saras-wati 29.11.11, 16:05 Szukam fotelika dla dużej 5,5 latki Naskrobałam do Ciebie maila, jak znajdziesz chwilę, to zerknij proszę Biorę pod uwagę recaro monza i sunshine kids monterey, może są ciekawsze alternatywy? Z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrukumaster Re: do ilhenny 29.11.11, 20:06 Besafe izi up x2 najobszerniejszy na rynku (fajny jest ogólnie), a tak samo duży jak monza jest też Romer Odpowiedz Link
saras-wati Re: do ilhenny 29.11.11, 21:25 ale zdaje się, że są sporo droższe? Jaka jest ich przewaga nad wymienionymi przeze mnie? Odpowiedz Link
saras-wati no to który? 06.12.11, 12:07 Nie mogę się zdecydować, a sprawa jest już niecierpiąca zwłoki i muszę dzisiaj zamówić... Biorę pod uwagę3 fotele: besafe, monza i monterey. Który z tych foteli będzie najbardziej wygodny dla dziecka? Czy one mają uchwyty na kubek? Czy bez podłokietników będzie dziecku wygodnie? Wiem, że to drugorzędne kryteria, ale nie mogę się zdecydować, a myślę, że wszystkie trzy są bezpiecznymi fotelikami, więc muszę jakoś podjąć decyzję? Odpowiedz Link
mrukumaster Re: no to który? 06.12.11, 14:55 Wyrzuciłbym monze z listy a dał Romera Kid. Jak już w chodzimy w ten próg cenowy to też bym wywalił Susnhine kidsa. I teraz wybrałbym między Besafe a Romerem. To nie są podłokietniki tylko pseudopodłokietniki tudzież prowadnice pasa biodrowego Odpowiedz Link
saras-wati Re: no to który? 06.12.11, 16:19 no dobrze, czyli jednak besafe? tylko prawie w żadnym sklepie ich nie ma... sunshine kids byś wyrzucił? dlaczego? nie ukrywam, że ta opcja odpowiada mi najbardziej Romer jest szeroki? Mam teraz cybexa solution i mała, jak śledź w nim siedzi oczywiście bezpieczeństwo jest najważniejsze(dlatego cieszy mnie zarówno sunshine i besafe, mają 4*), ale z takich dodatków, to te fotele posiadają, jakieś uchwyty na kubki czy inne? a monza wypada najgorzej? chyba nie kupię nigdy tego fotela... Odpowiedz Link
mrukumaster Re: no to który? 07.12.11, 08:46 Monza nie jest fotelem 4* więc jeżeli jest możliwość wybrać 4* to czemu nie i do tego czasem nie pasują do samochodów. Dlaczego bym wywalił Sunshinea a dał Romera a np. dlatego, że Romer wypadł lepiej w testach, Cybexy są ogólnie wąskie więc Romer jest szerszy od nich. Najobszerniejsze są Besafe. Co do jakości wykonania to Romer i Besafe są zrobione bardzo dobrze a sunshine dobrze ale to są subiektywne odczucia Odpowiedz Link