Dodaj do ulubionych

nuda w mieście

IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 11:12
Nic nie jest grane w Sochaczewie! Czy nie słyszeliście przypadkiem o jakiejś
imprezie ,która odbędzie w Socho lub w okolicy? Czy to normalne, aby w 40
tysięcznym mieście nic się nie działo w wakacje?
Obserwuj wątek
    • Gość: k. Re: nuda w mieście IP: *.isko.net.pl 21.08.02, 11:41
      Gość portalu: 79 napisał(a):
      Czy to normalne, aby w 40
      > tysięcznym mieście nic się nie działo w wakacje?

obawiam sie, ze jak najbardziej normalne. z innego 4otysiecznika wziete.
      pozdr
      • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 12:34
        z jakiego?
        • Gość: k. Re: nuda w mieście IP: *.isko.net.pl 21.08.02, 12:48
          z tego ktore przed chwila wirtualnie odwiedziles i dodales post. z tego ktore dzisiaj jest reklamowane na ostatniej stronie stolka. ciekawe czy sie sprzeda.
          • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 13:57
            nie mam dziś gazety, może więcej informacji o ostatniej stronie
            • Gość: k. Re: nuda w mieście IP: *.isko.net.pl 21.08.02, 16:42
              Gość portalu: 79 napisał(a):

> nie mam dziś gazety, może więcej informacji o ostatniej stronie

strona 36 gazeta stoleczna
              zaczyna sie pieknie:
              "Zyrardow budowano w XIX wieku wedlug projektu miasta idealnego. Dzieki temu mozemy to miasto zaliczac do grona jednego z najwazniejszych osiagniec europejskich drugiej polowy XIX wieku(...)" nie przytaczam dalej, bo Wam sie lyso zrobi, sasiedzi.
              i pieknie sie konczy; jest 8 zdjec miasta i na koncu email do prezydenta(!!!)wszystko pod szyldem REKLAMA STOLECZNA.
              no kto jest zainteresowany kupnem?

ps z tej "publikacji" dowiedzialem sie, ze zyrardow ma starowke. hehehehhe
              pozdrawiam
              i ze jest wcieleniem w zycie projektu miasta idealnego. buchachaa
    • zeus Re: nuda w mieście 21.08.02, 14:31
      A czy ktos pamieta jakas naprawde wartosciowa impreze w Sochaczewie?
      • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 14:47
        Ciężko sobie przypomnieć. Dobre były koncerty letnie w Szkole Muzycznej,
        nienajgorsze była pierwsza i druga majówka, trzecia była do bani. I to
        wszystko???
    • martunia11 Re: nuda w mieście 21.08.02, 15:00
      Hej
      przepraszam wszystkich z góry, bo to co powiem pewnie nie bedzie miłe, ale jest
      jak jest. To prawda ze w Sochaczewie nic sie nie dzieje, jest totalna nuda. Nie
      ważne czy to wakacje czy ferie nic sie nie dzieje. Tylko ludzie są fajni i sami
      musza sobie organizować imprezki itd Co prawda nigdy nie uczestniczyłam w
      dniach sochaczewa, ale z tego co wiem to totalna kicha. To tak jakby w Socho
      nikt nei mieszkał, albo ci którzy mieszkają jak najdalej z niego uciekali.
      Takie duże miasto a nie ma u Was nawet porządnej dyskoteki. Kiedyś (ladnych
      pare lat temu) Amor bylł w miarę ok, później był One no to tam juz była kicha
      (sami dziwni ludzie)...no a teraz?
      albo porządna knajpa może nie jestem na bierząco ale chyba nie ma zadnej (są
      dwie jakaś na warszawskiej - nie pamietam nazwy chyba jakaś piłkarska...no ale
      też chyba nic rewelacyjnego)
      wszyscy gdzieś jeżdża do wa-wy , albo co gorsza na jakieś wiejskie zabawy
      no ale to drugie pozostawie bez komentarza...:-)

Pozdrawiam
      Martunia
      • zeus Re: nuda w mieście 21.08.02, 15:36
        Z sochaczewskich lokalow - rewelacyjna jest Caffe Galeria.
        • zeus Re: nuda w mieście 21.08.02, 15:40
          Co wielki babol - oczywiscie, lokali, mialo byc
        • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 08:50
          Trochę za dużo plastiku na zewnątrz, ale jest naprawdę ok.
      • 79i Re: nuda w mieście 21.08.02, 15:41
        Rację przyznać trzeba, że miasto jako instytucja nie gwarantuje mieszkańcom
        żadnej strawy duchowej, żadnych rozrywek. Jednakże my potrafimy sobie miło
        spędzać czas, właściwie wszędzie. Trzeba tylko odrobinę dobrej woli i ludzi.
        Knajp niezłych może nie są dziesiątki, ale kilka przyzwoitych się znajdzie i to
        w różnym przedziale cenowym Odyskotekach się nie wypowiadam , bo ich nie lubię.
        Cały problem skupiam jednach na władzach Sochaczewa. są one do dupy. Zadnej
        inwencji, inicjatywy. Są warunki, wystarczy tylko ciekawy pomysł, trochę mamony
        i dalej. Ale komu w Urzędzie Miesjskim chce się ruszyć zadek ze stołka? No ,
        ale na tym forum nie miało być polityki. Ale to chyba nie jest polityka?
        • zeus Re: nuda w mieście 21.08.02, 15:58
          Powiedziales jedynie to, co sadzi wiekszosc z nas.
          • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 08:52
            To mogłeś Ty to powiedzieć. Używająć słowa "jedynie" dyskkredutujesz moją
            wypowiedź.
            • zeus Re: nuda w mieście 22.08.02, 13:14
              Nie to bylo moim celem ;-)
              Stwierdzam fakt, ze ujeles min moje zdanie w pikne slowa.
              • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 14:03
                No cóż, dziękuję i przepraszam za emocje.
        • mir-elka Re: nuda w mieście 22.08.02, 13:23
          No właśnie. Zgadzam się z Tobą w zupełności. Samemu zawsze można sobie
          zorganizować czas i rozrywki, ale czy to wystarcza? Na pewno nie. Ja np.
          pracuję w Warszawie, i siłą rzeczy - moje towarzystwo tam się obraca. A czasami
          chciałoby się jakoś "rozerwać" tu na miejscu. W pojedynkę, czy z rodzinką - to
          jednak nie jest to :)))
          Pozdrawiam,
          mir-elka
          • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 14:05
            Media nasze donoszą, że w Iłowie Lato bedą Żegnać. Co Wy na to? Podobno Bajm
            wystąpi.
          • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 22.08.02, 14:08
            No dobrze, trochę ponarzekaliśmy, ale co według Was mogłoby przyciągnąc ludzi,
            mieć charakter cykliczny i odbywać się w odstępach mniejszych niż rok, no i nie
            może zbyt dużo kosztować. Świetnym i zapewne niedrogim pomysłem były letnie
            plenerowe koncerty w Szkole Muzycznej. To jednak mało. Każdy pomysł na wagę
            złota!!!
            • zeus Re: nuda w mieście 22.08.02, 14:55
              Proponuje warsztaty, fotograficzne, plastyczne/malarskie, muzyczne i wszelkiej
              innej masci - potem jakies wystawy/koncerty poplenerowe.
              Byloby zajecie dla zainteresowanych, oraz zapewne ciekawa impreza poplenerowa.
              • 79i Re: nuda w mieście 23.08.02, 09:21
                Czyż podobnych warsztatów nie organizuje sochaczewski MOK?
                • zeus Re: nuda w mieście 23.08.02, 11:50
                  Moze i organizuje - ale sorrki bardzo ja nic o nich nie slyszalem. Moze sa zbyt
                  elitarne...
                  • Gość: 79 Re: nuda w mieście IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 14:59
                    może i tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka