Dodaj do ulubionych

HAUCK Fotelik samochodow Varioguard Plus w testach

09.12.16, 21:05
Witam, mam pytanie odnośnie fotelika jak w tytule.
Noszę się z zamiarem zakupu tego fotelika, w testach za bezpieczeństwo dostał 4.
Jest to fotelik "uniwersalny" a mianowicie montowany na isofix ale również na pasy samochodowe, zarówno tyłem jak i przodem do kierunku jazdy. Przy czym pasami montowana jest baza pod fotelikiem nie sam fotelik jak w większości przypadków.

www.pinkorblue.pl/hauck-fotelik-samochodow-varioguard-plus-black-black-a162624.html?a=b&adword=Google/PLA_TOPSELLERS&RefID=SEM_PL0000_PLA&c=aw&gclid=CNDIoJ7409ACFQ4R0wodVCICLA
Nurtuje mnie fakt, czy nota za bezpieczeństwo ujęta w testach, to ocena przy montażu za pomocą isofix? Czy przy montażu za pomocą pasa samochodowego fotelik jest tak samo bezpieczny? -biorąc pod uwagę sposób montażu.

Zależy mi na foteliku montowanym na oba sposoby z warunku, że jedno auto mamy bez systemu isofix.

Obserwuj wątek
    • gochalodz Nie kupuj! 15.12.16, 14:45
      www.which.co.uk/news/2015/05/which-advice-dont-buy-hauck-varioguard-car-seat-404405/
      W podobnej cenie lepszym wyborem będzie Recaro, Axkid czy Britax / Romer.
      www.sklep-tosia.eu/foteliki-tylem-rwf_d178
      www.tylem.pl/tylko-tylem-rwf/9-25kg.html
    • emilekinez Re: HAUCK Fotelik samochodow Varioguard Plus w te 16.12.16, 23:38
      Dzięki, decyzja padła na britax multi tech 2, jest co prawda 300 zł droższy ale do 25 kg więc może dłużej posłuży biorąc pod uwagę, że synek jest drobny. Wcześniej polecała mi go znajoma mieszkająca na stałe w Szwecji (mama jego użytkowniczki). Szkoda tylko, że nie ma opcji na isofix.
      Tak mi się wydawało, że montaż samej bazy pasem nie jest dobrym rozwiązaniem.
      Pisałam z tym samym pytaniem na zapytaj.foteliki.info ale niestety nie dostałam odpowiedzi zwrotnej.
      Świetnie się "wstrzeliłaś" z tym postem, bo jutro byłoby po fakcie.
      Teraz trzeba jeszcze wyszarpnąć od tatusia 3stówki więcej i gotowe smile
      Nie wiem gdzie to znalazłaś, bo ja naprawdę spędziłam trochę czasu, żeby znaleźć jakiekolwiek opinie na temat tego fotelika...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka