Dodaj do ulubionych

Znowu mam jazdy

23.11.11, 17:08
Źle się czuję, powinnam iść do psychiatry, ale jestem totalnie zdemotywowana. Lęki wracają. A ja przestaję wierzyć, że cokolwiek pomoże. Prześladuje mnie myśl,że to mój charakter a nie choroba. Najchętniej to bym się upiła.
Obserwuj wątek
    • malwi-na356 Re: Znowu mam jazdy 23.11.11, 21:55
      ja tez bym to zrobiła,dowiedzialam sie ze nie nalezy mi sie mieszkanie komunalne bo mam 5,8m na osobe i zarobki nie te nic juz nie zdziałam w tej kwestii koszmar sen mi z oczku zabiera to wszystko .
      • lucyna_n Re: Znowu mam jazdy 23.11.11, 23:37
        a komu się należy mieszkanie komunalne?
        i dlaczego ktoś ma dostać coś na co inni całe życie pracują.
        • malwi-na356 Re: Znowu mam jazdy 24.11.11, 16:45
          wiesz komu,tym którzy nie pracują "bo im sie nie chce"i tym którzy robią dzieci żeby nie pracować i dostać od mopsu
          • lucyna_n Re: Znowu mam jazdy 24.11.11, 18:12
            pytam serio, jakie trzeba spełniac kryteria żeby dostać mieszkanie komulnalne,
            w mojej okolicy jest blok z mieszkaniami komunalnymi i tam rzeczywiscie mieszkają ci którzy nie pracują bo im się nie chce, chlaja i mają po kilkoro dzieci, ktore latają całymi dniami samopas, brudne i żebrzą pod miejscowym supermarketem, jednym słowem patologia, rodziciele non stop siedzą na ławeczkach pod klatkami z fajanką i piwskiem albo winem w łapie, starzy, młodzi bez wyjątku, baby też. Z nowego bloku w pół roku zrobili slumsy. Okoliczni mieszkańcy i nieliczne wyjątki które starają się tam jakoś normalnie żyć i odbić od dna po prostu się boją tam mieszkać. Blok postawiono w takiej w miarę dobrej okolicy żeby się zintegrowali, ale kiszka, z normalnej okilicy zrobila się nieprzyjemna i problemowa.
            Mnie to osobićie wydaje sie wysoce niesprawiedliwe wobec tylu ludzi uczciwie i ciężko pracujących na swój byt, myślę że kryteria przydziału jednak nie są właściwe, bo tam moim zdaniem może co 20 zasługuje na pomoc, reszta to zwykłe lenie i pasożyty .
            • malwi-na356 Re: Znowu mam jazdy 24.11.11, 18:22
              trzeba mieć 5m kwadratowych na osobę i dochód na osobę w wysokości nie przekraczającej 100% najnizszej emerytury 728zl
            • malwi-na356 Re: Znowu mam jazdy 24.11.11, 18:27
              dodam ze pracuję z koleżanką która dostała w miasteczku obok własnie takie mieszkanie w nowym bloku,a wynagrodzenie mamy przewaznie porównywalne i dzieci równiez mamy obie 2.
              trochę to deprymujące poniewaz ja o hipotece nie mam co marzyć żeby sobie wziaśc kredyt jako samotna matka wiec poszłam z prośbą do gminy i porazka, ale to nie pierwsza w tej gminie .
              • lucyna_n Re: Znowu mam jazdy 24.11.11, 19:01
                Pewnie jakbyś byla patologią toby Ci przydzielili i jeszcze czynsz, a dzieciakom dożywianie i kolonie letnie dotowali. a skoro pracujesz, i masz "tylko" depresję no to martw się sama. Jedyne co pozostaje to ponawiać prośby, jeżeli rzeczywiście Twoja sytuacja jest jakaś ciężka to może nie teraz a za jakiś czas uda się coś wskorać. jakkolwiek obawiałabym się tego że możesz dostać to mieszkanie w takim towarzystwie że może być z deszczu pod rynnę.
                • malwi-na356 Re: Znowu mam jazdy 24.11.11, 19:34
                  Bede ponawiać za pół roku ,znacznie sie zmianią moje zarobki za kilka miesięcy cięcia w firmie i to duże .Obawiam sie że ten metraż sie nie zmieni a pani z urzedu mówiła że i tak jak mi sie zarobki obniżą to metraz pozostaje za duzy. czy ja jestem nienormalna czy te 5,8m kw. na osobe to az tak dużo???
                  • lucyna_n Re: Znowu mam jazdy 24.11.11, 20:13
                    mało, bardzo mało, ale przepisy są jakie są i ona pewnie nie może Ci nic innego odpowiedzieć.
    • malwi-na356 Re: Znowu mam jazdy 23.11.11, 21:58
      doszłam do dna mojego życia nie mam siły sie odbić nie mam
      • bellaana Re: Znowu mam jazdy 26.11.11, 18:30
        Nawet nie wiesz ile człowiek może znieść. Ja często tak czuję.
        • wiki9611 Re: Znowu mam jazdy 29.11.11, 18:42
          Musisz zberać siły masz dzieci ,musisz dla ich dobra walczyć
          • malwi-na356 Re: Znowu mam jazdy 30.11.11, 22:54
            czy dzieci bedą szczesliwe jak widzą mnie smutną i nieraz łzy,a jak jadą do taty towidzą miłość taty do tej jego i wogóle heppy usmiech itd...umiera we mnie ta kobieta co mogła góry przenosic...
            • panna.m.igotka Re: Znowu mam jazdy 01.12.11, 15:52
              Współczuję. Ja od jakiegoś czasu mam odwrotnie. Zauważam u siebie mieszankę stresu i euforii i tak sobie o tym myślę, że powoduje u mnie mętlik straszny. Jakiś stres i myśli biegnące sobie gdzieś nie wiem gdzie. Nie wiem jak to nazwać, jakiś kocioł chyba.
    • akupunktura24 Re: Znowu mam jazdy 16.12.11, 20:57
      Proponuje poszukac pomocy u wykwalifikowanego akupunkturzysty. Dzięki zabiegom akupunktury można uzyskac ogromna poprawę od (minimum) zmniejszenia dolegliwości aż do całkowitego ustąpienia ataków migrenowych. Prowadzę takich pacjentów i mam bardzo dobre efekty, nawet u pacjentów cierpiących z powodu migreny od ...47 lat. Zapraszam na swoją stronę www.akupunktura24.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka