Dodaj do ulubionych

Test w necie

30.08.15, 15:19
Zrobilam w necie test na depresje wg Davida Burnsa i wyszlo mi,ze mam ciezka depresje. Czy to mozliwe? Jem,spie, pracuje, nie prowadze zycia towarzyskiego, nie tryskam radoscia,ale tez nie leze i nie gapie sie w sufit calymi godzinami . Jedyne co to maksymalnie ograniczam kontakty z ludzmi, tyle, na ile to potrzebne do wykonywania pracy. Czy testy w necie sa wiarygodne, nawet te sygnowane nazwiskiem (mnie zeszta niewiele mowiacym)?
Obserwuj wątek
    • molly_wither Re: Test w necie 30.08.15, 15:25
      Przepraszam, test był Becka
      molly_wither napisał(a):

> Zrobilam w necie test na depresje wg Davida Burnsa i wyszlo mi,ze mam ciezka de
      > presje. Czy to mozliwe? Jem,spie, pracuje, nie prowadze zycia towarzyskiego, ni
      > e tryskam radoscia,ale tez nie leze i nie gapie sie w sufit calymi godzinami .
      > Jedyne co to maksymalnie ograniczam kontakty z ludzmi, tyle, na ile to potrzebn
      > e do wykonywania pracy. Czy testy w necie sa wiarygodne, nawet te sygnowane naz
      > wiskiem (mnie zeszta niewiele mowiacym)?
      >
      • mendiga Re: Test w necie 30.08.15, 15:48
        Skala depresji Becka? To nie jest test "internetowy". Jest jednak na tyle prosty, że można go z powodzeniem w necie udostępniać.
        Powiem ci, molly, że robisz wrażenie bardzo "negatywnej" osoby. Nie zdziwiłoby mnie, gdybyś rzeczywiście tę depresję miała.
        • molly_wither Re: Test w necie 01.09.15, 18:42
          dzieki.
          mendiga napisał(a):

> Skala depresji Becka? To nie jest test "internetowy". Jest jednak na tyle prost
          > y, że można go z powodzeniem w necie udostępniać.
          > Powiem ci, molly, że robisz wrażenie bardzo "negatywnej" osoby. Nie zdziwiłoby
          > mnie, gdybyś rzeczywiście tę depresję miała.
          >
    • lucyna_n Re: Test w necie 31.08.15, 11:57
      Ograniczanie kontaktu z ludźmi do minimum nie jest przejawem zdrowia psychicznego, niestety, i bez testów możesz sobie powiedzieć "mam problem".

Depresja nie zawsze przebiega w sposób "jestem megasmutny, leżę i gapię się w sufit" przez to że ja nie zalegam w wyrze i nie umiem usiedzieć spokojnie w miejscu długo nie podejrzewałam że to co mi się działo w głowie to jest depresja jak stąd do księżyca.
      • molly_wither Re: Test w necie 01.09.15, 18:48
        Wiem,czytalam o tym,ale zawsze sobie jakos radzilam. A teraz to juz trwa za dlugo.Tym bardziej,ze jest piekne lato,duzo slonca,a mnie nic nie cieszy. Boje sie ,jak to bedzie za miesiac,kiedy nastana slotne i krotkie dnie. Poczekam do dluzszego urlopu, ktorego jeszcze nie mialam.Jesli po nim mi nie przejdzie to na bank deprecha.
        lucyna_n napisała:

> Depresja nie zawsze przebiega w sposób "jestem megasmutny, leżę i gapię się w s
        > ufit" przez to że ja nie zalegam w wyrze i nie umiem usiedzieć spokojnie w miej
        > scu długo nie podejrzewałam że to co mi się działo w głowie to jest depresja ja
        > k stąd do księżyca.
        • lucyna_n Re: Test w necie 01.09.15, 22:47
          Tylko po co czekać? nie lepiej podjąć jakieś działania już teraz?
    • jakubnestorowicz Re: Test w necie 02.09.15, 22:01
      Dzień dobry. Skala Depresji Becka jest skalą uznaną w psychiatrii jako diagnostyczne narzędzie zaburzeń nastroju, często stosowaną przez psychiatrów i psychologów. Natomiast nic nie zastąpi kontaktu ze specjalistą, który poszerza swoją wiedzę o bardziej szczegółowy wywiad chorobowy. Obecnie internet a także prasa kolorowa oferuje różne testy oceniające nie tylko nasz stan psychiczny - zdecydowanie odradzam bezgraniczne zaufanie do wyników różnych niestandaryzowanych testów, choć z drugiej strony rozumiem Pani niepokój. Myśle, że nie powinna Pani się wahać, tylko udać się do specjalisty celem ustalenia głębokości zaburzeń nastroju. Czasami można uniknąć farmakoterapii zastępując ją np. psychoterapią. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
      Jakub Nestorowicz
      kierownik zespołu lekarzy GabClinic.com
      • molly_wither Re: Test w necie 10.09.15, 19:05
        Dziękuje:)
        jakubnestorowicz napisał(a):

> Dzień dobry. Skala Depresji Becka jest skalą uznaną w psychiatrii jako diagnost
        > yczne narzędzie zaburzeń nastroju, często stosowaną przez psychiatrów i psychol
        > ogów. Natomiast nic nie zastąpi kontaktu ze specjalistą, który poszerza swoją w
        > iedzę o bardziej szczegółowy wywiad chorobowy. Obecnie internet a także prasa k
        > olorowa oferuje różne testy oceniające nie tylko nasz stan psychiczny - zdecydo
        > wanie odradzam bezgraniczne zaufanie do wyników różnych niestandaryzowanych tes
        > tów, choć z drugiej strony rozumiem Pani niepokój. Myśle, że nie powinna Pani s
        > ię wahać, tylko udać się do specjalisty celem ustalenia głębokości zaburzeń nas
        > troju. Czasami można uniknąć farmakoterapii zastępując ją np. psychoterapią. Ży
        > czę szybkiego powrotu do zdrowia.
        > Jakub Nestorowicz
        > kierownik zespołu lekarzy GabClinic.com
    • jan_login_nowak Re: Test w necie 01.12.15, 21:36
      może sprawdź test oparty na DSM V - klasyfikacja zaburzeń www.pracowniatestow.com
      • ditta12 Re: Test w necie 02.12.15, 10:12
        Sprawdź sobie test na inteligencję:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka