Dodaj do ulubionych

depresja , mobbing , dyskryminacja

18.02.17, 14:02
jak w temacie, jestem 8 letnim pracownikiem osiągam najwyższe wyniki i stąd
sytuacja jak w temacie, obecnie pod opieką psychiatry, myśli samobójcze (czy najskuteczniejszy jest na to mirtor?)

pytanie : czy iść do sądu?
Obserwuj wątek
    • martini-7 Re: depresja , mobbing , dyskryminacja 18.02.17, 15:11
      bardzo wszystko ogólnie piszesz, czy to praca Cię wpędziła w depresję? w jaki sposób Cię mobbowano? Myślę, że powinnaś się skonsultować z kimś kto w temacie bardziej się rozeznaje niż ludzie z depresją. Może jakieś forum prawne, albo najlepiej po prostu prawnik?
    • nova_33 Re: depresja , mobbing , dyskryminacja 18.02.17, 15:14
      Ja bylam mobbingowana . Przerwałam mobbing złożeniem wypowiedzenia. Przez mobbing mój stan psychiczny bardzo się pogorszył. Zgłosiłam sprawę do komisji Antymobbingowej. Oczywiście uznano, że jednorazowe akty przemocy nie noszą znamion mobbingu. Teraz żałuję, że dałam się w to wciągnąć. Mogłam odejść bez słowa. Bardzo dużo mnie to kosztowało.
      Potem długo nie mogłam się zebrać, żeby znalesc pracę i pójść do niej bo nie wierzyłam w siebie.
      Zmieniłam tabletki, poszłam na terapię i dochodzę do siebie powoli.
      • martyna2525 Re: depresja , mobbing , dyskryminacja 18.02.17, 19:41
        Chcąc iść do sądu musisx mieć mocne dowody, najlepiej nagrania jak zwraca sie do Ciebie osoba mobingująca, @ ( choć watpie by takowe byly bo takie osoby robia to w białych rekawiczkach i staraja sie bez sladu). Najlepiej miec świadków choc to trudne bo ludzie sie boją zeznawać by nie stracić pracy. Również Ty musisz liczyć sie z tym ze bedziesz musiał/musiała zmienić prace.
        To nie tak, ze namawiam Cie do odpudzczenia, jeśli czujesz sie na siłach to walcz.
        Ja sama odpuscilam, dla ratowania siebie. 3 lata/8godz dziennie z osoba ktora niszczy.Jak odchodziłam z pracy to gratulowano mi ze tyle wytrwalam i nie trafiłam do szpitala psychiatrycznego.Zniszczyła mnie wew ta osoba ale nie pozbawiła mnie tego ze postepowałam zgodnie ze dobą. W kazdym razie stałam sie bohaterką bo wytrzymałam z nią najdluzej, i ostatnie slowo należało do mnie a jej mina bezcenna.
        • m-b Re: depresja , mobbing , dyskryminacja 19.02.17, 10:52
          złośliwości (ale od znajomych słysze ze w kazdej firmie sa takie sytuacje, ze zadziobią dobrego pracownika tym bardziej jesli przykład idzie z góry, w moim przypadku od nowego dyr. od 1.5 roku. co do dowodów mam trochę emaili i call recorder na smartphonie, który nagrywa rozmowy.
          tak, jest czasowa korelacja miedzu 1.sza wizyta u psychiary a tą sytuacją w pracy
          • martyna2525 Re: depresja , mobbing , dyskryminacja 19.02.17, 11:22
            Powtórze jeśli czujesz sie na siłach to próbuj.
            • martini-7 Re: depresja , mobbing , dyskryminacja 19.02.17, 13:24
              Jednak nim wkroczysz do gabinetu szefa, idź najpierw do prawnika niech Ci powie jak to wszystko będzie wyglądało bo, czasem zbyt szybkie ujawnienie swoich zamiarów może zaszkodzić. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka