Dodaj do ulubionych

Seronil. pomóżcie

28.02.02, 16:08
Kto zna Seronil w leczeniu dpresji z lękiem i napadami paniki? Bardzo proszę o
głosy, bo zaczęłam brać to 10 mg dziennie , biorę dopiero 3 dni, ale moje lęki
napady paniki nasiliły się czy ktoś też tak miał? Lekarz mówił że tak może być
na początku.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kub Re: Seronil. pomóżcie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 28.02.02, 19:04
      Może tak być bo seronil pobudza. Ja biorę 40 mg i jest rewelacyjnie, trwa to
      już 8 mies. jest to najlepszy lek jaki brałem, POZDRAWIAM trzymaj się i czekaj
      na efekty.
      • sylwka25 Re: Seronil. pomóżcie 28.02.02, 19:25
        Hej Kub, długo miałeś takie lęki? Bo nie wiem czy nie stracę cierpliwości. A
        jak zacznę brać za tydzień 20mg dziennie jak przepisał mi lekarz nie będzie
        gorzej? Odpowiedzcie plizzz.
        • Gość: Kub Re: Seronil. pomóżcie IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 08:50
          Mam nadzieję że nie będzie gorzej na efekty trzeba poczekać. Mi to zajęło około
          2 miesięcy po 4 była euforia ;-)). Pozdrawiam .
          • sylwka25 Re: Seronil. pomóżcie 05.03.02, 21:49
            A wiesz że ja biorę teraz 5mg i chodzę nabuzowana i mam lęki i napady paniki
            może nie takie jak tydzień temu jak zaczynałam, ale lekarz kazał zmniejszyć
            dawkę z 10mg. Mocna jestem co. Ale myslę że to też dlatego że wcześniejszy
            lekarz szprycował mnie Chlprprothixenem który jest wybitnie uspokajający i
            odstawiłam go i od razu przeszłam na Seronil 10 mg no i 4 dni to był koszmar
            którego nie zapomnę może to był też jakiś zespół abstynencyjny. Nie wiem ale
            czekam na poprawę swojego stanu. dawkę chyba szybko nie zwiększę.
            • sylwka25 Re: Seronil. pomóżcie 18.03.02, 19:39
              Biorę ten Seronil w dawce 10mg już ponad tydzień, lęki jakby mniejsze (ale
              pocieszam się uspokajaczem w Afobam ),25 z rana)ale deprecha chyba jeszcze
              gorsza. Rany czy ktoś tak jeszcze miał? Dziś na przykład stwierdziłam sama do
              siebie że się po prostu nie lubię i czasem wręcz nie znoszę, że jestem
              nieudacznikiem itp. Czy to jest normalne? Pomóżcie! Kiedy toto zacznie działać,
              czuję jakbym miała mętlik w głowie. :-(
    • Gość: Stan Re: Seronil. pomóżcie IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 15:30
      Jestem za tym aby do naszego forum dyskusyjnego przyłączyli się także lekarze
      psychiatrzy to by nam wszystkim na dobre wyszło. Kto jest za tym ?
    • kon_walia Re: Seronil. pomóżcie 22.03.02, 17:14
      Biorę SERONIL dawka 20mg/dziennie od 14 dni, pierwsze dni odczuwałam silne
      stany lękowe i miałam kłopoty z żołądkiem (nudności). Teraz jest trochę lepiej.
      Jeśli chcesz wiedzieć jak dalej toleruję ten lek pisz na e-mail.
      Pozdrawiam
    • dzidek2552 Re: Seronil. pomóżcie 27.03.02, 12:59
      Brałem juz różne swiństwa, ale zdecydowanie polecam Seronil. Po anafranilu
      zasypiałem wszędzie i o każdej poże na życzenie po fevarinie jest mi niedobrze.
      Każdy organizm jest inny. Na marginesie dodam, że jest to po prostu Prozac
      tylko polskiej produkcji.
    • Gość: bojaca Re: Seronil. pomóżcie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 13.04.02, 14:44
      Ja tez biore Seronil (60 dziennie). Powoli jest coraz lepiej, Z tego co wiem
      pierwszych efektow mozna sie spodziewac po miesiacu, a Seronil nie jest
      doraznym lekiem przeciwlekowym, a raczej przeciwdepresyjnym, choc przy dluzszym
      stosowaniu leczy nerwice natrectw. Ja dodatkowo w sytuacjach stresowych biore
      lorafen, ale jestem po nim spiaca i nie wolno po tym prowadzic samochodu. W
      dodatku lorafen moze uzalezniac. Popros swojego lekarza o jakis dodatkowy lek
      przeciwlekowy.
    • Gość: Krzysiek Re: Seronil. pomóżcie IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.02, 01:36
      Reagujesz tak samo jak ja na SSRI(seronil). Sprobuj Aurorixu (600mg). Jest duze
      prawdopodobienstwo, ze zareagujesz pozytywnie na ten lek. Czuje sie wreszcie
      soba.
    • miriam_73 Re: Seronil. pomóżcie 17.04.02, 16:05
      Ja żle tolerowałam Seronil. Jeżeli te objawy nie ustąpią to porozmawiaj z
      lekarzem o zmianie leku. Nie każdemu dany lek pomaga.
    • ghost.world Re: Seronil. pomóżcie 29.04.02, 15:28
      niestety słyszałam że leczenie prozakiem (inna nazwa seronilu) w leczeniu
      napadów lęku nie jest zbyt dobre, bo właśnie może je zwiększać, i to nie
      tymczasowo, ale w ogóle. jeszcze jedno niestety: wiem z doświadczenia,że
      psychiatrzy się tym nie przejmują. są leki bardziej wyspecjalizowane w usuwaniu
      takich dolegliwości. radzę jednak przycisnąć lekarza do muru.powodzenia w
      leczeniu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka