Dodaj do ulubionych

pytanie o seronil

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:02
co to jest jakie dawki jak dziala czy dziala?
jaka z podrubek prozaku najlepsza?
prosze o odpowiedzi
-------------------------
Obserwuj wątek
    • nevada_blue Re: pytanie o seronil 27.08.04, 14:24
      Seronil, Bioxetin i nie wiem co jeszcze to tańsze odmiany Prozacu
      Seronil, o który pytasz jest w wersji 10 mg i 20 mg
      działa antydepresyjnie i na ogół pobudzająco, choć niektórych może usypiać
      jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem :)
      możesz też wpisać w wyszukiwarkę "fluoksetyna", "seronil" albo "bioxetin" - było mnóstwo wątków na ten temat :)

pozdrawiam,
      [nevada]
      • hopeless5 Re: pytanie o seronil 27.08.04, 14:51
        Ja bym nie nazywał Seronilu podróbką prozaku. Tak jak w przypadku innych
        antydepresantów jest to ten sam lek (substancja chemiczna), produkowany przez
        innego producenta. Nie wierzę w to, żeby zatwierdzony odpowiednik działał
        lepiej lub gorzej niż Prozak. To jest po prostu ta sama substancja.
        Oto lista różnych fluoksetyn (nazwy handlowe):
        Prozac, Deprexetin, Bioxetin, Seronil, Fluoxetin, Fluoksetyna, Fluctin,
        Andepin, Deprenon, Fluctine, Fluval, Sarafem
        • nevada_blue Re: pytanie o seronil 27.08.04, 15:01
          nie nazwałam Seronilu "podróbką" tylko "odmianą" Prozacu :/
        • sabeena Re: pytanie o seronil 27.08.04, 15:02
          . Nie wierzę w to, żeby zatwierdzony odpowiednik działał
          > lepiej lub gorzej niż Prozak.

Wiesz, ja nie wiem, niby tak wlasnie powinno byc, ze ta sama fluoksetyna dziala
          tak samo, czy to jest lek oryginalny czy generyczny (tansza kopia leku
          oryginalnego), ale ja po prozaku nie mialam przesadnych efektow ubocznych (inna
          sprawa, ze terapeutycznych tez nie), a po bioxetinie lazilam po scianach gryzac
          tynki i po kilku dniach brania bylam w takim stanie fizycznym, ze w trybie
          natychmiastowym udalam sie do mojego psychiatry, a on w trybie natychmiastowym
          kazal mi przestac brac bioxetin. Wiec niby to samo, ale jednak potrafi
          zadzialac inaczej, w kazdym razie ja od tamtej pory nie skusilam sie na zaden
          polski tanszy odpowiednik, wole wiecej kasy wywalic, i miec spokojna pewnosc,
          ze nie beda mnie musieli po skutkach ubocznych reanimowac.
          Pozdrawiam
          S.
          • looserka Re: pytanie o seronil 27.08.04, 15:05
            Bioxetin dla mnie był nawet OK, ale moim zdaniem to on raczej na taką lekką
            depresję skuteczny.
            • sabeena Re: pytanie o seronil 27.08.04, 15:12
              > Bioxetin dla mnie był nawet OK, ale moim zdaniem to on raczej na taką lekką
              > depresję skuteczny.

Ja nie wiem, czy bylby skuteczny, bo nie dalam mu szansy sie wykazac. Wtedy po
              odstawieniu bioxetinu skonczylam na fevarinie, przez pierwsze tygodnie bylo
              ciezko, bo spac nie moglam i z efektow ubocznym to jeszcze doszly mi migreny,
              ale jak dostalam dodatkowo imovane na spanie, to i spalam jak ta lala, i
              migreny minely, i po paru miesiacach jakos sie wykaraskalam (ale lacznie to
              chyba z rok bralam wczesniej rozne leki). Teraz sie wycwanilam i gnam do
              lekarza nie czekajac na taka faze, w ktorej trzeba mnie tam zaprowadzic i moge
              brac sobie spokojniutko lzejsze leki :)
              Pozdrawiam
              S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka