Dodaj do ulubionych

co lepsze?

19.08.11, 22:17
mam fotelik kołyskę do 11 kg i maxi cosi priori 9-18. I dylemat czy lepiej wozić synka (13 mies, ok 9 kg i ok 75 cm wzrostu) w kołysce coneco czy przesadzać do priori? Dylemat polega na tym, że a ) mały wyje w foteliku b) pasy zaczynaja sie na wys łopatek potem idą w górę na ramiona i potem już normalnie. Głowa jeszcze nie wystaje. Czy lepszy jest MC Priori, w którym pasy musiałam zapiąc na środkową przelotkę bo na najniższej owszem zaczynały się równo z ramionami ale mimo napięcia na maksa był dużyyy luz- na środkowej luzu nie ma. Wcześniej syn jeździł w foteliku pegperego, ale sprzedałam razem z wózkiem i coneco mam pożyczone. Nie wiem po prostu co lepsze... A MC Priori też używka z pewnego źródła ma 2 lata od daty zakupu.

Nie stać mnie na fotelik za 1500 zł montowany tyłem do kierunku jazdy.

Będę wdzięczna za opinie
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: co lepsze? 19.08.11, 23:02
      na tym forum nikt nie piętnuje za mniejszą kasę, tylko za głupotę, zwłaszcza ja ktoś ma kasę,
      a ty wiesz dobrze o zagrożeniach i dobrze rozumujesz
      my nie podejmiemy decyzji za ciebie ale dziecko spełnia już minima do Priori
      • sylvia1k Re: co lepsze? 20.08.11, 08:42
        no ja wiem że spełnia ale co będzie dla niego bezpieczniejsze? Dobrze rozumuję żeconeco tyłem? Tylko czy te pasy zaczynające się za łopatkami nie będą złe? DO mnie męczy bo on i tak głowy nie trzyma na foteliku a podnosi się do pionu z głową bo te pasy za nisko na to pozwalają... Ja głupotę też tępię a jak widzę dzieci stojące między siedzeniami albo u mamy na kolanach to mam ochotę <cenzura>

dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka