IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.11, 18:41
Witam.
Mam olbrzymia prośbę. Nigdy moje zęby nie były rewelacyjne, i dodatkowo po ciężkiej chorobie zaczęły mi "wychodzić". Dorobiłem się protezy, ale to koszmar. Nie mogę normalnie jeść, bez przerwy mam odruch wymiotny i fatalnie mi się mówi. Myślę o implantach.
Ponieważ trudno znaleźć konkretne informacje (wraz cennikiem) na ten temat, bardzo proszę o informacje (tych którzy z takich zabiegów korzystali) na temat gabinetów stomatologicznych w Krakowie (lub okolicy) zajmujących się implantami.
Interesuje mnie wszystko: fachowość, przebieg leczenia, i oczywiście koszty.
Wiem, że to olbrzymi wydatek, a nie chcę wyrzucić pieniędzy.
Będę bardzo wdzięczny za każdą informację.

Obserwuj wątek
    • Gość: Natalia Re: Implanty IP: *.compute-1.amazonaws.com 10.08.11, 11:34
      Hej. Ja robiłam sobie implant jednego zęba w zakładzie Mdent w Krakowie.
      To już było dobrze ponad pół roku temu i do tej pory nie miałam żadnych problemów z tym zębem. W najbliższym czasie idę do kontroli więc się okaże na 100% czy wszystko jest ok. Jeśli chodzi o dentystę, który mi to zakładał, to naprawdę cierpliwy facet.

Przed wszczepieniem implantu musisz zrobić sobie normalne badania czy nie masz cukrzycy, problemów z tarczycą itd. Chodzi o to, że w niektórych przypadkach implant może się nie przyjąć. Czyli to są minimum dwie wizyty.

Jeśli chodzi o ceny, to sam implant kosztował 2500. Dużo, ale to i tak dobra cena jak na taki zabieg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka