Dodaj do ulubionych

Octavia i 3 foteliki - dylemat

12.10.10, 11:05
witam,
poproszę o radę, bo mam dylemat fotelikowy...mamy 3 dzieciaków - 6 latek i 4 latka jeżdzą w Romerze 15-36kg i 3 mczniak w Graco z bazą; obecnie układ wygląda tak, że maluch z przodu z wyłączoną poduszką, starszaki tył; teraz wyczytałam na forum, że z przodu nie można wozić tyłem do kier.jazdy, bo te poduszki i wyłączone wybuchają; czyli mogę wnioskować,że bezpieczniej będzie maluch do tyłu, starszak do przodu z poduszką włączoną ??czy moze np starszak na podstawce (bez oparć) i jakoś z tylu się upchnie całą trójkę ?? wymiana auta dopiero za jakiś dłuższy czas sad
poradźcie jak zrobić, żeby było najbezpieczniej...

pozdrawiam,
Asia, mama Michałka, Uli i Adasia
Obserwuj wątek
    • mag2004 Re: Octavia i 3 foteliki - dylemat 12.10.10, 11:25
      zapomnialam dodać, że głównie jezdzimy Octavią z 2005 (wersja I) , sporadycznie z 2009 (czyli Octavią II)
      • ilhenny Re: Octavia i 3 foteliki - dylemat 12.10.10, 12:03
        ciężko będzie zmieścić trzy foteliki z tyłu, jak się uda to OK, jak nie, to największe dziecko na przód, oczywiście w foteliku z oparciem i nie wyłączamy poduszki, poduszki i kurtyny są pożyteczne, jednak musi być to pełny fotelik, a nie poddupnik

wyobraź sobie że dziecko zasnęło na glonojada, czyli przytulone do szyby, wypadek ,strzał kurtyny i dostanie w głowę
        • mag2004 Re: Octavia i 3 foteliki - dylemat 12.10.10, 13:33
          dzięki za szybki odzew; właśnie probowałam zmieścić 3 z tyłu i niestety nie ma szanssad tak więc starszak do tyłu; ale będzie happywink ja mniej....

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka