Dodaj do ulubionych

Casualply Protector Fix czy cybex solution 2-fix

24.06.11, 15:36
Który lepszy?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Casualply Protector Fix czy cybex solution 2- 24.06.11, 16:12
      ten który uratuje zdrowie i życie dziecka
      • martita1987r Re: Casualply Protector Fix czy cybex solution 2- 24.06.11, 18:49
        Właśnie się zastanawiam który pod względem bezpieczeństwa jest lepszy a może coś jeszcze innego doradźcie mam już mętlik
        • ilhenny Re: Casualply Protector Fix czy cybex solution 2- 24.06.11, 21:48
          niestety nie istnieje taki fotelik
          tu nie ma schematów to co jest dobre dla mnie nie zawsze będzie dobre dla ciebie a żeby chociaż pokazać kierunek i dać jakiś wybór potrzebuję dane wiek waga wzrost dziecka i samochód do którego ma być zamontowany fotelik
          • ktm123 Re: Casualply Protector Fix czy cybex solution 2- 24.06.11, 22:08
            Mam i jeden i drugi smile
            Gdybys sie zdecydowala na Protectora fix to mam na zbyciu model czerwony, ktory ma niespelna póltora roku. Odsprzedaje, bo bylismy na inspekcji fotelików i okazalo sie ze u nas wisi w powietrzu i nie pasuje do kanapy- mamy citroena c5 i kubelkowe siedzenia.
            Fotelik jest w idealnym stanie.
            Jezeli chodzi o fotelik to ma sztywny isofix, rozklada sie do spania, mozna pochylic i siedzisko i poddupnik wysunąc do przodu. Bardzo dobrze idą pasy przy szyi dziecka (przynajmniej mojego). Gdyby nie to, ze nie pasuje do naszego auta to byłby super.
            Cybex solution (mamy bez isofixa) jezdzi w babci samochodzie. Jak na tą cenę bardzo przyjemny fotel.
            Wazne zeby pasowal do kanapy- co z tego ze mielismy super drogi fotelik , cztery gwiazdki jak nie zapewnial bezpieczenstwa, bo nie był kompatybilny z kanapą. W Protectorze jeszcze inaczej si ezapina dziecko, bo przewaznie oba pasy prowadzi sie pod podłokietnikiem a w tym częśc pasa barkowego prowadzi sie nad podłokietnikiem.

Ani jednego ani drugiego na szczescie nie zdarzylo nam sie testowac w realu.
          • martita1987r Re: Casualply Protector Fix czy cybex solution 2- 24.06.11, 22:37
            Wiek 2,8 lat waga 15,6kgwzrost 100cm auto Daewoo Lanos Czekam na podpowiedź i dziękuję
            • ktm123 Re: Casualply Protector Fix czy cybex solution 2- 24.06.11, 23:37
              Moj synek sie przesiadl do 15-36 jak mial 18 kg i zdecydowanie ponad 3 latka. Mierzylismy kilka i pasy biegly idelanie przy szyi tylko w Romerze, Casualu, i Cybexie. Jeszcze mierzylismy concorda ale to była porazka w naszym samochodzie.
              Reszta nalezy do ekspertów smile moze ci doradzą
              • ilhenny Re: Casualply Protector Fix czy cybex solution 2- 24.06.11, 23:40
                nie masz isofixa więc nie musisz kupować fotelików FIX chyba że planujesz kupić nowy samochód
                na razie zobacz Cybex Solution X i Casualplay Protector w jednym i drugim będzie dobrze
                Cybex tańszy a Protector można lepiej wyregulować
                • martita1987r ilhenny 25.06.11, 09:19
                  Auto za jakiś czas będziemy zmieniac więc już chcemy kupic z isofix. Czy synek będzie bepieczny w tych 3 punktowych pasach trochę się martwię o jego bezpieczeństwo w Cybex x-fix pas przebiega prawidłowo mierzyliśmy do fotela w sklepie. Cybex solution x2-fix nie mieliśmy jeszcze okazji przymieżyc bo jeszcze u nas nie jest dostępny, podobno wiele się nie różni. Chcieliśmy wziąśc z poduszką Pallas, ale się już nie mieści. Dobrze robimy biorąc pod uwagę 15-36kg. I czy cybex będzie dobrze pasował do naszego auta. Zależy nam aby zmienic fotelik mamy coneco wiec wiadomo jaki to chłam, a jedziemy na wakacje nad morze kawałek mamy i zależy nam by było bezpiecznie. W sklepie każdy mówi co innego, a ja już mam mętlik.
                  • ilhenny Re: ilhenny 25.06.11, 10:42
                    X-Fix2 jest identyczny tylko ma z boku poduszki adsorpcyjne zmniejszające siły uderzeń bocznych
                    dziecko jest troszkę młodziutkie więc lepiej wybrać Cybexa który jest bardziej dopasowany do mniejszych dzieci

nie wierz nikomu nawet mi ale jeśli moje opinie pokryją się z opiniami w innych sklepach to znaczy że coś w tym jest a prawda jest po środku musisz dopasować wszytko do swoich potrzeba
    • martita1987r Re: Casualply Protector Fix czy cybex solution 2- 25.06.11, 14:08
      Dzięki za porady wybiorę chyba Cybex bo mały najlepiej w nim pasujesmile Dzięki jeszcze raz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka