09.07.10, 19:55
Witam!
Mam prośbę o opinie w sprawie leku CITABAX.Może ktoś go bierze,czy
znosił dobrze pierwsze dawki???Ja biorę już 9 dzien i ciąglę mam
jadłowsręt,nie mogę spać w nocy i jestem ogólnie nakręcona.Trochę
jestem zaniepokojona...
Obserwuj wątek
    • blue1977 Re: Citabax 10.07.10, 09:57
      Nie martw się, takie objawy mogą wystąpić w pierwszych 2-3 tyg. przyjmowania
      citalopramu. Potem powinny ustąpić. Ten lek jest z reguły dobrze tolerowany
      przez pacjentów i bardzo skuteczny.
      • wenecja05 Re: Citabax 21.12.10, 19:57
        Witam wszystkich kiedys bralam cipramil a citabax jest zamiennikiem cipramilu. po cipramilu nie czulam zadnych objawow ubocznych bralam kolo pol roku czulam sie swietnie tyl eze na poczatku brania cipramilu dostalam tez xanax pozniej jak sie juz dobrze czulam odstawilam xanax.teraz zaczelam brac citabax juz w pierwszysm dniu zaczelam sie zle czuc chociaz tez biore dodatkowo zomiren a mimo to mialam jakies palenie w klatce piersiowej a potem wszedzie w rekach w nogach wglowie po jakims czasi ewydawalo mi sie ze krew zamienia mi sie a lod pozniej zaczelo mni etrzesc leki do tego doszly szybkie bicei serca,przeczekam dwa trzy tygodnie i jak te objawy beda si eutrzymywaly pojde do lekarza. zastanawiam sie tylko dlaczego biorac cipramil czulam si eswietnie a boirac zamiennik citabax moje samopoczuci ejest okropne
        • bananarama-live Re: Citabax 22.12.10, 04:04
          Bierz Cital.
    • ladyjay Re: Citabax 13.07.10, 20:34
      Ja biore citalopram od 2 lat i nie mam zadnych problemow. Przez pierwsze 2
      tygodnie mialam problemy ze snem, tz budzilam sie w nocy.
      Mialam tez lekkie mdlosci przez kilka dni. Wszytko minelo po 2 tygodniach, a
      lek na mnie naprawde wspaniale dziala.
      • ichnia Re: Citabax 22.12.10, 08:33
        ladyjay napisała:

> Wszytko minelo po 2 tygodniach, a
        > lek na mnie naprawde wspaniale dziala.

Czytając takie wypowiedzi jedynie, wierzę że leki mogą skutecznie działać. Szkoda że nie na wszystkich :/
        • bananarama-live Re: Citabax 22.12.10, 17:34
          Jest pewna grupa leków, która działa na wychwyt serotoniny, ale między tymi lekami ,są pewne niuanse ,dlatego czasami trzeba celować w lek.
      • anest93 Re: Citabax 04.09.13, 10:30
        Kluczowe znaczenie ma preparat - musi być dobry i tani
    • vittoria1 Re: Citabax 16.07.10, 14:19
      Tak, to zupełnie, zupełnie normalne. Nic złego się nie dzieje.
      Skutki uboczne mogą się utrzymywać nawet do miesiąca, więc dzielnie
      zażywaj lek i zobaczysz, że poczujesz się lepiej. Mówię Ci to jako
      urodzona panikara i pesymistka, która zażywała ten lek i przez to
      samo przeszłam, a więc możesz mi wierzyć :-)
      Pozdrawiam
    • bbmonik52 Re: Citabax 08.12.10, 18:10
      Nie przejmuj się,to minie-świetny lek ,bardzo skuteczny!!!
    • nihil-istka Re: Citabax 08.12.10, 18:22
      Stary jak swiat niemiecki lek o dlugim half-life. Sa nowsze i lepsze.
    • bananarama-live Re: Citabax 09.12.10, 15:53
      To zalezy co stwierdzono u Ciebie i czy trafnie. Citabax ,to dosyć słaby lek, a skutki uboczne, są minimalne /mozna nawet pić alk biorąc go/ Jeśli lek przepisano stwierdzajac depresję i lęk, to lek powinien zadziałać. Jeśli po kilkunastu dniach będziesz dalej zaniepokojona stanem zdrowia, radzę wizytę u lekarza ponownie.
    • eweperla1 Re: Citabax 04.01.11, 09:04
      WITAM!BIORĘ TEN LEK OD PONAD ROKU I JESTEM ZADOWOLONA PIERWSZE14 DNI SĄ WŁAŚNIE NIESTABILNE JAK PISZESZ POWYŻEJ,ALE PÓŻNIEJ PRZYNOSI LEK SUPER REZULTATY.NIE JEST DOBRZE GO PRZERYWAĆ WIĘC TRZEBA SIĘ STARAĆ ,ABY ZAWSZE BYŁ W DOMU.W CHWILACH CIĘŻKICH ZAMIAST JEDNEJ BIORĘ 2 TABLETKI TO MI POMAGA I WYCISZA POZDRAWIAM
      • akanksha Re: Citabax 04.01.11, 14:19
        Zdarzają się ludzie, którzy silnie reaguja na leki z tej grupy, do której należy Citabax.
        Ale w Twoim przypadku może to być też efekt poczatkowy.
        Zadzwoń do lekarza, powiedz co i jak. Na forum dostaniesz opinie, wskazówki, ale nikt z nas Cię nie zna i nie ma odpowiedniej wiedzy poza tym, co sama powiesz.

Czasem dana osoba lepiej toleruje inny preparat z ta sama substancją leczniczą.
        (Co nie znaczy, ze ktos inny nie będzie się akurat po innym preparacie czuł najlepiej).

Ja osobiście prałam Cital. Nie było żadnych zaskakujacych działań... No, może jedno: nie działał na mnie.

Jeśli faktycznie czujesz się źle, idź do lekarza, albo przynajmniej zadzwoń i spytaj co masz robić.
    • edytunia86 Re: Citabax 04.01.11, 15:35
      Ja kiedyś brałam ten lek i ja co najwyżej byłam senna, ale na np. spadki nastrojów słabo na mnie działał, ale problemów ze snem nie miałam.
    • anest93 Re: Citabax 04.09.13, 10:28
      Nie przejmuj sie. U mnie też wesoło nie jest, a biorę go od prawie pół roku rzecz w tym że ogólnie uważam że ide dobrą drogą, chociaż praktycznie na każdym "zakręcie" mam niezłe lęki, wstręty itp itd. Zastanawiam sie czy jest sens znów iść do lekarza. Ale chyba samo przejdzie bo teraz na początku roku jestem strasznie zestresowany.
      • ewcia74.pl Re: Citabax 05.09.13, 03:10
        Bardzo dobry lek i naprawde bardzo mi pomogl.
        Na poczatku leczenia tez przez okolo 3 tyg. nie bylo wesolo.Byly nawet dni gdy nie wychodzilam z domu tak zle sie czulam.
        Jednak wszystkie skutki uboczne jakie mialam a bylo ich duzo poprostu przeszly i teraz jest dobrze a biore 30 mg.
        Pozdrawiam i bierz dalej a napewno Ci pomoze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka