Dodaj do ulubionych

Citroen C4 i fotelik RWF

17.03.13, 20:57
Prosilabym jeszcze raz o pomoc. Wczesniej pytalam sie o fotelik RWF do Citroena C4 z 2012 i poradzono mi fotelik Fair g 0/1. Niestety cena nie podoba sie sponsorowi strategicznemu, ktory twierdzi, zeby kupic fotelik 9-36kg (oprocz argumentow, ze nie jest mozliwe, zeby fotelik dobrze chronil roczne dziecko i 10-latka oraz fakt, ze fotelik uzywa sie 5 lat w sumie nie mialam innych argumentow) . Zatem mam pytanie czy jakikolwiek inny fotelik RWF dostepn na naszym rynku bedzie pasowal do Citroena C4? A jesli nie, to jaki FWF?
Bede wdzieczna za pomoc.
Obserwuj wątek
    • ktm123 Re: Citroen C4 i fotelik RWF 18.03.13, 10:23
      Jeżeli byłabyś zainteresowana to mam citroena c5 i do sprzedania własnie faira go1 isofix- z dwiema platformami (platformy typu D)- do montażu przodem i tyłem. To chyba jedyne foteliki rwf, które pasują do citroenów, bo citroeny mają problem z pochylonymi kanapami, a platforma tp ochylenie niweluje. C4 tez mialam, ale wtedy nie było jeszcze na polskim rynku zadnych sensownych fotelików tyłem.
      • mrukumaster Re: Citroen C4 i fotelik RWF 18.03.13, 19:19
        Do niwelowania kąta pochylenia Besafe też już wprowadził specjalną platformę więc może w tym kierunku tylko znowu cena.
        • niunia-n Re: Citroen C4 i fotelik RWF 18.03.13, 21:29
          Szukalam tej platformy, ale szczerze w zadnym sklepie nie znalazlam (tylko na stronie Besafe). Juz sie pogodzilam, ze fotelik RWF nie pasuje do obecnego samochodusad (no oprocz jednego drogiego).
          Na stronie Britaxa znalazlam info jakie foteliki moga pasowac do tego nieszczesnego C4 i wytypowalam trzy: DUO plus, King plus oraz Safefix plus. Czy one rzeczywiscie pasuja do tego modelu samochodu?
      • niunia-n Re: Citroen C4 i fotelik RWF 18.03.13, 20:58
        Dziekuje bardzo za propozycje, ale jak dla mnie fotelik musi byc nowy, wszystko inne moze byc uzywanesmile.
        • ktm123 Re: Citroen C4 i fotelik RWF 18.03.13, 22:01
          Niunia-n jasne szanuję smile

Podpowiem ci coś jeżeli chodzi o C4- znaczy napisze jaki my mieliśmy i jaki jest rekomendowany przez samego producenta. Mieliśmy Romera Duo Plus. Zamontjesz go z isofixem i na Top Tethera. Pasuje idealnie do tego samochodu- ani drgnie. Mozna go tez na pasy montowac jezeli musiałabyś go przełożyc z samochodu do samochodu bez isofixa. Najlepiej wybrac tepicerkę High Line, bo latwiej jest go odsprzedać i jest naprawdę wysokiej jakości. W porównaniu z Fairem romerowska tapierka to bajka- dziecko się nie poci jakos strasznie.
          Mam nadzieje, ze trochę pomogłam.
          • niunia-n Re: Citroen C4 i fotelik RWF 19.03.13, 09:58
            Bardzo, dziekuje za rade, bardzo pomocna. Bo chce isc do sklepu po konkretny fotelik, a nie zastanawiac sie na miejscu, ktory lepszy.
            • mrukumaster Re: Citroen C4 i fotelik RWF 19.03.13, 19:29
              Jeszcze lepszy jest Safefix plus TT ale on tylko na iso oraz Tri fix.
              • niunia-n Re: Citroen C4 i fotelik RWF 19.03.13, 21:32
                Bardzo dziekuje za podpowiedzi. Chyba zdecyduje sie na Duo Plus, bo jest najbardziej uniwersalny (montowany na isofix i pasy). Bo w razie zmiany samochodu/jazdy innym samochodem zawsze jest mozliwosc zamontowania na pasy.
                Trifix z opisu wydaje sie byc super i hiper, ale ta cena...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka