:02 Wczoraj była powtórka z rozrywki.Avatar fajny:) Odpowiedz Link Zgłoś
izabela33_beauty Re: Tabletkoterapia 24.01.11, 14:05 Fajnie, że się trochę rozerwałaś.Ja miałam ogladać Rój, ale wcześniej mnie zmorzyło. Odpowiedz Link Zgłoś