awawawaw 08.01.18, 19:18 Urząd Miasta ogłosił długo oczekiwany przetarg: bip.zabki.pl/zpu-271-01-2018 Termin realizacji do końca listopada tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karrhe Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 16.01.18, 18:48 To dobra wiadomość, ale ja chciałbym poruszyć inny problem - wybaczcie że w tym wątku, ale nie chce zakładać nowego. Zastanawiam się dlaczego władze Ząbek nic nie robią, by połączyć komunikacją miejską ulicę Powstańców z Warszawą Wschodnią? Szczególnie teraz, kiedy już jest otwarty odcinek trasy świętokrzyskiej od wschodniej do zabranieckiej. Mamy trzy autobusy, które wożą powietrze do Marek, tymczasem większość ludzi pracuje w Warszawie, więc byłoby dobrze, gdyby jedna z tych zetek skierować z ulicy Powstańców do Warszawy Wschodniej. Jestem pewien, że to dużo lepsze rozwiązanie niż kurs do Rembertowa. Rembertów jako stacja przesiadkowa jest bardzo teraz niewygodny z wielu powodów. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna140 Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 19.01.18, 22:52 Zgadzam się z tym pomysłem. Nie rozumiem, po co organizować i utrzymywać komunikację wywożącą mieszkańców na peryferie metropolii- Marki- zamiast w kierunku centrum Warszawy. Zdaje się, że władze osiadły na laurach, a wybory samorządowe na horyzoncie, więc znów nasłuchamy się różnych obietnic...... Uriza Odpowiedz Link Zgłoś
rotot Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 26.01.18, 18:22 Popieram. Przez Wschodnią i przez metro Wileniak z powrotem do Ząbek. Byłby Hit Odpowiedz Link Zgłoś
awawawaw Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 16.02.18, 14:10 Rozstrzygnięcie przetargu: bip.zabki.pl/zpu-271-01-2018 Odpowiedz Link Zgłoś
bombel_b Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 20.02.18, 10:38 Szkoda, że osoby które zbierającą głos w sprawie komunikacji nawet nie próbują sprawdzić tego co krytykują. Sprawdźcie dojarz do centrum Warszawy przez Rembertów i przez Wileniak, a późnij dyskutujcie. Sprawdźcie tez ilu ludzi korzysta z taj trasy i tego sposobu kodominacji - i tu możecie być bardzo zaskoczeni wynikami na korzyść jazdy przez Rembertów. Krótkowzroczność, ot co przez Was przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
karrhe Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 28.02.18, 09:37 Przez ostatnie 3 lata dojeżdżałem rano do Rembertowa autobusem Z2, więc wiem jak jest. Do Warszawy Wschodniej dojazd zajmuje samochodem 25 minut. Jedzie z niej o wiele więcej pociągów niż z i do Rembertowa. Jak w Rembertowie jest jakaś awaria i pociąg nie jedzie, to masakra - do pierwszego, który w końcu nadjedzie nie wszyscy wejdą. W poczekalni zmieści się mała grupka, reszta stoi na dworze. Toalety brak. Ze Wschodniej są jeszcze do dyspozycji tramwaje. Teraz oszczędzam na dojeździe jakieś pół godziny. Nie rozumiem jak można pisać o krótkowzroczności? No chyba, że samemu pracuje się w Rembertowie. Ale ząbkobusów są aż 3 linie, więc można by skierować którąś do Wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
rotot Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 02.03.18, 13:41 A jechałeś ostatnio przez wschodnią, że tak twierdzisz? Zanim napiszesz coś to pomyśl, sprawdź. Zrób to co sam proponujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
awawawaw Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 09.03.18, 20:27 Zwycięzca przetargu zrezygnował z podpisania umowy, burmistrz nie chciał dołożyć kasy do drugiej oferty, więc przetarg został unieważniony. bip.zabki.pl/zpu-271-01-2018 Odpowiedz Link Zgłoś
gregra Re: Przetarg na przebudowę ul. Powstańców 16.03.18, 08:12 tak to jest, kiedy się procedury przetargowe odkłada na rok wyborczy i wielką kumulacje na rynku budowlanym... ale nasz włodarz to wizjoner jakich mało, czego wielokrotnie dowiódł:)) a gawiedź (z UM) będzie opowiadała bajki o tym jak to stan ul.powstańców to zaplanowane działalnie, którego nadrzędnym celem była przecież ochrona nawierzchni przed zmniszczeniem przez ruch ciężki itd:))) Odpowiedz Link Zgłoś