Dodaj do ulubionych

Nania Cosmo

06.10.11, 14:16
Z góry przepraszam, że zarzucam forum wątkami o podbnej treści, ale nie mogę podjąć decyzji, choć czuję że jestem coraz bliżejsmile
Szukam taniego fotelika dla dziecka 16-mesięcznego, raczej drobnego dziecka (niecałe 11kg, ok 80 cm) do Forda Fiesty MK 4 z 1998 roku.
Ma to być drugi fotelik, używane w mieście na krótkich trasach. Na codzień mały jeździ w Bebe Confort Opal, który sprawdza się super.
Po przejrzeniu watków na forum zdecydowałam się już chyba na fotelik Nania Cosmo, może w wersji SP. Mam tylko pytanie czy dam radę zamontować ten fotelik w moim samochodzie?
Z góry dziękuję za odpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • spirit1982 Re: Nania Cosmo 06.10.11, 20:50
      I jeszcze jedno, czy dostępne foteliki na allegro Nania Cosmo za około 190zl i Fisher Price SP to są te same foteliki, różniące się jedynie tapicerką? Chodzi mi głównie o boczne wzmocnienie, na niektórych aukcjach fotelika Nania jest mowa o nich a na niektórych nie ma nic.
      • ilhenny Re: Nania Cosmo 06.10.11, 22:00
        niektórzy sprzedawcy wprowadzają w błąd ale i tak nie pasuje do samochodu
        • szangala_23 Re: Nania Cosmo 07.10.11, 10:07
          dlaczego wprowadzaja w błąd? w opisach aukcji napisane wyraznie ze pasuje do kazdego samochodu wyposazonego w pasy?
          • ilhenny Re: Nania Cosmo 07.10.11, 10:31
            mrukumaster się rozwinie z linkami, piszą że sprzedają Cosmo SP a rzeczywistości wysyłają Drivera
            o tym że pasują nawet nie trzeba wspominać smile pasują do 30% samochodów
            • spirit1982 Re: Nania Cosmo 07.10.11, 11:41
              W takiem razie jaki fotelik granicah 300, 350zł polecacie. Nastawiłam sie już na tę Nanieuncertain Nie mam niestety możliwość odkupienia używanego fotelika.
              A jeszcze tak z ciekawości, dlaczego nie pasuje? Chodzi o kwetię długości pasów?
              • mrukumaster Re: Nania Cosmo 07.10.11, 11:54
                Co do konkretnie Cosmo nie występuje bez wersji SP. Więc jeżeli w ofercie nie piszę, że fotel posiada to zapewne jest to model Driver, który nie ma testów zderzeniowych. Jedynie takie tesy posiadają Cosmo SP oraz Driver SP (piszę o tych względnie pozytywnych czyli 3*) tutaj masz rozpiskę modeli: www.nania.com/groupes.php?id_groupe=5

Co do tego dlaczego nie pasuje a to dlatego, że masz długi zamek zapięcia pasa a klamra łapiąca pas piersiowy, którą się używa do zapięcia pasa piersiowego akurat w tym fotelu używana też jest od strony zamka co za tym idzie fotel po zapięciu nie będzie stabilny. To, że piszą na aukcji, że pasuje do każdego samochodu znaczy o nieprofesjonalności sprzedawców. Nanjtańszy z pewniaków do Twojego samochodu to MC Priori ale koszt ot ok. 500zł.
                • spirit1982 Re: Nania Cosmo 09.10.11, 11:57
                  Dziękuję za pomoc. Zdecydowałam się na kupno MC Priori, udało mi się kupić za niecałe 470zł. Mam nadzieję, że będziemy zadowolenismile
                  • ilhenny Re: Nania Cosmo 09.10.11, 12:03
                    za 470 jest bez gwarancji no ale dobra lepiej mieć dobry fotelik niż nijaki

dystrybutorem MC jest Poltrade i tylko oni mogą wystawiać gwarancje w Polsce inni mogą zrobić rękojmię niezgodność towaru i tak dalej ostatnio sam oglądałem foteliki z nieoficjalnej dystrybucji i nic niepokojącego w nich nie było podobno na Węgrzech i Bałkanach jest dużo podróbek tych fotelików
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka