Nadszedł czas by po mału żegnać się z fotelikiem-kołyską (MaxiCosi Cabriofix) i kupić coś większego. Córka waży prawie 11kg, mierzy 78cm. Koniecznie chcę fotelik montowany tyłem lub najlepiej tyłem, ale z opcją przodem (w razie jakby Młoda się zbuntowała, że tyłem już nie będzie jeździła). No i najważniejsza kwestia musi wejść do Opla Corsa D 3-drzwiowego... Mam Isofix (Cabrio używam właśnie z bazą), ale raczej chyba montowanie fotelika z tyłu nie będzie dobrym pomysłem, prawda? O tyle o ile kołyskę z dzieckiem na bazę jeszcze da radę wstawić to już pewnie dziecko włożyć do fotelika z wewnątrz samochodu będzie dużo trudniej (i dla mnie i dla dziecka). Więc pewnie pozostanie montaż fotelika z przodu (poduszkę mogę wyłączyć bez angażowania serwisu). Czy przewożenie dziecka z przodu w foteliku tyłem (oczywiście przy wyłączonej poduszce) jest bezpieczne?
Co w takim razie polecacie? Co byłoby najlepszym rozwiązaniem? Myślałam o BeSafe Combi X3 bez Isofix zamontowanym właśnie z przodu. Ale może jest jakiś lepszy (bezpieczniejszy) fotelik, który nadawał by się do mojego auta?
Z góry dzięki za sugestie