darekocur 07.12.10, 11:16 Często dźwięki, melodie lub muzyka którą usłyszę w radiu wywołuje cofanie się myślami wstecz, negatywne wspomnienia, chwile, smutek.. Czego to jest objawem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nihil-istka Re: dżwięki 07.12.10, 12:05 To fizjologczna normalnosc. Tak funkcjonuje nasza pamiec dlugoterminowa. Odpowiedz Link Zgłoś
darekocur Re: dżwięki 07.12.10, 21:16 czy to aby normalne nie wiem, nie każdy chyba tak ma. Za małego w wieku paru lat miałem nawet takie coś że w radiu leciała jakaś melodia i potrafiłem się rozpłakać. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: dżwięki 07.12.10, 13:59 Wszystko co w jakis sposob nie zostalo rozwiazane, co moze przynosic niepokoj, negatywne emocje, manie potrafi sie w taki sposob wyswietlac w pamieci. Jesli nierozwiazane problemy zostana rozwiazane wtedy przestaja sie wyswietlac i nie przynosza smutku ani zadnych innych odczuc. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
iso_1 Re: dżwięki 07.12.10, 16:38 Widać że nie rozliczyłeś się jeszcze z przeszłością. Ja miałem dokładnie to co Ty ale chyba bardziej ekstremalnie. Jadąc autem potrafiłem płakać przy jakimś utworze bez zupełnego sensu. Tak po prostu łzy lały mi się po policzkach i byłem bardzo smutny. U mnie to była depresja z rozregulowaniem emocjonalnym. Efektem leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nihil-istka gorzko-slodki smak zycia 08.12.10, 15:12 Mnie na dzwiek melodi z filmu Love Story spiewanej przez Shirley Bassey zawsze lzy staja w oczach. Tesknota. Za tym co bylo. Za tymi co odeszli. I to jest gorzko-slodki smak zycia. Zycie jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś