Dodaj do ulubionych

Pytanie do lekarza

17.04.15, 09:49
Dzień dobry, korzystam z tej okazji żeby zadać pytanie do psychiatry. Mam od jakichś 2 lat czyli 16 roku życia poważny problem o którym z nikim nie rozmawiałem. W sytuacji stresowej jak na przykład egzamin zdarza mi się mieć wytrysk. Wiem że to dziwnie brzmi bo nie jestem wtedy pobudzony seksualnie to wszystko przez nerwy. Szukałem w necie i nawet znalazłem jeden taki przypadek gdzieś na forum zagranicą ale nikt tamtemu chłopakowi nie odpowiedział tylko zarzucono mu że trolluje. Czy to jest choroba psychiczna? To się leczy? Czuję się z tym beznadziejnie. Co ze mną będzie w przyszłości? Dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • szarpnerv Re: Pytanie do lekarza 17.04.15, 14:57
      A ja słyszałem o czymś takim. Burza hormonalna i nadpobudliwość w tym wieku a nie żadna choroba psychiczna. Chłopak z tego wyszedł z czasem o ile pamiętam.
      • ekspert_gabclinic Re: Pytanie do lekarza 19.04.15, 15:29
        Witam serdecznie,
        Opisywana przez Pana sytuacja nie daje podstaw żeby mówić o chorobie psychicznej. Pojawianie sie wytrysku w tak szczególnych okolicznościach rzeczywiście może budzić Pana niepokój. Posiadając jedynie ogólne informacje na temat Pana kłopotliwych objawów, mogę zasugerować kontakt z psychoterapeutą-seksuologiem. W oparciu o poszerzony wywiad chorobowy można rozważyć leczenie farmakologiczne - wizytę u psychiatry. Wiek 16-18 lat to okres specyficzny, związany z wachaniami hormonalnymi i emocjonalnymi, które mogą być odpowiedzialne za takie sytuacje.

Pozdrawiam serdecznie,
        dr Jakub Nestorowicz
        specjalista psychiatra
        Kierownik Zespołu Lekarzy Psychiatrów Gabclinic.com
        • at.rooster Re: Pytanie do lekarza 20.04.15, 09:56
          Dziękuję za odpowiedzi, fakt, mimo wszystko muszę skontaktować się z jakimś profesjonalistą. Mam też nadzieję że to przejściowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka