Dodaj do ulubionych

oddam głos w wyborach

30.09.10, 12:08
Idą wybory, rządzący na każdym kroku starają się o względy wyborców, więc korzystając z okazji (następna będzie dopiero za 4 lata) pozwolę sobie napisać prośbę o spełnienie kilku "zachcianek". Bazując na doświadczeniach z lat ubiegłych, mam prawo przypuszczać, że zostanie to potraktowane poważnie. Dodam, że jeśli moje prośby zostaną spełnione, to bardzo poważnie rozważę oddanie głosu w wyborach na osobę/osoby, które serio podejdzie do opisanych niżej kwestii i doprowadzi do ich realizacji.

1. Poprawienie nawierzchni ulicy Kościelnej w obrębie skrzyżowania z ulicą Powstańców (nierówność jest prawie od nowości, niestety nikt się nie kwapi aby to usterkę naprawić).
2. Dokończenie realizacji fragmentu ulicy Powstańców (od Gazomontażu do ulicy Reymonta). W szczególności chodzi o brakujące trawniki i ewentualnie posadzenie drzew/krzewów.
3. Dokończenie realizacji ulicy Zycha - tam również brakuje wykończenia czyli trawników i drzew/krzewów. Obszar między jezdnią a chodnikiem został totalnie odpuszczony, a wystarczy nawieźć trochę ziemi, wyrównać teren, posiać trawę i zasadzić drzewa. Ulica wtedy nabierze wyglądu i inwestycję można będzie uznać za zakończoną.
4. Poprawienie nawierzchni ulicy Skrajnej - ostatnio asfalt został tam bardzo zniszczony (albo sam się zniszczył), są dziury, nierówności i ubytki w jezdni, głownie w okolicach skrzyżowania z ulicą Piłsudskiego, ale nie tylko. Szkoda, że całkiem nowa ulica (równo 2 lata od oddania) tak szybko niszczeje, kłania się chyba jednak nie najlepsza jakość wykonania tej inwestycji. A czy nie należałoby się spodziewać, że ulica wytrzyma 20 lat? No, niechby i 15.

Takich próśb w obrębie całego miasta byłoby pewnie kilkadziesiąt, ale niech chociażby te 4 zostaną zrobione, to już będzie coś.
Obserwuj wątek
    • marcineq30 Re: oddam głos w wyborach 30.09.10, 13:13
      5. Remont nawierzchni na ul. Batorego pomiędzy ilicami Sobieskiego i Jana Pawła
      6. Remont ulicy 11-Listopada
      7. Remont ulicy 3-go maja
      8. Remont ulicy Wojska Polskiego pomiędzy ulicami Leszyckiego i Szpitalną
      • jedyny-michal Re: oddam głos w wyborach 30.09.10, 15:54
        marcineq30 napisał:

> 5. Remont nawierzchni na ul. Batorego pomiędzy ilicami Sobieskiego i Jana Pawła
        > 6. Remont ulicy 11-Listopada
        > 7. Remont ulicy 3-go maja
        > 8. Remont ulicy Wojska Polskiego pomiędzy ulicami Leszyckiego i Szpitalną

Jeśli chodzi o Batorego to droga powiatowa ale pewnie jak zaczęli to i ukończą 3 etap.
        11-listopada zostanie wyremontowana (miasto dostało na nia dofinansowanie z Unii) 3-go maja to samo należy do tego projektu kompleksowego remontu dróg a Wojska Polskiego nie jestem pewien ale to może się wiązać z budową tunelu.
    • ratatuj.1 Re: oddam głos w wyborach 30.09.10, 16:09
      A ja oddam głos na tego, kto rzeczowo i racjonalnie będzie potrafił uzasadnić to co chce zrobić, dlaczego i za co.
      • bonel Re: oddam głos w wyborach 30.09.10, 17:45
        Przecież i tak oddasz głos na Perkowskiego. Już się zadeklarowałeś, że nie ma innej logiki. Do Słomki jesteś uprzedzony i jego argumentów nie będziesz słuchał.
        • ratatuj.1 Re: oddam głos w wyborach 01.10.10, 09:04
          bonel napisał:

> Przecież i tak oddasz głos na Perkowskiego. Już się zadeklarowałeś, że nie ma i
          > nnej logiki. Do Słomki jesteś uprzedzony i jego argumentów nie będziesz słuchał
          > .

Pan to lubi szufladkować ludzi. Proszę mnie nie wpychać na siłę do obozu Pana Perkowskiego. Pan jest za to ewidentnym i głęboko uprzedzonym wrogiem obecnego Burmistrza, to widać na pierwszy rzut oka. Prezentuje Pan taki sposób myślenia, że jak ktoś myśli inaczej ode mnie, to musi być związany z Panem Perkowskim, a to nieprawda.
          To że Pan Perkowski ma kilka grzechów na sumieniu jest prawdą, ale też to że Pan Słomka oprócz krytykowania Perkowskiego nie pokazał nic sensownego jest niezaprzeczalnym faktem, więc siłą rzeczy na dzień dzisiejszy jedynym kandydatem do przyjęcia jest obecny Burmistrz. Ja po prostu nie lubię kampanii negatywnej. Jak inni nie pokazują zupełnie nic co może zostać zaakceptowane przez ze mnie, to taki wybór nasuwa się sam.
          Ten potencjalny głos na Perkowskiego jest na dzisiaj i jest raczej efektem nieporadności Pana Słomki i jego słabej kampanii wyborczej niż świadomym pozyskaniem mojego głosu przez Burmistrza. Już wielokrotnie podkreślałem, że oczekuję od kandydatów jasnego i precyzyjnego programu wyborczego a nie wzajemnego opluwania się w internecie, prasie czy gdziekolwiek indziej. Jak Burmistrz nie przedstawi dobrego swojego programu wyborczego to mój głos pójdzie na kogoś innego lub na nikogo.
          • zaza4.4 Re: oddam głos w wyborach 01.10.10, 09:58
            niby wykszatłcony z Pana człowiek, a nie wie, że Słomka nie może prowadzić jeszcze kampanii wyborczej.
            proszę przedstawić posty w których Słomka wypowiada się krytycznie na tym forum na temat Perkowskiego!
          • bonel Re: oddam głos w wyborach 01.10.10, 10:22
            Przecież sam wspomniałeś - "moja logika jest jedyną dopuszczalną", co w kontekście twojej wypowiedzi oznacza, że wybierasz Perkowskiego za jego "osiągnięcia" w olbrzymim zadłużaniu miasta.
            Ja w przeciwieństwie do Ciebie od samego początku twierdziłem, że Perkowski coś robi. Tego mu nie odmawiałem. Ty natomiast nie zauważasz żadnych pozytywów u innych kandydatów poza Perkowskim.
            A to że nie podoba mi się jak to Perkowski robi i styl jego rządów to już taką łatkę mi przylepiasz jaką sam nosisz w stosunku do Słomki. Jest takie obrazowe powiedzenie, którego tu nie zacytuję.
            • nianiamagda Re: oddam głos w wyborach 07.10.10, 19:27
              ja prawdopodobnie oddam głos na obecnego burmistrza, nieźle się sprawdził, nie warto ryzykować i zmienić na gorsze, ewentualnie przyjrzę się innym kandydatom, ale znając polityczne obietnice to powinnam się od nich spodziewać metra w Ząbkach ;)
    • tedglen Re: oddam głos w wyborach 14.10.10, 12:31
      Chyba jednak nikomu nie zależy na moim głosie... W takimi razie obniżam poprzeczkę: zagłosuję na tego, kto przyczyni się do spełnienia dwóch (dowolnych) z czterech wypisanych przeze mnie "zachcianek". Oczywiście jeśli jednak zostaną zrealizowane wszystkie cztery punkty, to nie będę miał nic przeciwko :)
      • zaza4.4 Re: oddam głos w wyborach 14.10.10, 12:56
        to odpuść sobie te wybory i zagłosuj za 4 lata, bo dopiero wtedy będziesz mieć pewność, że ktokolwiek przyczyni się do spełnienia twoich zachcianek.
        • tedglen Re: oddam głos w wyborach 14.10.10, 13:19
          zaza4.4 napisała:

> to odpuść sobie te wybory i zagłosuj za 4 lata, bo dopiero wtedy będziesz mieć
          > pewność, że ktokolwiek przyczyni się do spełnienia twoich zachcianek.

Na pewno nie odpuszczę tych wyborów i zagłosuję, niezależnie czy nowa ulica Skrajna będzie naprawiona czy nie albo czy zostanie zrealizowana ulica Zycha. Ale wpierw postawię sobie kilka bardzo istotnych pytań.
    • tedglen Re: oddam głos w wyborach 04.11.10, 16:29
      tedglen napisał:

> 1. Poprawienie nawierzchni ulicy Kościelnej w obrębie skrzyżowania z uli
      > cą Powstańców (nierówność jest prawie od nowości, niestety nikt się nie kwapi a
      > by to usterkę naprawić).

Poprawiono, jest lepiej, ale raczej daleko do ideału... Może lepiej się nie da tego zrobić a może się nawierzchnia z czasem osiądzie i się wyrówna. Zobaczymy.

> 2. Dokończenie realizacji fragmentu ulicy Powstańców (od Gazomontażu do
      > ulicy Reymonta). W szczególności chodzi o brakujące trawniki i ewentualnie posa
      > dzenie drzew/krzewów.

Niestety zero reakcji, przynajmniej do tej pory. Za to godne zauważenia jest, że posadzono sporo drzewek na ulicy Powstańców, przy wojskowym osiedlu i przy placu zabaw. Dzięki. Mam nadzieję, że miejsce posadzenia tych drzew nie koliduje z przyszłym umiejscowieniem chodnika, drogi rowerowej i jezdni. Aczkolwiek szkoda, że pas zieleni z drzewami nie jest umiejscowiony między jezdnią a drogą rowerową/chodnikiem.

> 3. Dokończenie realizacji ulicy Zycha - tam również brakuje wykończenia
      > czyli trawników i drzew/krzewów. Obszar między jezdnią a chodnikiem został tota
      > lnie odpuszczony, a wystarczy nawieźć trochę ziemi, wyrównać teren, posiać traw
      > ę i zasadzić drzewa. Ulica wtedy nabierze wyglądu i inwestycję można będzie uzn
      > ać za zakończoną.

Posadzono drzewa na fragmencie drogi, świetnie.

> 4. Poprawienie nawierzchni ulicy Skrajnej - ostatnio asfalt został tam b
      > ardzo zniszczony (albo sam się zniszczył), są dziury, nierówności i ubytki w je
      > zdni, głownie w okolicach skrzyżowania z ulicą Piłsudskiego, ale nie tylko. Szk
      > oda, że całkiem nowa ulica (równo 2 lata od oddania) tak szybko niszczeje, kłan
      > ia się chyba jednak nie najlepsza jakość wykonania tej inwestycji. A czy nie na
      > leżałoby się spodziewać, że ulica wytrzyma 20 lat? No, niechby i 15.

Widziałem, że coś robiono i nawet chyba zakończono pracę. Efekt estetyczny koszmarny, ale przynajmniej jest w miarę równo. Muszę się temu dokładnie i w dzień przyjrzeć, bo dotychczas widziałem tą ulicę tylko wieczorem.

Generalnie jednak cieszę się, że moje postulaty przynajmniej częściowo zostały zrealizowane. Dziękuję.
      • bonel Re: oddam głos w wyborach 04.11.10, 17:05
        No to można rzec, świetnie. Tylko, gdyby tak Stachera robił, to zaraz tacy jak zombie_ppp by go próbowali zagryźć, że to jakaś partanina a nie poprawki.
        By tak rzec, w oczach takich, jak zombie_ppp czy marian_zarzeczyński, to co robi burmistrz to jest świetnie.

Z jednej strony są stawiane Stacherze takie wymagania, o jakich postawieniu, przez was tu nie ma mowy burmistrzowi. Burmistrz robi rzeczy dalekie od ideału, ale ogólnie ok. może być. Ale gdyby Stachera napisał, że tak zrobi to zaraz by został wyśmiany za półśrodki.

Jeszcze raz powtórzę
        Czemu Pan burmistrz kazał czekać ludziom na ten nierealny pomysł z linia 170? To, co - burmistrz chciał zaproponować ludziom coś gorszego? Szedł po najmniejszej linii oporu? Dopiero jak wybory i sytuacja go docisnęły to wpadł na najlepszy pomysł?
      • norrischucknorris Re: oddam głos w wyborach 04.11.10, 17:10
        Od kilku lat studzienka na ulicy Orlej przy Skorupki utrudnia ruch samochodów. Ostatnio chyba zapadła się jeszcze. W tym miejscu jest taka dziura, że auta poruszają się wolno zwiększając korki w tym miejscu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka