Dodaj do ulubionych

megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA

09.05.04, 03:42
mam pomysła i z tego, co sie zorientowałam, miałabym całkiem spore poparcie.
czytaliście pewnie stosy książek o depresji, i tych stricte naukowych
(melancholia, dla przykładu) i bardziej "dla ludzi" (widziałem czarne słońce,
niespokojny umysł, kraina prozaka, itp.). Chcę opisać historie swojej choroby
i opublikować to. dlaczego chce to zrobić? Odpowiadam
1. bo sporo przeżyłam i wydaje mi się to całkiem "medialne" (interesujące dla
ewentualnego czytelnika, niekoniecznie depresyjnego)
2. sporo szperałam, więc nie jestem taką kompletną ignorantką i pewnie parę
nowych rzeczy mogłabym napisać
3. czuję taki wewnętrzy nakaz (nie na zasadzie misji, raczej oddania długu)
4. mam spory materiał dokumentalny (pamiętniki, listy, kupę zdjęć
5. nie mam obciachu (to co, że może mi sie nie udać albo okaże się to
bezwartościowe)
6. zajmuję się tym zawodowo, więc przygotowanie publikacji to będzie pesteczka
(apropo, ma ktoś z Was drukarnię? za materiały zapłacę, jakby co).
Jak myślicie? Warto? A może ktoś z Was, też chciałby opisać tam swoje
przezycia? Taki zbiorek esejów, o wszystkim, o cierpieniu, niezrozumieniu
(nawet, a często zwłaszcza, lekarzy), o alienacji, życiu poza marginesem... A
jednocześnie o górkach, maniach szalonych kiedy człowiek działa jakby chciał
napiawić stracony czas... Punktem wyjścia byłoby moje autorskie stwierdzenie,
że DEPRESJA DWUBIEGUNOWA TO NAJBARDZIEJ LUDZKA CHOROBA ŚWIATA. Wszyscy ją
mają, tyle że nie wszyscy dają się przyłapać.
zapraszam do rozmowy wszystkich zainteresowanych, możecie też korzystać z
mailika: greta_30@gazeta.pl
greta
Obserwuj wątek
    • bigda Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 09.05.04, 12:01
      Doskonały pomysł. Treść pewnie wymagłaby selekcji (bo chętnych byłoby wielu),
      no imusisz się zastanowić, na ile miałaby to być książka opisująca historię
      choroby, na ile dokumentalna, a na ile literacka. W zasadzie CZY zamioast na
      ile, bo łączenie tych celó wydaje się złym pomysłem. Jeśli mógłbym w czymś
      pomóc, od 4 czerwca jestem do dyspozycji.
      • greta_30 Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 09.05.04, 13:08
        dzięki za zgłoszenie sie na ochotnika pomagającego. Jeśli projekt nie umrze
        smiercią naturalną - każda pomoc się przyda :) ale dlaczego mówisz, że "łączenie
        tych celów wydaje się złym pomysłem"? pomieszanie wątków, a nawet pewnego
        rodzaju "chaos literacki" mógłyby książeczce wyjść na zdrowie (wszak w chorobie
        też jest różnie)... Szczerze mówiąc myślałąm o czymś zbliżonym do zakręconej
        biografii z rzetelną dokumentacją, ale pomysł wplecenia innych opowieści wydaje
        mi się fajnym pomysłem (jeszcze różniejsze doświadczenia)... co myślisz?
        pozdrawiam serdecznie
        greta
        • abdon Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 09.05.04, 14:22
          Koniecznie zrealizuj swój zamysł.
    • randybvain Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 09.05.04, 14:28
      I jak najszybciej!!!!!
    • carlabruni Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 09.05.04, 16:17
      Wspieram Cię w tym postanowieniu.Pozdrawiam.
    • zoltanek Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 09.05.04, 16:25
      Mnie ten pomysł cholernie cieszy. Zgodnie z postanowiem przypominam!
      • nevada_blue Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 09.05.04, 16:44
        a ja powodzenia życzę! :)
        i jakbym się mogła do czegoś przydać - o sygnał proszę! :)
        • vinja Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 09.05.04, 23:47
          Świetny pomysł !!!
          Jeśli mogłabym pomóc w jakiś sposób - zrobię to z chęcią !!!
          • greta_30 Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 16.05.04, 20:11
            vinja napisała:

> Świetny pomysł !!!
            > Jeśli mogłabym pomóc w jakiś sposób - zrobię to z chęcią !!!

Mam pomysł. Opisz swoja historię. Bardzo duzo przeszłaś, masz łep na karku i
            opinię na każdy temat. Wykorzystaj to! Wyłaź z wyra i do roboty ;) Co Ty na to?
            greta
    • bambolina1 Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 10.05.04, 00:03
      mnie sie ten pomysl zdecydowanie podoba,a takze ten jak to nazwalas 'chaos
      literacki'!! gdyby taka ksiazka ,wsparta przykladami z zycia,przezyciami
      prawdziwych ludzi, sama bym chcetnie ja kupila! jezeli moge pomoc to takze sie
      przylaczam do innych zgloszen!!
      pzdr

bambolina1@gazeta.pl
      • greta_30 to nie bedzie książka za kasę 12.05.04, 01:11
        chiba, że jej wydanie będzie kosztowniejsze niż zakładam. Na razie bedziemy
        publikowali w internecie, a jak to bedzie faktycznie miało ręce i nogi, to
        pewnie sam do nas przylezie jakiś cwany wydawca i za honorarium se na Karaiby
        pojedziemy "poleczyć się" jak biali ludzie ;)
        pozdrawiam
        greta
    • zoltanek Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 10.05.04, 00:05
      a gdybym ja mógł pomóc to bym był normalnie wniebowzięty. tylko że ja kiepsko
      pisze :( buuuuu
      • greta_30 Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 11.05.04, 16:15
        zoltanek napisał:

> a gdybym ja mógł pomóc to bym był normalnie wniebowzięty. tylko że ja kiepsko
        > pisze :( buuuuu

to może pierdykniesz jakiś malunek, albo napiszesz piosenkę?... ;) a może
        zamiast książki to mormalnie, jakiś portal od razu pierdykniemy? taki full
        interactive: pisanka, piosenki, myzyczka... taki klubik internetowy. A wiesz,że
        można gadać normalnie przez neta, tylko trzeba se słuchawki za 12 zł kupić?
        cieszę się że reagujecie, ojej.
        greta
    • bigda Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 10.05.04, 00:41
      Chaos jest OK. Chodzilo mi o to, ze pewnie trudno byloby polaczyc tekst
      naukowy, podajacy suche szczegoly (np. nazwy lekow, dawki, etc.) z literacka
      opowiescia z zycia wzieta. Chociaz jak dluzej o tym mysle, to sam nie jestem
      pewien...
      • greta_30 Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 12.05.04, 01:14
        bigda napisała:

> Chaos jest OK. Chodzilo mi o to, ze pewnie trudno byloby polaczyc tekst
        > naukowy, podajacy suche szczegoly (np. nazwy lekow, dawki, etc.) z literacka
        > opowiescia z zycia wzieta. Chociaz jak dluzej o tym mysle, to sam nie jestem
        > pewien...

nie zgadzam się. Planuję totalny "miszMasz" i wydaje mi się to słuszne. Np.
        tekścio z jakiejś mega naukowej książki i moja opinia. Najbardziej nienaukowa na
        jaką mnie stać. Czemu nie, skoro się nie zgadzam? I tak szurnięta jestem, a do
        szpitala mnie nie wsadzą bom grzeczna (aktualnie ;)
        greta
    • negatywista Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 10.05.04, 02:50
      Gdy już wystukasz dwie, trzy pierwsze strony, to umieść je na forum. Czekamy!
      • greta_30 Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 11.05.04, 16:22
        załatwione. Na razie mam opracowany materiał ilustracyjny (fotki, prace itp.)
        ale tego to sie pewnie nie da, co nie? jest tu jakiś spec od Forum?
    • awanturka Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 11.05.04, 14:44
      Greto!

Pomysł dobry, sama o tym kiedys myślałam (nadal myślę). I jestem za pomieszaniem stylów, za swoistym "chaosem literackim", to może dac bardzo ciekawy efekt.

Pozatym myslę, że można by wykorzystac w ksiażce wiele wypowiedzi na forum (może rozdział "Posty zebrane"?), niektóre wspaniale oddaja istotę chorowania, przeżycia i dylematy jakie chorobie towarzysza, sa bardzo szczere i prawdziwe...

Czemu nie załozyłaś również tego watku na forum CHAD? Myślę, że przeżycia dwubiegunowych sa bardziej "medialne" niż "zwykłych" depresyjnych, a poza tym te ostatnie będa bardziej jeszcze wyraziste w zestawieniu z doświadczeniem manii czy hipomanii.

Nie deklaruję się zdecydowanie z pomoca przy realizacji projektu (chyba mam zbyt mało energii), ale kto wie... Też się nie zarzekam, że współpracy nie podejmę. Może wyślesz do mnie jakiegoś e-maila? - awanturka
      • greta_30 Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 11.05.04, 16:27
        awanturka napisała:

> Pozatym myslę, że można by wykorzystac w ksiażce wiele wypowiedzi na forum (moż
        > e rozdział "Posty zebrane"?), niektóre wspaniale oddaja istotę chorowania, prze
        > życia i dylematy jakie chorobie towarzysza, sa bardzo szczere i prawdziwe...
        dobry pomysł! też o tym myślałąm, już się nawet parę Osób zgodziło na
        wykorzystanie ich "pisanek forum'owych" :)
        >
        > Czemu nie załozyłaś również tego watku na forum CHAD? Myślę, że przeżycia dwub
        > iegunowych sa bardziej "medialne" niż "zwykłych" depresyjnych, a poza tym te os
        > tatnie będa bardziej jeszcze wyraziste w zestawieniu z doświadczeniem manii czy
        > hipomanii.
        jakoś tak to forum trochę jakby ostatni zamarło, ale OK, przyjdę tam już z
        konktertną wizją (Jezusie, byleby mnie zapał nie opuścił, hehehe)
        >
        > Nie deklaruję się zdecydowanie z pomoca przy realizacji projektu (chyba mam zby
        > t mało energii), ale kto wie... Też się nie zarzekam, że współpracy nie podejmę
        super, bardzo się cieszę, a brakiem energii sie nie przejmuj. "nie dziś kończy
        się nasze życie", luzik. Poczekamy aż się Waćpanna rozusza ;)

> . Może wyślesz do mnie jakiegoś e-maila?
        OK. wieczorkiem

pozdrwaiam
        greta
    • greta_30 hurrraaaaa! 11.05.04, 14:51
      nie mam za bardzo czasu, żeby przeczytać wsztystkie wasze posty, ale jak sie
      obrobię, wieczorkiem dam radę. Chcę Wam tylko powiedzieć że spotkałam znajomą
      psycholożkę, która zgodziła się za friko, zrobić mi kilka teścików czy aby
      psychopatką nie jestem itp. Fajnie, co nie? Wiecie że przez 5 lat terapii nikt
      nigdy nie zrobił mi żadnego testu osobowościowego, np.?
      Dobra muszę spadać, do wieczorka.
      greta
      • cptniamo na marginesie 11.05.04, 20:21
        nie martw się, że nie miałaś testu. Ja mam 19 lat i w ciągu ostatnich 2 lat
        miałam w sumie cykli miesięcznych. Wcześniej też niewesoło z tym bywało. I
        nikt nigdy (a byłam u, policzmy... 1... 2... 3... 4 psychiatrów) nie wysłał
        mnie na badania hormonalne.
        A może zamiast mojego depresyjnego jobla* miałabym już Nobla, jakby krtoś o to
        zadbał ;)

Postaram się dziś coś wysłać. Greto, dostałam od Ciebie pustego maila!

-------------------
        Są 3 określenia na dziwne stany psychiczne:
        Skobel - stan lekko maniakalny
        Jobel - nadmierne pobudzenie, które może przechylić się na stronę tłuczenia
        łbem w ścianę lub biegania po ścianach z radosci.
        Pierdolec - jak już odpierdala.
        • cptniamo Re: na marginesie cd 11.05.04, 20:21
          ach, kalwisz pięć mi nie działa. miało być PIĘĆ cykli miesięcznych... sorry...
        • greta_30 Re: na marginesie 11.05.04, 20:44
          cptniamo napisała:
          Greto, dostałam od Ciebie pustego maila!

wysłałam raz jeszcze. No chyba że chodzi Ci o to że głupoty ponawypisywałam ;) co?
          sprawdź, proszę, czy jest OK
          greta
    • evavere Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 11.05.04, 23:53
      A ja nie jestem dwubiegunowa (podobno) :( /:)
      Jestem zwykla, dolowata depresyjna
      Ale pomysl książki mi się podoba
      Czy też mogę się przylączyć?
    • greta_30 OK. konkrety! skoro tylu Was chcce pomóc: 12.05.04, 00:21
      Kochani,
      dziś ja nie mogę spać i najprawdopodobniej popełnię piersze wersy "Wszystkich
      szurniętych, którzy dali się złapać" (taki tytuł, co myslicie?). Od jutra
      zaczynam wysyłać zainteresowanym piersze stroniczki. Zobaczycie z grubsza co i
      jak. W związku z tym: ruszcie dupinki i do pióra!!! wszsytkie "historie
      choroby", eseje, pamiętnikarstwa (możecie pozakładać sobie mini-blogi, na
      przykład) - przesyłajcie na moją skrzynkę gazety, a ja (z paroma z Was, mam
      nadziję), opracujemy to i przygotujemy do dystrybucji przez intermet (na
      początek). Podoba się? Robimy tak? No powiedzcie, że tak!
      Potrzebny na już:
      1. ktoś kto szybko i bez wysiłku wklepałby mi część moich pamiętników (praca na
      miejscu, u mnie, Warszawa, Grochów. Samodzielny pokój z kompem w sieci. Może być
      osoba paląca, ale jakaś w miarę spokojna i żeby lubiła dobre jedzenie (lubię
      gotować ;)
      2. ktoś, kto nadałby temu bazdraniu jakiś kształt (myślałam o Tobie Nevada, jak
      chcesz).
      3. ktoś do poczyszczenia i przesamplowania zdjęć.
      to tyle na razie. czekam na zgłoszenia
      greta
      • greta_30 Re: OK. konkrety! skoro tylu Was chcce pomóc: 12.05.04, 00:23
        i jeszcze musi nie mieć alery na kota! Bo kot tu Biały grasuje, ale fajowy jest
        ;) "Robota" w godzinach 10 do 16 max.
        greta
      • greta_30 i jeszcze jedno: 12.05.04, 00:28
        zakładam wątek: SMACZNE KĄSKI Z FORUM. Wsadzajcie tak najfajniejsze posty, to
        pael do tych któży najdłużej tu są i mają rozeznanie... Takie od razu
        wyselekcjonowane i KONIECZNIE z podpisami autorów. Takie, które zrobiły na Was
        największe wrażenie, takie dzięki których "coś w Was drgęło w środku... Takie,
        które Waszym zdaniem powinny się znaleźć w tej książeczce (narazie dystybuowanej
        tylko przez sieć. OK?
        greta
      • greta_30 dziś nie dałąm rady jeszcze nic zrobić 12.05.04, 02:43
        bo zagadałam się na wątku "puk, puk" i jakoś tak sie rozkojarzyłam. Ale wszystko
        co dziś napisałąm jest bez zmian. Nawet okładkę już wymyśliłam...
        odezwę sie jjak sie przespię trochę ;)
        greta
      • zoltanek Re: OK. konkrety! skoro tylu Was chcce pomóc: 13.05.04, 15:59
        Witaj Greto

Jeżeli jeszcze nie znalazłaś nikogo do przepisywania pamiętników to ja jestem
        chętny. Może nie pisze błyskawicznie, ale z klawiaturą znamy się nie od dziś,
        więc myśle że nie będzie problemu. Jestem osobą palącą i bardzo chętnie popale
        sobie w pokoiku, bo na codzień nie mam takiej możliwości. Jestem spokojny, daje
        głowe że nawet mnie nie zauważysz. Mało mówie, mało jem i nie narzekam. Mam co
        prawda uczulenie na kocią sierść ale zaopatrzyłem się już w chusteczki
        higieniczne i jakięś antyalergeny, więc z przyjemnością poobcuje z twoim
        kotkiem. Jak by co to jestem wolny w piątek, sobote, niedziele i wtorek
        24h/dobe. Pozdrawiam.
        • greta_30 Re: OK. konkrety! skoro tylu Was chcce pomóc: 13.05.04, 16:09
          zoltanek napisał:

> Jak by co to jestem wolny w piątek, sobote, niedziele i wtorek
          > 24h/dobe.

Zołtanku,
          zapraszam we wtorek 18go, od powiedzmy 11stej. Szczegóły weź od CptNiamo :)
          Cieszę się niewymownie :))))
          greta
          • zoltanek Re: OK. konkrety! skoro tylu Was chcce pomóc: 13.05.04, 16:26
            stawie się! :)
    • negatywista GRETA! 13.05.04, 16:35
      Odpowiedz na mój post do wątku another_story "A to już zupełnie inna
      historia..." :D
    • evavere Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 15.05.04, 00:01
      Greto, zapalilam się do pomyslu książki, na dniach ci wyślę jakieś moje
      tekściki, pozdrawiam Cię b. serdecznie, Ewa
    • greta_30 MAMY JUŻ EKIPĘ I PIERSZYCH AUTORÓW! :)))))) 15.05.04, 06:56
      Poniżej mail, który wysłałam dziś rano w odpowiedzi na "pisanka" przysłąne na
      moją pocztę. Wszyscy, którzy do mnie napiszą, otrzymają coś w podobie, więc
      przeczytajcie sobie czego sie spodziewać.

Hej XXX. Pisanka są Ok i sądzę, że znajdą one zastosowanie wpalatane w moje
      wątki. Rozumiem, że skoro je przysłałaś - dajesz mi tym samym prawa do tych
      tekstów i moge je umieścić w naszym projekcie. Generalnie jest tak, że nie
      spodziewam się dostać za to pieniędzy, więc nie moge Ci obiecać, że dostaniesz
      za to jakikolwiek pieniążek. Jeśli projekt się uda i przejdzie do realizacji -
      zobaczymy jak to będzie. Z mojego punktu widzenia wygląda to tak: na razie
      pracuja przy projekcie 3 osoby (Cptniamo, Zoltanek od wtorku, Nevada po sesji)
      im sie pewnie dostałoby trochę więcej za wkład w żmudne wpisywanie i wogóle.
      Publikowani autorzy tekstów: reszta kasy dzielona po równo. Jeśli przyjmujesz
      warunki umowy - przuślij mailika zwrotnego. Wtedy będę miała pewność, że jesteś
      świadoma wszstkiego. OK?
      Pozdrawiam i czekam na info.
      Greta_30

Wszystko jasne? :)))) Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję, że dzięki Wam
      spełniają się moje marzenia. dzięki serdeczne!
      greta
      najszczęśliwsza laska na świecie! :)))))))
    • planasana Re: megaodjechany program autorski - KSIĄŻKA 15.05.04, 07:56
      greta, jestes w manii ?

pozdrowka

planasa
      • greta_30 czy jestem w manii? 15.05.04, 09:01
        nie! W lekkiej hipomanii pacyfikowanej rispoleptem, a co?
        • planasana Re: czy jestem w manii? 15.05.04, 09:15
          A nic.
          Po prostu czytajac Twoje posty mam wrazenie, ze Cie roznosi.
          Tez tak mialam - okres tworczego wytrysku, malo spania itp.
          Mysle, ze ten pomysl z xiazka moze nie dojsc do skutku, kiedy wypali sie Twoja
          hipomania.

pozdrawiam Bardzo,

planasa - obecnie - na dole
          • greta_30 Re: czy jestem w manii? 15.05.04, 11:54
            planasana napisała:
            > Mysle, ze ten pomysl z xiazka moze nie dojsc do skutku, kiedy wypali sie Twoja
            > hipomania.
            Wiem o tym, myślę że inni też wiedzą. jak się nie uda, to się nie uda... ale
            zawsze będę mogła powiedzieć że próbowałam. tak właśnie chcę żyć! Odważnie, mimo
            choroby i swiadomości jej mnie wyniszczania. Chce próbować, bo nie chcę
            umierając mieć do siebie pretensji ze czegos tak nie dopilnowałam... Ale za
            troskę dziękuję. jeżeli jest ona faktycznie szczera - na pewno sie nie zmarnuje
            pozdrawiam
            greta

>
            > pozdrawiam Bardzo,
            >
            > planasa - obecnie - na dole
    • patja GRETO... 15.05.04, 10:28
      Przede wszystkim to pomysl jest debesciarski. Cieszy mnie to, ze Ktos chce
      zrobic cos dla ludzi, tak z wlasnego serduszka, a nie dla pieniazkow. Wielki
      uklon w Twoja strone. Wczoraj Cptniamo tlumaczyla mi troche na czym to bedzie
      polegalo, a bardziej jak wygladalo i chyba po ciezkich bojach umyslu cos
      zalapalam.
      Bardzo chcialabym CI sie na cos przydac, ale wydaje mi sie, ze jestem zupelnie
      bezuzyteczna. W kazdym razie, jesli bys potrzebowala jakiejkolwiek pomocy
      jestem chetna.
      Pozdrawiam i powodzenia
      • greta_30 AKTUALNIE DO ROBOTY POTRZEBNY 15.05.04, 12:03
        1. WSKANOWYWACZ FOTEK I ICH OBRABIANIA I JAKO JPGI NA DYSKU ZAPISUJĄCY.
        2. OBEZNANY W LITERATURZE FACHOWEJ (chodzi o wyszukiwanie jakiś bardzo mądrych
        rzeczy pisanych w książkach, z którymi moglibyśmy polemizować, na przykład)
        3. OBEZNANY I POTRAFIĄCY O SZTUCE ROZPRAWIAĆ (robota typu szukanie obrazów i
        innych illustracji na temat związany z chorobą (stany wszelkiej maści) + jakis
        krótki opis typu "co artysta chciał przez to powiedzieć) - to ma się stać
        zalązkiem dyskusji o tym, że każdy odbiera to sobie po swojemu, i tak i tak ;)

czekam na zgłoszenia i pozdrawiam wszystkich Zapaleńców i Sceptycznych też :))))
        greta
        ... realizuję swoje marzenia... :)
        • greta_30 nie ma chętnych do roboty???? 16.05.04, 15:46
          nie chce Wam się? Nikomu?! No, ludziska, ruszyć się z tych wyrek... ;)
          Skaner jest na Grochowie, w moim studui, podpięty pod PCta (łatwy program
          obsługujący). Godziny "roboty" humanitarne: 11-16, warunki też: spokój,
          muzyczka, mozna jarać... Hallo, ochotnik od środy potrzebny!
          greta
          • nevada_blue Re: nie ma chętnych do roboty???? 16.05.04, 15:55
            szkoda, ze mam sesję, bo bym się chętnie w weekend do Wawy kopnęła.. :)
            • cptniamo monia... 16.05.04, 16:02
              siedzi z nosem wetkniętym w net, prucia, grzebie, kopiuje. Cholera, muszę
              skopiować jak najwięcej, by mieć co przerabiać w Komorowie. Wkrótce co
              zrobiłam, wlepię do wątka o smacznych kąskach.
              Huhu!
              (ech, chociaż dziś rano, przyznam, opieprzałam się... prawda, randyvbrain?)
          • zoltanek Re: nie ma chętnych do roboty???? 16.05.04, 16:02
            A o jakie fotki chodzi? Ja mam w domu skaner
            • greta_30 Re: nie ma chętnych do roboty???? 16.05.04, 18:23
              zoltanek napisał:

> A o jakie fotki chodzi? Ja mam w domu skaner

jest do wskanowania album tematycznie już rozwalony... ale nie mogę obiecać, że
              zaufam Ci na tyle że dam Ci to w łapki. Przy okazji: czy mogę się jakoś
              zabezpieczyć przed dystybuowaniem moich rzeczy w internecie (fotki, itp. wiesz o
              co chodzi).
              czekam na info
              greta
          • patja Re: nie ma chętnych do roboty???? 16.05.04, 16:10
            Greto, ja naprawde bardzo chetnie, ale problem w tym, ze mieszkam daleko,
            daleko. Szkoda, bo naprawde moglabym sie czyms zajac i nie bylabym sama,
            mialabym cel. W kazdym razie wierze, ze wszystko Ci sie uda i bedzie to strzal
            w 10. Czemu ja nie miszkam w Warszawie... moze wtedy mialabym znajomych i
            znalazlabym sens zycia i wyleczylabym sie z tego gowna.
            Pozdrawiam i przykro mi, ze nie moge pomoc.
            • greta_30 Re: nie ma chętnych do roboty???? 16.05.04, 18:25
              patja napisała:

> Greto, ja naprawde bardzo chetnie, ale problem w tym, ze mieszkam daleko,
              > daleko. Szkoda, bo naprawde moglabym sie czyms zajac i nie bylabym sama,
              > mialabym cel. W kazdym razie wierze, ze wszystko Ci sie uda i bedzie to strzal
              > w 10. Czemu ja nie miszkam w Warszawie... moze wtedy mialabym znajomych i
              > znalazlabym sens zycia i wyleczylabym sie z tego gowna.
              > Pozdrawiam i przykro mi, ze nie moge pomoc.

Patia, co Ty pierdolisz? W dobie internetu nie ma czegoś takiego jak "nie mogę
              pomóc". Mogę Ci przesłać jpgi do przepisywania w Word;zie na przykład. Chcesz?
              greta
              • patja Re: nie ma chętnych do roboty???? 16.05.04, 18:28
                Super, pewnie, ze tak i obiecuje sie wywiazac z zadania.
                Przynajmniej mnie rozsmieszylas, no i przydam sie wreszcie do czegos...
                Pozdrawiam
                • greta_30 przesyłam Ci próbkę na adres Gazety.... 16.05.04, 18:29
                  odpisz czy dasz radę mnie roczytać> OK?
                  • patja Re: przesyłam Ci próbkę na adres Gazety.... 16.05.04, 18:34
                    Czekam... ja tylko dostane zaraz odpisze...
                    • greta_30 podaj mi jakiś inny mail, mozesz na greta_30@wp.pl 16.05.04, 18:40
                      gazety się sra ;(
                      • patja Re: podaj mi jakiś inny mail, mozesz na greta_30@ 16.05.04, 18:50
                        wyslalam...
                        • greta_30 sprawdź, i odpisz czy się piszesz na to. 16.05.04, 18:54
                          • patja Re: sprawdź, i odpisz czy się piszesz na to. 16.05.04, 19:09
                            Odpisalam, przepisalam... Teraz Ty daj znac, czy ok czy beznadzieja.
                            • greta_30 Re: sprawdź, i odpisz czy się piszesz na to. 16.05.04, 19:30
                              patja napisała:

> Odpisalam, przepisalam... Teraz Ty daj znac, czy ok czy beznadzieja.

Jest OK, sprawdż skrzynkę, wysłałam maila. Znmacz zasady - nie mam na to kasy.
                              Musi Ci wystarczyć radocha z pomagania i nadzieja, że może ktos nam to kiedyś
                              wyda... :) eh, życie... Odpisz mi koniecznie i fajnie ze się odezwałaś:))))
                              greta
                              • patja Re: sprawdź, i odpisz czy się piszesz na to. 16.05.04, 19:34
                                Pieniazki mnie nie obchodza, bo nie sa wazne, ale wazne jest dla mnie to, zeby
                                sie to ukazalo, bo moze Komus pomoc... wiec staraj sie, prosze...
                                Ja sie na to pisze, wiec mozesz przesylac. Dziekuje.
                                Napisz terminy, bo to wazne.
                                • greta_30 Wysłałam pierszt pakiet, termin - jak dasz radę. 16.05.04, 20:55
                                  czyste przepisywanie w łordzie. Możesz poprawiać literóki, nie ruszaj
                                  interpunkcji i akapitów (ważne zwłaszcza przy tekstach Młodej, aby zachować
                                  dokładny podział na wersy). Żadnych dodatków, żadnych ozdobników! podpisz że to
                                  Ty przepisywałaś (chodzi o kasę, jeśli będzie... w przysłości... Komentarz
                                  własny (jeśli Ci się coś nasunie) - w osobnym pliku tekstowym z podpisem i
                                  opisem dlaczego tak właśnie, a nie inaczej zareagowałaś. Żadne Forum'owe
                                  Niebranie Odpowiedzialności za Słowa. Piszesz coś - i odpowiadasz za to, OK?
                                  pozdrawiam i cieszę się że pomagasz, zwłaszcza teraz kiedy zaczynam zaglębiać
                                  się w króliczą sierść ;)
                                  greta
    • greta_30 POTRZEBNY SPEC OD DOMEN itp. 16.05.04, 18:34
      szukam kogoś kto pomógłby mi zrozumieć w jaki sposób mam umieścić naszą stronę
      na swój serwer (cokolwiek to znaczy). projekt strony mogę zrobić sama, przydałby
      się jednak ktoś kto mółby mi ją zainimować (projektuję w Photoshopie, montuję we
      Flashu). Kasy z tego nie będzie, chyba że potem z reklam, hehehehe :)) ale mnie
      poniosło, spoko, nie matrwcie się zeżarłam całą tabletę więc nie wydaje mi się,
      tylko taka wizjonerska się zrobiłam :))
      greta
    • greta_30 Kochani, zaczynam słabnąć dlatego... 16.05.04, 21:37
      zbliża sie deprecha, po prostu wiem to. Dlatego też nie moge obiecać, że będę
      dalej taka twórcza i zabiegająca o Sprawę. potrzebuję Waszego entuzjazmu! Każdy
      kto ma kompa i chciałby poprzepisywać części moich zapisków (te należy wysyłać
      do CptNiamo, bo ona je zbiera i układa w całość) otrzyma skany pamiętników +
      następujący liścik (podaję go tutaj, co by sie nie powtarzać):

czyste przepisywanie w łordzie. Możesz poprawiać literóki, nie ruszaj
      interpunkcji i akapitów (ważne zwłaszcza przy tekstach Młodej, aby zachować
      dokładny podział na wersy). Żadnych dodatków, żadnych ozdobników! podpisz że to
      Ty przepisywałaś (chodzi o kasę, jeśli będzie... w przysłości... Komentarz
      własny (jeśli Ci się coś nasunie) - w osobnym pliku tekstowym z podpisem i
      opisem dlaczego tak właśnie, a nie inaczej zareagowałaś. Żadne Forum'owe
      Niebranie Odpowiedzialności za Słowa. Piszesz coś - i odpowiadasz za to, OK?
      pozdrawiam i cieszę się że pomagasz, zwłaszcza teraz kiedy zaczynam zaglębiać
      się w króliczą sierść ;)
      greta

jak kto chętny niech nawija. Daję czas do 22.00 (no chyba, że jutro nie bedzie
      aż tak źle jak myślę ;) chciałabym...
      greta
    • greta_30 LUKNIJCIE NA TO 17.05.04, 02:26
      może wejść z nimi w jakiś ukłąd? Nie czytałam dokładnie, więc jak to jakis
      przekręt to bie bijcie, tylko woedzcie, dobra?
      www.sppnn.org.pl/inne/onas.html
      • greta_30 NIE LUKAJCIE! to durny pomysł był... :( 17.05.04, 02:36
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka