inndya 20.01.04, 17:19 Jestem ciekawa Waszych doświadczeń...jaka jest skuteczność antydepresyjna tego leku i czy faktycznie można "na nim" zgubić kilka kilogramów ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qkardka Re: Meridia : depresja a odchudzanie 20.01.04, 19:32 Powiem , że troszkę jestem zawiedziona bo mi ubyło tylko 3,5kg czyli jakieś minimum.... Znajomemu też schudło się podobnie .... Ja nie miałam żadnych napadów złego lub świetnego nastroju, nawet braku apetytu jakiegoś specjalnego.... Spróbuję jednak jeszcze 15 , może tym razem będzie lepszy efekt... A znasz chętnego lekarza do wypisywania recept ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: Meridia : depresja a odchudzanie 20.01.04, 20:57 Bralam Meridie dwa razy. W ciazy przytylam prawie 30kg i nie moglam sie pozbyc nadwagi przez prawie rok, wiec wzielam te oslawiona Meridie. Musze przyznac, ze schudlam wlasciwie tyle ile chcialam, ale zachcialo mi sie jeszcze:) Niestety, lacze branie Meridii z pogorszeniem sie mojego zdrowia psychicznego i nie polecam jej absolutnie. -- O ile mniej byłoby nieszczęść, gdyby kobietom przy wyborze partnera życiowego chamstwo nie myliło się z męskością. Odpowiedz Link Zgłoś
samjuzniewiem Re: Meridia : depresja a odchudzanie 20.01.04, 21:38 raczej niee pwoinienem sie w tym temacie udzielac ale powiem tylko co mysle niee mozna uzywac zarzywac antydepresantow czy jakiego kolwiek innego leku do odchudzania to jest jak dla mnie paranoja panie maja depresje czy zazywaja sobie te laki jako cos co poprawia humor?? to jest cos takiego jak dla mnie 19 latka narkotyki biore klimat czuje wszystko jest b fajnie az do zejscia zejscie moze byc po odstawieniu tego leku a jak niee zejsci eto dlugo trwale branie ktore niczego dobrego niee wnosi to pan zycia panie chyba maja dperesje ale urojana jeju to cos okropnego znajomy ma taka zone ze ona z igl robi widly co chwie wozi ja do lekatrza bo jest chora (chyba na wora ;) radze pania odrobine ruchu i troszke silnej woli lepiej sie opamiatac z iloscia zjadanych ciastek nic brac jakies leki ktore maja niby pozytwy wplyw na psychike ale to jest tylko urojenie jak po narkotykach bo po odstawieniu lekow powracaqmy do szarej rzeczewistosci i znowmeczymy sie z zyciem samym soba itd pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hella100 Re: Meridia : depresja a odchudzanie 20.01.04, 22:29 Meridia nie jest lekiem psychotropowym. To lek na odchudzanie, dzialajacy na osrodek laknienia w mozgu. Odpowiedz Link Zgłoś
samjuzniewiem Re: Meridia : depresja a odchudzanie 20.01.04, 22:51 to chyba ktos tu pomylil forum :) mimo to sadze ze nic niee zastapi naturalnego schudniecia tzn odp dieta i ruch Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Meridia : depresja a odchudzanie 20.01.04, 22:20 Żeby schudnąc wystarczy nie jeść. Po co Wam leki? Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
nadja Re: Meridia : depresja a odchudzanie 21.01.04, 13:24 Zareczam, ze to nie wystarczy. Przynajmniej nie u wszystkich. n. Odpowiedz Link Zgłoś
an_a1 Re: Meridia : depresja a odchudzanie 21.01.04, 13:41 Oglądałam wiele filmów o obozach koncentracyjnych i zaręczam Ci, że wśród ludzi w pasiakach nigdy nie dostrzegłam żadnej pulchnej osoby. Pozdrawiam Ana Odpowiedz Link Zgłoś
empeka Taktowne porównanie 21.01.04, 14:26 Czy wy jesteście dwie z Anetą10tą, czy to jedna autorka w dwu postaciach? Sądząc po zawartości postów, to drugie. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
eulogete Re: Taktowne porównanie 04.06.04, 00:29 głodne kawałki opowiadasz Aneto jeśli zmniejsza się tylko ilość (kaloryczność) jedzenia, zwłaszcza w drastyczny sposób i równocześnie nie zwiększa ilości ruchu, to organizm redukuje ilość tkanki mięśniowej, żeby dostosować zapotrzebowanie na energię do zmniejszonej podaży. Oczywiście tłuszczyk zostaje na zapas i jest zużywany jako ostatnie źródło energii. Po powrocie do poprzedniej diety mniejsza ilość mięsni nie jet w stanie zużyć dostarczanych kalorii i pupa znowu rośnie (jojo) Zeby skutecznie schudnąć trzeba duuużo ruchu i wcale nie drakońską, a zwyczajnie rozsądną dietę (hcyba że tęsknisz za osteoporozą anemią itp atrakcjami) Odpowiedz Link Zgłoś
nadja Re: Meridia : depresja a odchudzanie 21.01.04, 15:50 Pozostawie to bez komentarza. Moze dlatego, ze nie chcialabym na tym forum z nikim sie klocic a na usta cisna mi sie niezbyt mile slowa. Powiem tylko tyle, ze gratuluje porownania. Mnie nie przyszloby do glowy. n. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Meridia : depresja a odchudzanie 23.01.04, 23:33 Nie mam praw autorskich-zasłyszane. To absurd, że ktoś nie i nie chudnie. Proszę o sensowne przykłady z wykluczeniem balonów. Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
nadja Re: Meridia : depresja a odchudzanie 24.01.04, 12:47 Np ja. Cale 4 lata liceum jadlam np 1 kanapke dziennie, albo zupe i nie schudlam przez te 4 lata ani grama. n. Odpowiedz Link Zgłoś
empeka Dobre rady 21.01.04, 14:23 Zeby nie bolało, wystarczy nie czuć bólu, żeby przytyć, wystarczy jeść, żeby głowa nie bolała, wystarczy nie myśleć. Ty się, Aneta, cechujesz uproszczonym poradnictwem, w wielu wątkach. To wzruszające, że takimi prostymi metodami można by wyleczyć ludzkość. Ci chorzy to chyba z urojenia. Tymczasem depresja jest poważną chorobą, u każdego przebiegającą nieco inaczej. Występuje też wiele wspólnych zjawisk, jak niemożność koncentracji uwagi, obniżenie nastroju, niewiara w siebie, brak odczuwania przyjemności. Na to wszystko też: "wystarczy chcieć"? Natomiast nadmierne łaknienie można porównać do wilczego głodu po wielkim wysiłku fizycznym. Raczej trudno go ukoić siłą woli (której i tak w depresji brakuje). Dlatego to co pozostaje, to dieta niskokaloryczna, ruch (łagodnie wymuszony przez bliskich), zmiana leków. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
aneta10ta Re: Dobre rady 23.01.04, 23:45 Być może moje posty takie sprawiają wrażenie. Przyświeca mi inna myśl; nie wyolbrzymiać, nie staczać się w samoużalanie, bo to pogłębia i tak podłe samopoczucie w depresji. Wydaje mi się, ze na forum mamy wielu hipochondryków. Te wieczne obawy o działanie leków, wymiany doświadczeń; pomogło, zaszkodził, na co, kiedy... Od tego jest lekarz. Po co zaprzątać tym sobie głowę? Dążę do zwrócenie uwagi na zachowanie umiaru. Depresja jak każda choroba niesie ból. Trzeba go zwalczać, nie osiągnie się tego poprzez wzajemne dołowanie. Czytając Wasze posty, najzdrowszy po większej ilości lektury mógłby zapaść na depresję. Czy tak ma wyglądać wzajemne wspieranie? Pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link Zgłoś
glusiowa Re: Meridia : depresja a odchudzanie 23.01.04, 16:19 Brałam Meridię 10- w ciągu 1 msc.(1 opakowanie) schudłam ok.5 kg, nie stosując specjalnej diety, poprostu trochę mniej jadlam .Faktycznie podziałała na mnie tez antydepresyjnie.Porównuję jej działanie do fluoksetyny z tą różnicą że na fluo. się nie chudnie. Trzeba uważać na efekt jo-jo. Odpowiedz Link Zgłoś
anastasia27 Re: Meridia : depresja a odchudzanie 03.06.04, 22:04 To brzmi dość obiecująco. A czy są jakieś skutki uboczne? Odpowiedz Link Zgłoś
mar_lena Re: Meridia : depresja a odchudzanie 03.06.04, 22:58 Meridia jest na odchudzanie, nie na depresje. Biorac leki na depresje nie mozna braz Meridii. Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Meridia : depresja a odchudzanie 03.06.04, 23:05 Myślałam , że jak się cierpi na depresję to ma się w d... odchudzanie Odpowiedz Link Zgłoś
hesperis a muszę Ci powiedzieć, że niekoniecznie 04.06.04, 09:43 to znaczy i tak się nie odchudzasz ale to jeszcze przysparza nieszczęścia więc z tego nieszczęścia jesz jeszcze więcej i zgadnij: - baloniku mój malutki... takie durne a ostatnio staram sie zapomnieć flu mnie odczuliła z ambicji i kompleksów - ale już sobie przypomniałam (o odchudzaniu) specyfiki antydepresyjne na odchudzanie - to świadczy o mocnym pogięciu radzę już lepiej posłuchać rad mskaiq'a a - wiem, że smutno jak tylek rośnie, ale przesłynna zasada żp dospkonale się sprawdza. tylko, że czasem się nie da - ot co w kamiennym kręgu Odpowiedz Link Zgłoś