Dodaj do ulubionych

dzis mnie trafilo

01.05.04, 09:36
Od samego rana paskudny nastroj, dzieci sie nie sluchaja, nawet wlasny pies
mnie pogryzl. W akcie desperacji podrapalam sobie cale rece. Zazylam tez
lorafen, ale watpie, aby ta jedna tabletka wystarczyla mi na caly dzien.

Niutka
Obserwuj wątek
    • nevada_blue Re: dzis mnie trafilo 01.05.04, 09:47
      mówisz, ze dziś jest gorzej..
      czyli było lepiej?
      jeśli było, to może jutro znów będzie? może to tylko dziś taki paskudny dzień?
      przeczekaj go zatem, popatrz z każdą minutą jest go mniej - jutro coraz
      bliżej :)
      co znaczy, że podrapałaś sobie ręce?..
      proszę Cię weź głęboki oddech i przeczekaj ten dzień..
      może wkrótce będzie lepiej :)
      wierzę w Ciebie :)
      ściskam ciepło,

[nevada]
      • uri_ja Re: dzis mnie trafilo 01.05.04, 12:12
        Niutko, je też mam takie dni...w szczególności najmłodszy w rodzinie je
        wyczuwa, i jako jedyny zachowuje się przyzwoicie. reszta skacze mi po głowie i
        robi na złość, szklankom i talerzom empatia też ani w głowie. wiesz co wtedy
        robię...pozwalam sobie głośno oznajmić światu,ze mam dzisiaj wszystko w
        głębokim poważaniu i idę spać na dwie godziny!!! choćby to był kwitnący dzień.
        na szczęście mam ten komfort, że mój mąż już się paru rzeczy nauczył, robi mi
        jeszcze herbatę, zaciąga żaluzje i mówi, ze kocha! wie, ze po dwuch-trzech
        godzinach...przychodzi nowy dzień. polecam!!!
        • niutka Re: dzis mnie trafilo 01.05.04, 18:49
          Dzieki dziewczyny!
          Bylo juz ze mna lepiej ale od kilku dni jest zdecydowanie gorzej, a na dzisiaj
          przypadl punkt kulminacyjny. A drapanie rak to taki akt samogresji (zamiast np.
          ciecia sie).

Niutka
          • cafe_lorafen Re: dzis mnie trafilo 01.05.04, 19:29
            niutka ja dzisiaj moje 14kg dziecko nioslam na rekach 5 PRZYSTANKOW, bo
            odmowilo posluszenstwa, a mial byc taki piekny spacer po Łazienkach....... .
            No niestety nie dotarlismy tam. Tak sie malec buntuje, ze nie potrafie sobie z
            nim poradzic. Ech..., chyba mam za miekkie serce.

A co do drapania sie, to ja ogryzam skorki i rozdrapuje zdrowa skore ? O taki
            rodzaj drapania chodzi ci ? I wiesz co... nie moge sobie z tym poradzic, ciagle
            mam takie rece, ze wstydze sie komus podac. Na ciele rany. i tak od dziecka.
            Psycholog mi powiedzial, ze to dewiacja, a dewiacja ma podloze seksualne...
            hehe. No to ladnie jeszcze tylko zboczkiem nie bylam :)
            Glowa do gory, a maluchy niech ida spac. Moj poszedl :)
            • niutka Re: dzis mnie trafilo 01.05.04, 19:40
              Moje drapanie, to wlasnie rozdrapywanie zdrowej skory. Na chwile zapomina sie o
              tym co boli od wewnatrz. A nastepnie zaczyna sie bol zewnetrzny, Oj, boli,
              boli. I wtedy skupiam uwage na tym co wlasnie mnie boli (tzn. rece).

Moje dzieci jeszcze ogladaja bajki. Ale niedlugo juz beda w lozkach.

dzieki
              Niutka
    • marzka4 Re: dzis mnie trafilo 01.05.04, 22:11
      i ja dzis nie czuje sie najlepiej, znow łapie jakies doły, trace nadzieje na
      skutecznosc Cipramilu, w dodatku przesladuja mnie mysli o samobójstwie (nie
      planuje co i jak zrobie, po prostu o tym mysle...)co dodatkowo napawa mnie
      lękiem.....nie lubie miec wolnych dni, za duzo wtedy mysle i zastanawiam sie
      nad roznymi bzdurnymi rzeczami, niestety nie mam bliskich znajomych, kogos z
      kim mogłabym na ten temat porozmawiac....
      mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien:-))

pozdrawiam wszystkich serdecznie

M.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka