Dodaj do ulubionych

fotelik samochodowy orbit baby g2

23.02.13, 09:58
Witam serdecznie,

Chcielibyśmy zakupić z mężem fotelik z USA, Orbit Baby Stroller Travel System G2. Czy ktoś z ekspertów mogłby nam podpowiedzieć czy może być on używany w Polsce i w Europie i czy pasuje do eurpejskiego samochodu z Iso fixem?
www.orbitbaby.com/en/why-orbit-baby/orbit-nuts-bolts/testing/pozdrawiam
Edyta
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: fotelik samochodowy orbit baby g2 23.02.13, 12:16
      A po co kombinować jak możesz w Polsce kupić wózek i np. fotelik maxi-cosi pasujący do wózka z tego co pamietam wink
      • edit.shiau Re: fotelik samochodowy orbit baby g2 23.02.13, 12:36
        tak, wiem, jednak wolalabym ten oruginalny g2
        • kwap666 Re: fotelik samochodowy orbit baby g2 23.02.13, 14:18
          jesli ma europejska homolagacje i jest przystosowany do europejskiego isofixa to mozesz. ale te pytanie zadaj tym co to sprzedaja.
          • mrukumaster Re: fotelik samochodowy orbit baby g2 23.02.13, 16:22
            Euro-trade ich nie ściąga więc raczej homologacji nie ma wink

Ja tylko zwrócę uwagę na to, że w Polsce tego wózka nie naprawisz jakby co bo oficjalny dystrybutor jak ich znam to nie tknie wózka spoza ich dystrybucji a jeżeli tknie to zabulisz dużo. Dla przykładu wózek graco z poza polskiej dystrybucji, psuje się koło przednie koszt koła w euro-trade często na poziomie 1/3 wartości całego wózka. Z polskiej dystrybucji za darmo a jak po gwarancji to często w okolicy 30zł smile
        • bombeczka14 Re: fotelik samochodowy orbit baby g2 26.02.13, 15:22
          Ja też nie wiem po co kombinować. Mam wózek orbit baby g2 i do tego fotelik maxi cosi + adapter. Nie mam z wózkiem i fotelikiem najmniejszego problemu. Fotelik jest bardzo dobrej jakości przeszedł testy. Uważam że jest ok a do tego pasuje do wózka i róznież do stelaża za pomocą adaptera
          • bitabob Re: fotelik samochodowy orbit baby g2 08.04.13, 00:46
            I ja wtrącę swoje 3 grosze. W USA nadal trwa (?), trwał spór o to czy fotelik Orbit infant car seat G2 jest bezpieczny czy nie. Pewne jest że spełnia wymagania przepisów federalnych co poświadczyło NHTSA. Jednak wg Consumer Reports fotelik jest niebezpieczny. Organizacja ta przeprowadziła niezależne testy i odradza zakup. Podobna sytuacja jak z fotelikami z osłona, tylko że u nas nikt o tym nie trąbi.
            consumerreports 1
            consumerreports 2
            consumerreports 3

NHTSA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka