martini-7 19.12.16, 16:27 Choć do świąt jeszcze trochę czasu nam zostało, chciałabym już dziś życzyć Wam wszystkim oraz Waszym bliskim zdrowych i radosnych świąt Bożego Narodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martyna2525 Re: Wesołych Świąt 19.12.16, 20:47 Jak linoskoczki chcemy utrzymywac sie na linii zycia, realizujac swoje fizjologiczne i egzystencjalne potrzeby. Czasem zapominamy o tym przymusie. Wtedy 'robi sie samo', 'dziala sie bez dzialania'. W psychologii stan zwany 'flow'. Te chwile zwa sie spelnieniem i sa bezposrednia przyczyna radosci i szczescia. W te swieta i na caly 2017 rok zycze samych takich chwil, zeby zylo sie lekko i cieszylo sie z chwil spedzanych z bliskimi. ZDROWYCH, WESOLYCH, SWIAT KOCHANI :* Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Wesołych Świąt 19.12.16, 21:10 dziękuję, ja jeszcze zupełnie w nieświątecznym klimacie jestem, dołączę jakoś w piątek pewnie (już tam pewne naciski są w sprawie bigosu i piernika :) więc pewnie się ugnę. Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Wesołych Świąt 19.12.16, 21:32 ostrożnie wypowiadaj życzenia bo mogą Ci się spełnić :) Odpowiedz Link Zgłoś
nebelowa Re: Wesołych Świąt 19.12.16, 21:57 U mnie juz jest. zapasteryzowalam kilka litrowych sloikow i wywietrzylam wreszcie mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
martini-7 Re: Wesołych Świąt 20.12.16, 00:44 a u mnie gotowała się kapustka i smażyła dziś na pierogi, jutro jadę z pociechami na jarmark,a potem lepienie i mrożenie na surowca Martyna, jeszcze będziesz błagać by bigos zabrali, najesz się napatrzysz i będziesz mieć dość ;) aż do następnego razu naturalnie, który pewnie zjawi się wraz z Nowym Rokiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mardaani.74 Re: Wesołych Świąt 20.12.16, 01:06 ja nie wiem czy ja bym chciała teraz na jarmark jechać... Odpowiedz Link Zgłoś
martini-7 Re: Wesołych Świąt 20.12.16, 01:13 jak ten Berlin zobaczyłam to też przez moment zwątpiłam, ale jadę w porze takiej mało wybuchowej chyba, kiedy natężenie małe, więc chyba wysadzanie ludzi jest nieekonomiczne, a wjechać tam większym sprzętem się po prostu nie da za bardzo więc tym się pocieszam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nebelowa Re: Wesołych Świąt 20.12.16, 12:46 Ja wam zycze wszytskim spokoju i stabilnosci kazdego rodzaju. Ja tez nie jestem w temacie swiatecznym, bigos owszem mam, ale nic wiecej. Wczoraj byla dyskusja o potrzebie lub choinki lub jej braku. Syn nie chcial, jako nastolatek uznal to za jakis zabobon, mnie bylo obojetne, maz dal koncowy argument, ze bez tego bedzie to dzien jak codzien. Kupimy wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
martini-7 Re: Wesołych Świąt 20.12.16, 13:25 ja mam już uszka, mam pierogi prawie skończone i wszystko ląduje w zamrażarce bez gotowania bo, wzięłam zastępstwo na dzień wigilii rano, a teraz dzwoniła szefowa czy bym i jeszcze jedno wzięła na czas przerwy świątecznej od jutra licząc z sobotą włącznie, ale ta sobota jeszcze nie pewna, a ja serduszko dobre mam wiem jak to jest jak się chce na święta do domu jechać, a że w tym roku nie jadę to biorę ;) mąż z dziećmi w sobotę posprząta, stół przygotuje, a ja wrócę to za gotowanie się wezmę bo, choć on gotować potrafi to jednak ja to lubię :) Argument Twojego męża rzekłabym, że koronny :) Odpowiedz Link Zgłoś