22.04.16, 23:18
Witam
Moja mama właśnie przebywa na zwolnieniu lekarskim od dłuższego czasu. Jednocześnie stara się o rentę. Właśnie dostała wezwanie na komisje w związku ze zwolnieniem i renta w tym samym pokoju tego samego dnia o tej samej godzinie i i tej samej osoby. Czy ktoś z was miał taką sytuację, jeśli tak to jaki był werdykt? Czego można się spodziewać? To zły czy dobry znak? Proszę o jakieś informacje bo to czekanie jest straszne.
Obserwuj wątek
    • aa_propos Re: Zus 25.04.16, 12:22
      Wyluzujcie, nie zje was przecież. Jesli to zwolnienie psychiatryczne niech przygotuje informacje jak w wezwaniu. Im więcej szczegółów tym lepiej.
    • lemonjuice28 Re: Zus 02.02.19, 11:58
      Witam dostałam wezwanie na kontrolę ZUS mam pytanie bo nigdy się z tym nie spotkałam... Czy podczas kontroli orzecznik może sprawdzić czy przepisane recepty zostały zrealizowane?
      • martyna2525 Re: Zus 02.02.19, 16:52
        Nie moze
        • mardaani.74 Re: Zus 03.02.19, 01:09
          u mnie rodzinny może i sprawdza :)
      • zoltanek Re: Zus 03.02.19, 19:08
        Wątpię. Przecież nie ma obowiązku realizacji recept
        • evee1 Re: Zus 05.02.19, 03:27
          Obowiazku nie ma, ale jezeli ktos chce pobierac swiadczenia, bo jest na zwolnieniu czy chce isc na rente ze wzgledu na chorobe, ale jednoczesnie nie chce sie leczyc, zeby z tej choroby jednak wyjsc i przestac pobierac swiadczenia, to troche niefajnie.
          • mardaani.74 Re: Zus 05.02.19, 11:46
            trochę?
            to powoduje że naprawdę chorzy są traktowani jak wyłudzacze i często odchodzą bez świadczenia mimo że naprawdę nie są w stanie utrzymać się na rynku pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka